Welke autoverzekering doet niet moeilijk?

Alle autoverzekeraars hanteren andere criteria voor hun risicoanalyse. Je kunt dus altijd een nieuwe aanvraag doen bij een andere verzekeraar. Over het algemeen zijn de grotere verzekeraars minder streng in hun acceptatiebeleid: Ohra, Univé, Centraal Beheer en Nationale Nederlanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoverzekering.nl

Welke verzekering accepteert iedereen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je écht geen autoverzekering kunt afsluiten. Je kunt dan alleen nog terecht bij De Vereende. Deze bijzondere autoverzekeraar stelt ook vragen, maar accepteert iedereen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lastenvrij.nl

Welke soort autoverzekering is het beste?

Voor een nieuwe auto kun je het beste een allrisk-verzekering afsluiten. Dit heet ook wel volledig casco en is de meest uitgebreide autoverzekering. Veroorzaak je zelf schade, dan vergoedt een allrisk-verzekering ook de schade aan je eigen auto, naast de verplichte WA-dekking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wat als ik geen autoverzekering kan krijgen?

Stel dat meerdere verzekeraars je aanvraag voor een autoverzekering weigeren, dan kun je je verzekeren bij de Vereende. Dit is een maatschappij opgericht door verzekeraars. Deze maatschappij verzekert mensen die voor individuele verzekeraars een te groot risico zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ohra.nl

Hoe lang sta je op zwarte lijst autoverzekering?

Sta je eenmaal op de zwarte lijst, dan blijven je gegevens meestal vijf jaar staan. Na deze vijf jaar wordt je registratie automatisch verwijderd. Als je op de zwarte lijst staat in verband met een negatief aantal schade vrije jaren, dan kunnen je gegevens na 15 maanden al van de zwarte lijst worden verwijderd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoverzekering.nl

EXCLUSIEF INTERVIEW MET MELISA SCHAUFELI OVER GESCHEURDE BILIMPLANTATEN | ALLURES

40 related questions found

Hoe kom ik van de zwarte lijst af?

Als u als consument geschrapt wilt worden van de zwarte lijst van wanbetalers, dan hoeft u zelf geen stappen bij de Centrale te ondernemen. Na vereffening van uw schuld is de kredietgever namelijk wettelijk verplicht om de betaling binnen 8 dagen aan de Centrale voor kredieten aan particulieren te melden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Hoeveel schadevrije jaren raak je kwijt?

Elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je er één schadevrije jaar bij. Claim je geen, één of meer schades in een verzekeringsjaar? Dan val je terug naar het aantal schadevrije jaren zoals in de tabel staat. Bij 4 of meer schades val je altijd terug naar -5 schadevrije jaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nn.nl

Kan mijn auto nergens verzekeren?

De verzekeraar zal je niet zomaar weigeren voor de autoverzekering . Er zal een afweging gemaakt worden en als de verzekeraar het risico te hoog vindt, zal je aanvraag afgewezen worden. Iedere verzekeraar hanteert andere criteria voor hun risicoanalyse. Het kan dus zo zijn dat een andere verzekeraar je wel accepteert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pricewise.nl

Kan de politie zien of je auto verzekerd is?

Dan ben je ook verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het RDW en de politie controleren of een kenteken, jouw auto, verzekerd is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weblog.independer.nl

Waar mag je een onverzekerde auto laten staan?

Dan mag hij alleen op je eigen terrein staan. Met een onverzekerde auto mag je dus nooit rijden. Ook mag hij niet op de openbare weg staan, bijvoorbeeld voor je deur. Het is verstandig om op de dag van aankoop direct een autoverzekering af te sluiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geld.nl

Is All risk verzekering het waard?

Ben je niet in staat om eventuele schade zelf te betalen of de auto te vervangen bij hoge reparatiekosten of total loss? Dan is een allrisk autoverzekering een goede keuze. Ben je wel in staat alle kosten zelf te dekken, dan is een andere vorm van verzekeren geschikter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoe word je autoverzekering goedkoper?

Als je als beginner schadevrij rijdt, dan wordt de autoverzekering nog sneller goedkoper. Je krijgt namelijk ieder jaar dat je een autoverzekering op naam hebt staan én geen schade veroorzaakt of claimt, één schadevrij jaar. Schadevrije jaren zorgt voor korting op de premie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lastenvrij.nl

Waarom word autoverzekering geweigerd?

Word je geweigerd bij het afsluiten van een autoverzekering? Dan heeft dit meestal te maken met Roy Data of het Centraal Informatie Systeem (CIS). Deze databases zijn een waardevolle informatiebron voor verzekeraars en zijn vaak de reden waarom een aanvraag autoverzekering wordt geweigerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allianzdirect.nl

Kan een autoverzekering geweigerd worden?

Ja. Voor de meeste verzekeringen zijn verzekeraars niet verplicht je te accepteren. Ook een autoverzekeraar kan jou dus weigeren als klant. Bijvoorbeeld als ze vinden dat je teveel schades hebt gemeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Waarom wordt mijn verzekering geweigerd?

Wanneer u een strafblad heeft, zal u eerder geweigerd worden voor een autoverzekering, zelfs wanneer uw strafblad niets met uw rijgedrag te maken heeft. Verzekeraars zien iemand met een strafblad vaak als een verhoogd moreel risico.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geennee.nl

Hoe controleert de RDW je verzekering?

De RDW controleert dagelijks of voertuigen aan de keurings-of verzekeringsplicht voldoen. Dat gebeurt door een registervergelijking. Daarbij worden de keurings- en de verzekeringsgegevens met het kentekenregister vergeleken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rdw.nl

Is rijden zonder verzekering strafbaar?

Op grond van artikel 30 WAM is het rijden zonder verzekering strafbaar. Dit is een overtreding. In dit artikel is hierop als straf een maximale hechtenis van 3 maanden en een geldboete van tweede categorie € 4.100,- (2017) gesteld. Daarnaast kan een rijontzegging van maximaal 1 jaar worden opgelegd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smartadvocaten.nl

Hoeveel mensen rijden onverzekerd?

In Nederland rijden zo'n 600.000 auto's onverzekerd rond. Volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer is dat zo'n 6 procent van alle voertuigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fintool.nl

Kan een verzekeraar zien of iemand een strafblad heeft?

De verzekeraar heeft geen inzicht in uw strafblad en weet van te voren dus niets van uw strafrechtelijk verleden. Als ze u er naar vragen bij de verzekeringsaanvraag bent u echter wel verplicht om eerlijk antwoord te geven. Verzwijgt u informatie? Dan pleegt u verzekeringsfraude.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geennee.nl

Kan je onverzekerd rondrijden?

Je mag niet rijden in een onverzekerde auto. Onverzekerd rijden is namelijk strafbaar. Of je nu wilt rijden in een nieuwe auto die je nog moet verzekeren of al een auto hebt, rijden zonder verzekering is illegaal. Dat mag dus ook niet tijdelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Wat kost een autoverzekering bij De Vereende?

De Vereende hanteert geen vaste premietarieven. Elke verzekeringsaanvraag wordt door ons individueel beoordeeld, elke aanvrager krijgt van ons een offerte op maat. Wat is een 'waarborgsom' en waarom moet ik dit betalen?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verzekeren.vereende.nl

Hoeveel korting krijg je met 5 schadevrije jaren?

Na de schade val je terug naar 5 schadevrije jaren krijg je nog 72 procent korting op je premie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geld.nl

Kun je schadevrije jaren opbouwen zonder eigen auto?

Wil je schadevrije jaren opbouwen, dan is het dus nodig een autoverzekering op naam te hebben staan. Het voertuig zelf mag op je partners naam staan. Verzekeraars zien samenwonende stellen namelijk als één. Zodoende kun je schadevrije jaren opbouwen zonder een auto op naam te hebben staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkopeautoverzekering.nl