Wat zijn de voordelen van de pil?

Voordelen van de pil
  1. Niet zwanger. Neem je de pil op de juiste manier? ...
  2. Meer controle over je cyclus. Je krijgt door de pil een heel regelmatige cyclus. ...
  3. Minder pijn. Je bloedingen worden vaak minder pijnlijk. ...
  4. Meteen vruchtbaar na de pil. Stop je met de pil, bijvoorbeeld omdat je kinderen wil? ...
  5. Minder risico op sommige kankers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watwat.be

Wat is een voordeel aan de pil?

De combinatiepil beschermt je heel goed tegen zwangerschap. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de combinatiepil slikken, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als je de pil vergeet en niet op tijd slikt, heb je kans dat je toch zwanger wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Is de pil nemen gezond?

Fabel: De pil slikken is ongezond

De pil slikken is niet ongezond, hoewel het niet-hormonale condoom of het koperspiraal gebruiken 'gezonder' is. Middelen met hormonen beïnvloeden namelijk lichamelijke processen. Ze gaan een eisprong tegen of voorkomen dat een bevruchte eicel zich nestelt in de baarmoederwand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondnu.nl

Hoeveel helpt de pil?

Hoe betrouwbaar is de pil? De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Kun je met de pil seks hebben zonder condoom?

De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Gebruik dus ook een condoom als je met een nieuwe partner vrijt. Doe een soa-test bij je huisarts voor je zonder condoom vrijt. De pil is niet geschikt als je ouder bent dan 35 en roker bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

BIJWERKINGEN door de pil?! | De waarheid over DE PIL

21 related questions found

Hoe lang geen seks na pil vergeten?

Neem de laatst vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Maak de strip af. Gebruik de komende 7 dagen wel een condoom als je seks hebt. Heb je de pil weer 7 dagen achter elkaar geslikt, dan ben je weer beschermd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat zijn de nadelen van de pil?

Bijwerkingen

Misselijkheid. Hoofdpijn. Gespannen borsten. Bloedingen tussendoor of 'doorbraakbloedingen'

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watwat.be

Wat is de meest gezonde anticonceptie?

Condooms. Condooms zijn geweldig. Want als je ze gebruikt zoals ze bedoeld zijn, beschermen ze je betrouwbaar tegen een ongewenste zwangerschap, zónder te knoeien met je gezondheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanderpigge.nl

Heeft de pil invloed op je groei?

Inname van oestrogenen door pilgebruik zal het proces van sluiting van de groeikraakbeenschijven via het hoger beschreven mechanisme versnellen. Indien de groeikraakbeenschijven bijna gesloten zijn, zal het effect op de eindlengte minimaal zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vwvj.be

Wat doet de pil met je emoties?

Het is al bekend dat vrouwen last kunnen krijgen van een stemmingswisselingen of een depressieve stemming bij gebruik van de pil. Uit de meldingen blijkt dat er ook andere psychische klachten kunnen ontstaan, zoals angst- en paniekklachten en slaapproblemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lareb.nl

Heeft de pil invloed op je humeur?

Omdat de pil deze hormonen onderdrukt, ligt het voor de hand dat anticonceptie iets verandert aan de manier waarop we emoties ervaren. Dat blijkt wel uit het feit dat vrouwen die last hebben van stemmingswisselingen zich vaak beter voelen door orale anticonceptie, omdat het de hormoonschommelingen afvlakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nemokennislink.nl

Wat anders dan de pil?

Bekende voorbehoedmiddelen: de pil, het spiraaltje en het condoom. Andere voorbehoedmiddelen: de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring en de hormoonpleister. Welk middel bij jou past, hangt af van wat je belangrijk vindt. Bespreek het met je huisarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kan je haar dunner worden door de pil?

De kunstmatige hormonen in de pil, de zogenaamde progestagenen, veroorzaken soms een androgene werking in het lichaam. Als vrouwen genetisch gevoelig zijn voor dihydrotestosteron, het zogenaamde mannelijke geslachtshormoon DHT, dan kan deze overgevoeligheid leiden tot haaruitval door de pil.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op haargroeispecialist.nl

Welke leeftijd moet je zijn voor de pil?

Vanaf welke leeftijd kan er worden gestart met de pil? De verschillende soorten anticonceptiepillen zijn officieel geregistreerd bij vrouwen vanaf de eerste menstruatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Waarom word je dikker van de pil?

Is er in verhouding te veel oestrogeen aanwezig, dan stimuleert het vetcellen bij de heupen en billen om vet op te slaan. De pil veroorzaakt een teveel aan oestrogeen en stimuleert dus deze ongewenste vetopslag. Bovendien vergroot de pil de 'lekkere trek'. Het gevolg is dat je snel in gewicht kan toenemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cure4life.eu

Welke anticonceptie maakt je niet dik?

De hormoonspiraal, prikpil en het implantatiestaafje veroorzaken niet meer gewichtstoename dan andere anticonceptiva. Deze anticonceptiemiddelen met enkel progestagenen stonden erom bekend dat ze meer gewichtstoename veroorzaken dan combinatiepreparaten van oestrogeen en progestageen, zoals de pil.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henw.org

Wat is beter de pil of een spiraal?

Een spiraaltje is net zo betrouwbaar als de pil. Maar in de praktijk is het anticonceptiespiraaltje betrouwbaarder. Je hoeft er namelijk niet steeds aan te denken. Bij de pil is het risico groter dat je 'm vergeet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sense.info

Wat is de minst schadelijke pil?

De minipil bevat minder hormonen dan de anticonceptiepil en heeft dus ook minder bijwerkingen. Je mag de minipil gebruiken als je geen oestrogeenhormoon mag innemen, bijvoorbeeld omdat je net bevallen bent en borstvoeding geeft. Als je stopt met het gebruik van de minipil kun je onmiddellijk daarna zwanger worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op artsenzorg.nl

Hoeveel kom je aan door de pil?

Het is niet onmogelijk om aan te komen van de pil, maar het komt relatief minder vaak voor. In de weinige gevallen dat gewichtstoename werd gerapporteerd bleef dit onder de 2 kg. Er zijn natuurlijk veel redenen en omstandigheden waarom je van gewicht verandert, de pil is er maar één van.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cycle.care

Wat kost de pil per maand?

Kosten anticonceptiepil: zelf betalen of verzekeren? De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, de goedkoopste is rond de 37 euro. Voor een aanvullende verzekering met dekking voor anticonceptie betaal je al snel 75 euro per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Wat is beter dan de pil?

De enige anticonceptiemethoden zonder hormonen zijn barrièremethodes, het koperspiraaltje of sterilisatie. Wil je in plaats van synthetische hormonen liever natuurlijke hormonen gebruiken? Bekijk dan eens de anticonceptiepillen Qlaira of Zoely. In deze pillen zitten deels lichaamseigen hormonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Is het erg als je de pil 4 uur later slikt?

Ben je één pil vergeten in te nemen en had je deze minder dan 12 uur geleden moeten slikken? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Neem, zodra je er aan denkt, alsnog je pil. Slik de volgende pil op het normale tijdstip: het is niet erg dat je nu twee pillen op een dag moet innemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Kan je in de stopweek seks hebben?

Kan je seks hebben in de stopweek van de pil? Het is altijd toegestaan om seks te hebben tijdens je stopweek. Ook als je een onttrekkingsbloeding krijgt, kun je veilig intiem zijn met je partner.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Kan je door de pil minder zin in seks?

En laat testosteron nu net verantwoordelijk zijn voor wat we 'libido' noemen. Dit is de reden dat gemiddeld genomen de seksuele responsiviteit van pilgebruiksters afneemt: ze zijn minder gevoelig voor seksuele prikkels, hebben minder vaak seksuele fantasieën, en zelfs minder gevoelige geslachtsdelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op decorrespondent.nl

Wat doet stoppen met de pil met je haar?

Wanneer stoppen met de pil tot haaruitval leidt

Het stoppen met anticonceptie op basis van alleen progestageen zal een positief effect op de haarkwaliteit hebben, terwijl het stoppen met anticonceptie op basis van oestrogeen en progestageen (androgeen like) ook tot verspreide haaruitval kan leiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ducray.com