Welk dier gaat niet dood?

De tardigrade, die ook wel beerdiertje wordt genoemd, kan vrijwel onmogelijk sterven. Beerdiertjes overleven namelijk extreme temperaturen, zowel hitte als kou. Ook kunnen zij lange tijd zonder voedsel en water en overleven zelfs bij gebrek aan zuurstof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rememberme.nl

Welk dier kan eeuwig leven?

Het levert 'm een interessante bijnaam op: de onsterfelijke kwal. Omdat het dier de cyclus keer op keer opnieuw kan beleven, kan deze in theorie namelijk eeuwig in leven blijven. Een poliep van T. dohrnii.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scientias.nl

Welk dier heeft de langste levensduur?

Het langstlevende dier op aarde is nog altijd de Noordkromp, een weekdier dat meer dan 500 jaar oud kan worden. Het langstlevende gewervelde landdier is de Galapagos reuzenschildpad (één van deze schildpadden wist een leeftijd van 177 jaar te bereiken).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scientias.nl

Kan een kwal eeuwig leven?

De kwal Turritopsis nutricula heeft een zeer praktische eigenschap: hij doet aan celvernieuwing in tijden van crisis. Zijn cellen kan hij terugbrengen tot hun oorspronkelijke vorm (ook wel 'poliepfase' genoemd), waarna zijn groeiproces opnieuw begint. Hierdoor kan dit kleine kwalletje mogelijk oneindig lang leven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op animalstoday.nl

Hoe oud is een kwal?

Kwallen blijken nog ouder dan gedacht. De oudste vondsten dateren nu van 500 miljoen jaar geleden uit midden van het Cambrium (488 – 542 miljoen jaar geleden). In deze periode ontstonden veel van de huidige levende organismen. Er waren al fossiele kwallen bekend van zo'n 300 miljoen jaar oud.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nemokennislink.nl

15 Keren Dat Leeuwen De Verkeerde Tegenstander Tegenkwamen

23 related questions found

Heeft een kwal gevoel?

Wat is een kwal? Kwallen hebben tentakels met netelcellen die gif bevatten. Als je in aanraking komt met een kwal, komen de netelcellen en het gif op de huid. Dit geeft een brandend en prikkend gevoel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op azaron.nl

Heeft een kwal hersenen?

Ze hebben geen brein en bestaan vrijwel geheel uit water – en toch beschikken ze over heel wat superkrachten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationalgeographic.nl

Welk dier wordt ouder dan de mens?

De schildpad

Het is al bekend dat schildpadden veel langer kunnen leven dan mensen. Zij kunnen honderden jaren leven, zonder dat hun organen verslechteren. Sommige mensen beweren zelfs dat als zij niet ziek zouden worden of opgegeten, dat ze onsterfelijk zouden zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rememberme.nl

Kun je een dode kwal aanraken?

Kunnen dode kwallen ook steken? Zelfs als je een dode kwal aangespoeld aan de kustlijn vindt, moet je uitkijken. De tentakels van een dode kwal kunnen nog steeds steken. "De netelcellen blijven nog even actief als ze dood zijn", aldus Van Walraven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nhnieuws.nl

Wat is de meest gevaarlijke kwal?

De irukandji is een kleine, glasheldere kwal. Hij wordt maar een paar centimeter lang en leeft in de tropische wateren rond de noordkust van Australië. Dit kwalletje wordt in het algemeen gezien als het giftigste dier ter wereld en in tegenstelling tot andere kwallen heeft de irukandji ook netelcellen op het lichaam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wibnet.nl

Welk dier kan 1000 jaar worden?

De Groenlandse haai

Het is dus erg moeilijk om onderzoek te doen naar zijn leefwijze. Wat wel bekend is, is dat de Groenlandse haai het oudste gewervelde dier ter wereld is! Schattingen tonen aan dat de haai soms wel 500 jaar oud kan worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wwf.nl

Welk dier kan 200 jaar worden?

Groenlandse walvis

Pas rond zijn veertigste, vijftigste is de Groenlandse walvis volgroeid; hij kan – minstens – 200 jaar oud worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rootsmagazine.nl

Welk dier sterft bijna uit?

Verschillende soorten zeeschildpadden worden bedreigd met uitsterven. Er zijn nog maar 30.000 neushoorns op de wereld. Ook deze krachtige en majestueuze grote kat heeft het niet makkelijk. Het aantal wilde tijgers is met meer dan 95% afgenomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wwf.nl

Doet een kwal pijn?

Ben je gebeten door een kwal? Dan voel je direct een brandende of stekende pijn en een jeukend gevoel. Dit komt doordat de kwal met de naaldjes op zijn tentakels steekt en een gif in de huid spuit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drleenarts.com

Hoe snel gaat een kwal dood?

Een kwal die aanspoelt, droogt binnen enkele uren uit en zal overlijden. Echter blijven de netelcellen nog een tijdje actief, waardoor je -zelfs als de kwal dood is- nog steeds een kwallenbeet kunt oplopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kwallenradar.nl

Wat is het nut van een kwal?

Kleine visjes kunnen schuilen tussen de tentakels van een kwal en zo overleven. Verder is de kwal een delicatesse voor schildpadden en sommige vissen en eet-ie zelf weer kreeftjes, waardoor de populatie goed blijft. Wist je trouwens dat een kwal nog kan steken als-ie dood is?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op franska.nl

Welk dier is man en vrouw?

Regenwormen zijn hermafrodieten

Voor sommige soorten regenwormen, platwormen, schelpdieren en slakken is elk individu zowel vrouwtje als mannetje. De dieren hebben dus zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen. Deze hermafrodieten bevruchten meestal niet zichzelf, maar wisselen zaadcellen uit tijdens het paren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wibnet.nl

Wat leeft maar 1 dag?

Haften leven het kortst van alle volwassen dieren. Ze worden daarom ook wel eendagsvlieg genoemd. Na een bestaan van 2 jaar als nimf in het water veranderen ze in vliegende volwassen insecten, paren en sterven. Dit alles in één dag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Welk dier eet mens?

"Er zijn op de wereld maar twee diersoorten die de mens als prooi zien: een tijger en een ijsbeer. Een bruine beer zal je misschien aanvallen als ze denkt dat je haar jong bedreigt, maar een ijsbeer ziet een mens als prooi en schat in of hij je kan hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat gebeurd er als je op een kwal staat?

Op zo'n tentakel zitten zogenaamde netelcellen, een soort gifpijltjes. Deze cellen worden geactiveerd wanneer een tentakel je huid raakt. Dan schieten de netelcellen als kleine harpoentjes op je huid af en boren hun weg naar binnen. Zo komt het gif in je lichaam terecht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etos.nl

Wat gebeurt er als een kwal dood is?

Meestal gebeurt dat met aflandige wind, in Nederland dus met oosten- of zuidenwind. De onderstroom voert de kwallen met zich mee en brengt ze naar het strand. Eenmaal aangespoeld gaan ze snel dood door uitdroging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ecomare.nl

Welk dier heeft geen hersens?

Dieren zoals ringwormen, slakken, sponzen, anemonen en kwallen hebben geen hersenen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cdn.schooltv.nl

Kan je tussen de kwallen zwemmen?

Kwallen zijn neteldieren, ongewervelde dieren met (giftige) netelcellen. Ze hebben een parapluvormig lichaam met tentakels en komen in alle grote zeeën en oceanen voor. Gek genoeg kunnen ze niet zwemmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Kan elke kwal steken?

Handig om te weten: niet elke kwal steekt. Kompaskwallen, blauwe haarkwallen en de kruiskwallen kunnen voor flink wat overlast zorgen. Die laatste - gelukkig zeldzaam voorkomende soort in Nederland - kan zelfs tot een ziekenhuisbezoek leiden. Maar de meeste kwallen steken niet, die kriebelen hooguit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nporadio1.nl

Wat als een kwal je bijt?

Kwallen bijten niet

Ze steken. Officieel heet het dus een kwallensteek. De tentakels van een kwal bevatten netelcellen met gif. Als een kwal je aanraakt, springen deze cellen kapot en kan het gif dus in je huid komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huishoudbeurs.nl