Kan een kikkervisje binnen houden?

* Zet de bak met kikkervisjes het liefst buiten, of op een koele plek binnen. Kamertemperatuur is eigenlijk te warm voor kikkervisjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kinderopvangtotaal.nl

Hoe verzorg je kikkervisjes thuis?

Schoonmaken van de bak

Ververs minimaal tweemaal per week het water (of eerder wanneer het water troebel wordt). Schep eerst de kikkervisjes over in een ander bakje. Giet het 'oude' water eruit en vul de bak weer voor de helft met koud leidingwater. Kieper de kikkervisjes gewoon weer terug, daar kunnen ze best tegen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieueducatiedenhaag.nl

Wat moet je doen als je kikkervisjes hebt?

Wanneer de kikkervisjes een dag of drie uit het ei zijn moet je beginnen met voeren. De kikkervisjes eten vooral algen, die zitten in het (verse) slootwater. Vervang het water daarom regelmatig voor nieuw slootwater uit de zelfde sloot. Als voer kun je ook mini stukjes sla, andijvie of paardenbloem gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op go-kids.nl

Kunnen kikkervisjes in kraanwater leven?

Vul de pot of vaas altijd met vijverwater van waaruit het kikkerdril afkomstig is. Gewoon kraanwater bevat niet de juiste voedingstoffen en mineralen, en kan tevens te veel kalk of zelfs chloor bevatten waar het kikkerdril niet tegen kan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dier-en-natuur.infonu.nl

Kunnen kikkervisjes in aquarium?

Voor educatieve doeleinden (hiermee wordt in principe de kikkerbak in de schoolklas bedoeld) is het toegestaan om eitjes en kikkervisjes van de groene kikker, de bruine kikker en de gewone pad, in een aquarium te laten opgroeien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kikkersite.nl

Hoe moet je kikkervisjes verzorgen/grootbrengen?

28 related questions found

Wat eten kikkervisjes thuis?

Wanneer de kikkervisjes een dag of drie uit het ei zijn moet je beginnen met voeren. Als voer kun je stukjes je sla, andijvie, paardenbloem, weegbree en visvoer gebruiken. Je hoeft maar heel weinig te geven, anders vervuilt het water. Ververs regelmatig wat water voor vers slootwater.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op natuurmonumenten.nl

Waarom gaan mijn kikkervisjes dood?

Het water is te warm, te koud, te weinig en soms te vuil. Vogels, vissen, libellenlarven en waterkevers die je als smakelijk hapje verorberen of je aan hun jongen voeren. Soms zijn er zelfs soortgenoten die je opeten. Daarnaast is er concurrentie van andere kikkervisjes om voedsel en lucht en een goede schuilplek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op np-zuidkennemerland.nl

Kunnen kikkervisjes tegen kou?

Op zich kunnen kikkervisjes overigens wel tegen kou. Er zijn ook kikkervisjes die als kikkervis overwinteren omdat de metamorfose niet helemaal afgerond was maar het is niet optimaal. Ze zullen niet groeien als het te koud is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kikkersite.nl

Wat eten kikkervisjes het meest?

Een kikkervisje eet in het begin vooral algen en dode plantaardige en dierlijke delen, die in het water zweven. Als de metamorfose begonnen is eet het ook kleine diertjes zoals watervlooien, eenoogkreeftjes en muggelarven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Hoe lang duurt het totdat kikkervisjes kikkers worden?

Pas na een tijdje groeit het kikkervisje uit tot een kikker. Kikkerdril ofwel kikkereitjes, doen er een paar dagen over om uit te groeien tot kikkervisjes. Langzamerhand krijgen de kikkervisjes pootjes. Na ongeveer drie maanden zijn het niet langer visjes maar kikkers, ze moeten nu boven water komen om te ademen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schooltv.nl

Hoeveel water voor kikkervisjes?

5 tot 10 kikkervisjes per liter water is genoeg. Zorg ervoor dat je water en een paar waterplanten meeneemt uit dezelfde sloot of poel. Maak een kikkerdrilbak met kiezels en grote stenen en vul het met het water dat je hebt meegenomen. Zet de bak op een lichte plek, maar niet in de volle zon!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ivn.nl

Wat eten kikkers in aquarium?

Alle soorten aquariumkikkers zijn carnivoor. Omdat de kikkers geen tong hebben, moeten ze het eten opzuigen of met hun voorpoten in hun bek duwen. Volwassen klauwkikkers voer je elke twee tot drie dagen een gevarieerd basisvoer van tubifex, levende watervlooien en andere waterdiertjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huisdierinfo.be

Hoe komen kikkervisjes aan zuurstof?

Om aan zuurstof te komen zuigen jonge kikkervisjes kleine luchtbelletjes in hun mondholte, om ze vervolgens onder druk hun longen in te duwen. Handig, aangezien de nog geen 3 millimeter lange lijfjes onmogelijk de oppervlaktespanning van water kunnen doorbreken om hun kop uit het water te steken en lucht in te ademen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bionieuws.nl

Wie eet een kikkervisjes?

Vijanden van kikkervisjes zijn vissen, salamanders en waterinsecten zoals de geelgerande watertor. Ook larven van landinsecten die in het water leven zoals de larven van libellen eten graag kikkervisjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Waarom geen kikkers in de vijver?

Beschermde diersoort

Dit betekent dat u ze niet mag vangen, vervoeren of verhandelen. Toch zijn er nog steeds mensen die deze dieren in de vrije natuur vangen en in hun vijver plaatsen. Dat is niet alleen onnodig schadelijk, maar ook overtreedt u daarmee de wet met het risico op een forse boete.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schonevijver.nl

Wat drinkt een kikker?

Drinken en plassen

Niet alleen zuurstof, maar ook water kan door de huid van de kikker heen. Zo hoeven kikkers nooit te drinken. Ze moeten echter wel oppassen dat ze zich niet als een spons helemaal volzuigen met water als ze lang in het water liggen. Om dat te voorkomen, scheiden ze veel waterige urine af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Wat eten kikkervisjes banaan?

Als de biologische banaan op is, de eerste pootjes beginnen te groeien en het echte kikkervisjes aan het worden zijn, voer je ze ook plakjes komkommer. De schilletjes vinden ze te hard en laten ze vaak liggen, die kun je er weer uithalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op go-kids.nl

Kunnen kikkervisjes elkaar opeten?

Hij eet allerlei verschillende soorten insecten, krekels, spinnen en slakken. Soms eet hij ook een muis, een vogel, een vis of een salamander. Kikkers zijn ook kannibalistisch. Kikkervisjes eten elkaar als er te weinig voedsel is en volwassen kikkers eten ook wel eens een kleinere kikker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kikkersite.nl

Kun je kikkers verplaatsen?

Alle inheemse kikkers en padden zijn beschermd in de Flora & faunawet. Je mag ze dus niet vangen, vervoeren, verstoren of schade toebrengen! Verplaatsen heeft meestal weinig zin. De dieren zullen snel terugkeren of de lege plekken worden weer opgevuld door kikkers uit de buurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ravon.nl

Hoe lang kan een kikker zonder eten?

Volwassen kikkers hoeven maar twee tot drie keer per week te eten. Jongen dieren moeten om te groeien veel vaker eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op natuurpunt.be

Welke periode zijn er kikkervisjes?

De meeste kikkerlarven zwemmen tussen half april en half juni rond, met een piek in mei. Ongeveer 2 maanden later veranderen de kikkervisjes in piepkleine kikkertjes. Ze komen dan vaak in heel korte periode massaal uit het water: de 'kikkerregen'!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op naturetoday.com

Waarom mag je geen kikkerdril meenemen?

Wist je dat kikkers beschermde dieren zijn? Je mag ze dus niet vangen en mee naar huis nemen. Je mag wel kikkerdril vangen en de eitjes thuis laten uitkomen. Je kan dan heel mooi de ontwikkeling zien van kikkerdril via kikkervisje naar kikker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ivn.nl

Hoeveel eet een kikker per dag?

Gemiddeld voer je om de dag of 2 dagen bij volwassen kikker. Er wordt soms vanuit gegaan dat een kikker gemiddeld 20 a 30 fruitvliegen per dag zou kunnen eten. Zelf tel ik de fruitvliegen nooit . Jonge kikkers moeten dus in het voer 'staan'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gifkikkerportaal.nl

Hoe weet je of kikkerdril nog leeft?

Omdat de eitjes vrij groot zijn, zijn de celdelingen zichtbaar. Na enkele dagen zijn de eikernen al niet rond meer en nog wat later zijn de embryo's herkenbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op natuurfotografie.nl