Welk land heeft de beste boeren?

In 2030 is Nederland weer trots op de boer en tuinder. Ons land heeft de beste boeren van de wereld en die toppositie houden we vast.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op planet-cause.nl

Hoeveel procent van Nederland is van de boeren?

Van de totale oppervlakte van Nederland is 54 procent (2,2 miljoen hectare) in gebruik als landbouwterrein, en 13 procent (0,5 miljoen hectare) als bebouwing1 en verkeersterrein. Bebouwd terrein bestaat voornamelijk uit woon- en bedrijventerreinen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op longreads.cbs.nl

Hoeveel boeren bedrijven zijn er in Nederland?

Het aantal land- en tuinbouwbedrijven is volgens de landbouwtelling in 2021 met bijna 600 afgenomen tot 52.100, een daling met 1,1% (zie tabel). Dit is het vijfde jaar op rij dat de vermindering van het aantal bedrijven ruim onder het langjarige gemiddelde blijft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op agrimatie.nl

Wat doen de boeren voor Nederland?

In totaal werken er ruim 600.000 mensen in banens die direct afhankelijk zijn van de agrarische productie. Elke boer houdt dus ruim tien mensen aan het werk in Nederland. En de landbouw levert een forse bijdrage aan de handelsbalans. Per jaar exporteert Nederland voor zo'n 45 miljard euro aan landbouwgoederen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deondernemer.nl

Hoeveel veeteelt boeren zijn er in Nederland?

In 2017 waren er 439 megastallen met melkvee op een totaal van circa 800 megabedrijven in alle veehouderijsectoren. In 2021 waren dat er 514 op 999 in alle sectoren In de varkenshouderij wordt een bedrijf met meer dan 1.200 zeugen of 7.500 vleesvarkens gezien als megastallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groenkennisnet.nl

Grote geldverdieners in de boerenbusiness | Tot op de bodem | De Avondshow (S3)

37 related questions found

Hoeveel procent van de boeren is miljonair?

In 2021 was 42 procent van de zelfstandigen in de landbouw miljonair. Zij zijn vooral actief in melkveebedrijven en in bedrijven die granen of groenten telen. In de verhuur en handel van onroerend goed zijn ook relatief veel miljonairs onder de zelfstandigen; 38 procent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Waar wonen de meeste boeren Nederland?

Gemiddeld gezien de meeste koeien per bedrijf

Als we kijken naar het gemiddelde aantal koeien per bedrijf, dan staat de provincie Flevoland met kop en schouders bovenaan. Deze provincie telde in 2017 slechts 262 melkveebedrijven, maar zij hielden gezamenlijk 36.945 koeien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op boerenbusiness.nl

Kan Nederland in zijn eigen voedsel voorzien?

23,5 procent van de totale Nederlandse oppervlakte wordt dus gebruikt voor eigen voedselvoorziening. Van de 800.000 hectare is overigens 600.000 hectare bestemd voor grasland en veevoer en het resterende gedeelte voor landbouwproducten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vork.org

Hoe vervuilend zijn Nederlandse boeren?

De Nederlandse agrarische sector heeft relatief de laagste impact op het milieu van alle landen in de wereld. Dat zegt ABN Amro na onderzoek. Volgens de bank is per kilo landbouwproduct de gezamenlijke 'voetafdruk' van onder meer CO2, energie, pesticiden en antibiotica in Nederland het kleinst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Kan een boer zonder subsidie?

Boeren en tuinders ontvangen jaarlijks miljarden euro's aan inkomenssteun uit Europa. Hoewel agrarische sectoren en het platteland nauwelijks zonder gerichte steun en sturing kunnen, brokkelt het draagvlak ervoor af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuweoogst.nl

Wie is de grootste boer van Nederland?

De familie Van Bakel runt in Vredepeel (LB) met 2.250 koeien het met afstand grootste melkveebedrijf van Nederland. In deze video tonen René en dochter Amber van Bakel onder andere hoe er gemiddeld 560 koeien per uur in de 80-stands carrousel worden gemolken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op melkvee.nl

Wat is het gemiddelde inkomen van een boer?

Hoeveel verdient een boer netto? Het salaris van een melkveeboer ligt het laagst, het lag in 2021 zo gemiddeld op € 35.000 per jaar. De inkomsten van een pluimveehouder liggen een stuk hoger en kwamen in 2021 uit op ongeveer € 65.000 per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Waar zijn de meeste boerderijen in Nederland?

In 2020 waren er in Nederland 75 255 landbouwvestigingen. Het grootste aantal vestigingen was in Noord-Brabant (12 340 vestigingen) en Gelderland (11 650 vestigingen).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Wat kost een boerderij met 100 koeien?

Grotere boeren weten, met 1.227 bij 200 koeien en 1.047 euro bij rond de 100 koeien, meer inkomen per hectare te genereren dan kleinere boeren (761 euro bij gemiddeld 25 en 889 bij gemiddeld 50 koeien).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op melkvee.nl

Wie is eigenaar van de grond in Nederland?

Het Rijk is nog altijd de grootste grondbezitter van Nederland, maar meer dan de helft van alle gronden is in bezit van particulieren. Dat blijkt uit een onderzoek van Elsevier en het Kadaster. Ongeveer een zevende van de 3,3 miljoen hectare Nederlandse grond is in handen van de rijksoverheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op architectenweb.nl

Hoeveel subsidie krijgen boeren in Nederland?

Een kwart van het inkomen van boeren is subsidie, en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Vorige week zagen we dat de overheid in 2020 via het Diergezondheidsfonds 70 miljoen euro betaalde aan veehouderijen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Wie is de grootste stikstof vervuiler?

In Nederland stoot de landbouw volgens het RIVM al decennia de meeste stikstof uit, gevolgd door industrie en verkeer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omroepbrabant.nl

Welke boeren stoten meeste stikstof uit?

Koeien zijn de grootste stikstofproducenten. Zodra hun plas en mest samenkomt ontstaat ammoniak en dit is een vorm van stikstof. Sinds 2020 zijn boeren verplicht om minder krachtvoer met eiwitten aan hun koeien te voeren. Daardoor produceren die koeien minder ammoniak en dus stikstof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omroepbrabant.nl

Wat zijn de grootste stikstof veroorzakers?

De belangrijkste bronnen van stikstofoxiden zijn het verkeer, energiecentrales en de industrie. Ammoniak komt vooral uit de landbouw, maar ook het verkeer en mensen produceren ammoniak. Boeren gebruiken mest omdat het zorgt voor een betere plantengroei en hogere gewasopbrengsten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Kan je volledig zelfvoorzienend leven in Nederland?

Een zelfvoorzienend leven in Nederland vraagt om wat meer voorbereiding gedurende de zomer en herfst en het zal wat meer afzien zijn dan in een zuidelijker gelegen land. Maar de Nederlandse winters hebben ook zo haar charme: lekker binnen zitten, de houtkachel laten branden, bordspelletjes spelen en stamppot eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maatschapwij.nu

Welk land is zelfvoorzienend?

Uit onderzoek blijkt dat landen als Nieuw Zeeland, IJsland, het Verenigd Koninkrijk, Tasmanië of Ierland zich daar het best voor lenen. En zoals je vast ziet hebben ze iets met elkaar gemeen: het zijn eilanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op metronieuws.nl

Zou Nederland zelfvoorzienend kunnen zijn?

Wat is de conclusie voor Nederland? “Nederland kan niet zelfvoorzienend zijn met de huidige consumptie. Hoewel Nederland extreem efficiënt is en een hoge opbrengst per hectare heeft, kan het de bevolking niet voorzien van een gezond dieet. Dat komt omdat het een klein land is met een hoge bevolkingsdichtheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodagribusiness.nl

Wat is de grootste boerderij ter wereld?

In Australië staat het grootste rundveebedrijf ter wereld te koop voor 223 miljoen euro. Het bedrijf van de familie Kidman omvat 10 miljoen hectare grond, bijna drie keer het grondoppervlak van Nederland. Het bedrijf telt 85.000 koeien en 600 paarden, verdeeld over 16 locaties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op melkvee.nl

Welke boer heeft de meeste koeien?

Ondanks dat de meeste grote bedrijven zich in het Noorden van het land bevinden, is het onbetwist grootste bedrijf nog steeds van de gebroeders Van Bakel uit Vredepeel. Stond de teller zes jaar geleden nog op 1.300 koeien; inmiddels staan er zo'n 2.250 in de Limburgse stallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op melkvee100plus.nl

Welke provincie heeft de minste boeren?

Utrechters scharen zich het minst achter de boeren en andere opvallende resultaten uit het Kieskompas. Provincie Utrecht - Utrechters lijken zich het minst van alle Nederlanders om het lot van de boeren te bekommeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtvutrecht.nl