Welke apparaten geven sluipverbruik?

Tips om sluipverbruik te voorkomen
Trek de stekker eruit als je de televisie, computer of stereo een tijdje niet gebruikt. Apparaten die nog stroom kunnen gebruiken als ze uit staan, zijn bijvoorbeeld: televisies, decoders, computers, transformatoren en (andere) apparaten met veel elektronica.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Welke toestellen doen aan sluimerverbruik?

Denk maar aan de modem, de tv die gemakshalve in stand-by wordt gezet, de laders van smartphone of elektrische tandenborstel die in het stopcontact blijven steken. Dat onnodige stroomverbruik noemen we sluipverbruik of sluimerverbruik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energids.be

Wat valt er allemaal onder sluipverbruik?

Sluipverbruik is het verbruik van energie door apparaten die stand-by of uit staan. Met name verouderde apparaten vragen automatisch stroom als ze in het stopcontact zitten. Denk daarbij aan computers, televisies en bijvoorbeeld de oplader van je elektrische tandenborstel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pure-energie.nl

Welke apparaten verbruiken s nachts stroom?

Apparaten die nog stroom kunnen gebruiken als ze uit staan, zijn bijvoorbeeld: televisies, decoders, computers, transformatoren en (andere) apparaten met veel elektronica.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Heeft een wasmachine sluipverbruik?

Stiekeme slurpers

Je televisie, het klokje van je oven, je elektrische deurbel, de wasmachine en je geluidssysteem zijn voorbeelden van apparaten die stroom verbruiken terwijl je ze niet gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coolblue.nl

Sluipverbruik: Waar komt dit vandaan?

28 related questions found

Wat zijn stille stroomvreters?

Veel apparaten staan op stand-by, zoals de TV, de computer of de mediabox. Maar wist u dat deze apparaten ook op stand-by redelijk wat stroom verbruiken? Vaak bent u zich er niet bewust van dat sluipverbruik een hap uit uw energierekening is! Wij noemen sluipverbruik daarom de stiekeme stroomvreter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Welke apparaten s nachts uitzetten?

Ja, de meeste apparaten kun je zonder problemen helemaal uitzetten. Met een harde aan/uit-knop of door de stekker uit het stopcontact te halen. Sommige, vooral oudere apparaten, verliezen hun geheugen. Bijvoorbeeld een radiotuner, waarin de zenders geprogrammeerd zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omlaagdiemeter.nu

Hoeveel kost het om een uur de oven aan te hebben?

De energiekosten zijn afhankelijk van het vermogen (wattage) van de oven en van het energie-abonnement (wat kost 1 kWh (kilo-Watt-uur)). Het richtverbruik voor een elektrische oven is ongeveer 1500 tot 3000 Watt. De gemiddelde prijs van 1kWh is nu (september 2020) ongeveer € 0,22 per kWh.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Hoeveel scheelt stekkers uit stopcontact?

Uitgeschakelde apparaten waarvan de stekker in het stopcontact zit, mogen maximaal 0,5 watt aan stroom per uur verbruiken. Dat geldt niet voor een stand-bystand of apparaten die aan staan. Het loont dus echt om te kijken welke apparaten op stand-by staan en of dat echt nodig is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Waarom stekker uit stopcontact?

Trek de stekker eruit Gebruik je bepaalde apparaten amper, zoals een printer of een al wat oudere dvd speler? Trek dan liever de stekker uit het stopcontact. Deze verbruiken namelijk 24 uur per dag, 365 dagen per jaar stroom. Dat is natuurlijk zonde, wanneer je deze apparaten maar een aantal keren per jaar gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op samenom.nl

Wat verbruikt stiekem veel stroom?

Apparaten met het meeste sluipverbruik van stroom

Dit zijn de grootste sluipverbruikers: modem. televisie of monitor. elektrische tandenborstel in het stopcontact.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op essent.nl

Wat kost een ongebruikte telefoon oplader in het stopcontact?

Een lader die niet aan het opladen is verbruikt continu ongeveer 1 watt in het stopcontact. 'De vuistregel was ooit dat een apparaat dat 1 watt verbruikt, 2 euro op jaarbasis aan elektriciteit kost. Tegen de huidige tarieven zal dat nu zo'n 5 euro zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Wat zijn de grootste energievreters in huis?

Twee onmisbare apparaten, de koelkast en vriezer, zijn de grootste energievreters in huis als je kijkt naar huishoudelijke apparaten. Ongeveer 18% van de stroom wordt verbruikt door de koelkasten en vriezers. Je kunt hier veel geld op besparen. Nieuwere koelkasten en vriezers verbruiken veel minder stroom dan oudere.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eptummers.nl

Welk apparaat gebruikt het meeste stroom in huis?

1. Wasdroger. Een wasdroger gebruikt veel stroom. Afhankelijk van het energielabel zo'n 120 tot 410 kWh per jaar, wanneer je hem drie keer per week gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vandebron.nl

Kan je een stekker in het stopcontact laten?

Kan ik een oplader alsmaar in het stopcontact laten zitten? Als er geen apparaat meer op is aangesloten, kun je de oplader beter loshalen. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij nog steeds wat energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vattenfall.nl

Heeft een magnetron sluipverbruik?

Ook is het goed om te weten dat een magnetron een sluipverbruiker is. Dat wil zeggen dat het apparaat ook stroom verbruikt wanneer u hem niet gebruikt, maar de stekker wel in het stopcontact laat zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Welke apparaten staan altijd aan?

Veel apparaten staan altijd aan of op stand-by. Denk maar eens aan een elektrische deurbel of boiler. Ook de dvd-recorder, de satellietontvanger en antenneversterker vragen de hele dag stroom. In de top 10 van sluipverbruikers staat veel randapparatuur voor de televisie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op essent.nl

Wat kost een elektrisch kacheltje per uur aan stroom?

Een elektrische haard of kachel verwarmt namelijk tot maximaal 2000 watt (2kW), wat genoeg is voor het verwarmen van en kleine ruimte. Wanneer u de warmtestand inschakelt bij een elektrische haard of kachel, dan ligt het verbruik op 1000 of 2000 Watt. Omgerekend is dit ongeveer € 0,22 of € 0,39 per uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op haveverwarming.nl

Hoeveel stroom verbruik je als je niet thuis bent?

Een huishouden heeft per jaar een gemiddeld sluipverbruik van 450 kWh aan stroom volgens Milieu Centraal. Dit komt neer op € 322,79. Hoeveel uw sluipverbruik van stroom gemiddeld is, hangt af van het aantal elektronische apparaten die u in huis heeft. Daarnaast heeft niet elk elektronisch apparaat sluipverbruik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Wat is het verbruik van een waterkoker?

Stel, uw waterkoker heeft een vermogen van 2200 watt en u warmt 1 liter water gedurende drie minuten op. Drie minuten omgerekend naar uur is 3 / 60 = 0,05 uur. Dus uw waterkoker verbruikt (2200 x 0,05) / 1000 = 0,11 kWh per keer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Wat kost 1 keer wassen?

Hoe hoger de temperatuur, hoe meer energie er wordt verbruikt. Zo betaal je voor een was op 90 graden € 1,67, een was op 60 graden € 1,26, bij 40 graden € 1,09 en bij 30 graden ben je € 0,93 aan totale kosten kwijt. Bij de berekening hiervan zijn we uitgegaan van de energietarieven die gelden onder het prijsplafond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nibud.nl

Wat kost het als de computer de hele dag aanstaat?

De kosten voor het verbruik van een moderne desktop computer per 8 uur zijn ongeveer € 0,80 ofwel € 5,35 per maand uitgaande van 0,22 KwH. Slaapstand of toch sluimerfunctie? Pc's worden natuurlijk geleverd met functies om het stroomverbruik te helpen verminderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pcactive.nl