Welke banken staan er slecht voor in Nederland?

Vooral ABN AMRO, ING en Rabobank springen er negatief uit. Veel van hun klanten geven hier een onvoldoende voor: 57% (ABN AMRO), 57% (ING) en 53% (Rabobank).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wat is de meest stabiele bank in Nederland?

BNG Bank staat in de top 3 van 's werelds veiligste banken, zoals gepubliceerd door het internationale financiële magazine 'Global Finance'. Net als in voorgaande jaren wordt BNG Bank beschouwd als de veiligste bank van Nederland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bngbank.nl

Welke banken zijn eerlijk?

Wil je weten hoe jouw bank scoort op onderwerpen als dierenwelzijn, klimaatverandering en mensenrechten? Kijk dan op de Eerlijke Bankwijzer. Er zijn 2 duurzame banken die er met kop en schouders bovenuit steken: De Volksbank (hieronder vallen ASN, SNS en Regiobank) en Triodos.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieudefensie.nl

Wat is de meest betrouwbare bank?

De bank die het allerhoogst scoort onder consumenten is de Regiobank. Deze bank scoort een 9.5 en staat al jaren bovenaan in de lijst met best presterende banken. Er zijn ook bekende banken die het wat minder goed doen. De ABN Amro scoort bijvoorbeeld maar een 6.7 en de Rabobank een 6.9.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op magnet.me

Wat is een eerlijke bank?

Een bank die er in het bijzonder positief uitspringt, is de Volksbank. De daartoe behorende banken ASN Bank, Regiobank en SNS Bank scoren louter ruime voldoendes op de vijftien deelaspecten waaruit de Eerlijke Bankwijzer is opgebouwd. Het laagste cijfer is een acht: voor Belastingen en Transparantie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bankingreview.nl

Open een bankrekening in Nederland | EU en niet EU burgers/woonachtigen ING, ABN AMRO, Bunq, Knab

16 related questions found

Wat is de rijkste bank?

Met een balanstotaal van €951 miljard steekt ING als grootste bank van ons land met kop en schouders uit boven de overige banken. Rabobank eindigt met een balanstotaal van €640 miljard ook dit jaar op de tweede plek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banken.nl

Waarom verdwijnen alle banken?

Het verdwijnen van banken is een ontwikkeling die al een aantal jaren gaande is. Door de opkomst van het internetbankieren wordt de rol die bankfilialen vervullen steeds kleiner. Logischerwijs krijgen de bankfilialen het een stuk rustiger en zien we ze daarom langzaam maar zeker verdwijnen uit het straatbeeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op simpc.nl

Welke bank kan niet omvallen?

Uw geld op rekeningen bij Nederlandse banken wordt wettelijk beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Mocht een bank failliet gaan, dan zorgt De Nederlandsche Bank (DNB) dat u uw geld terugkrijgt. Van 1 cent tot maximaal € 100.000 per persoon, per bank. Gegarandeerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dnb.nl

Wat is de gezondste bank van Nederland?

Triodos Bank met een score van een 8,3. SNS Bank met een score van een 8,1. ING Bank met een score van een 7,0. Rabobank met een score van een 6,9.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bank.nl

Wat is beter ING of ABN AMRO?

Waardering. ING handelt momenteel met de huidige koers van €10,9 (2021) op een koerswinstverhouding van 8,3 terwijl de ABN AMRO een K/W heeft van 8,9. Over 2022 zal ABN AMRO dit iets verbeteren vanwege de terugkoop van eigen aandelen van in totaal €500 miljoen. Dit zal ongeveer een verbetering geven van zo'n 4%.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op letsroar.nl

Welke bank gebruiken rijke mensen?

Private banks vechten om de gunsten van de schatrijke cliënten. ABN Amro staat op nummer 1, met een beheerd vermogen van 91 miljard euro. Op nummer 2 staat de Rabobank en op 3 ING. Daarnaast zijn nog tientallen private banks en vermogensbeheerders actief op deze lucratieve markt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Welke bank handelt niet in wapens?

NIBC, de Volksbank (ASN, SNS en Regiobank) en Triodos Bank geven aan helemaal niet in de wapensector te beleggen. Ook voor deze banken werden geen investeringen in de dertien bedrijven gevonden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eerlijkegeldwijzer.nl

Hoe weet je of een bank betrouwbaar is?

VeiligBankieren.nl legt uit waar je op kunt letten bij het controleren van het webadres van een bank. Met die adviezen kun je de juiste, echte webadressen van je bank snel en makkelijk herkennen. Betalen met iDEAL of inloggen met iDIN via de officiële mobiele app van je eigen bank is ook veilig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligbankieren.nl

Welke bank is beter ING of Rabobank?

Bijna 2 op de 5 ontevreden over kosten

Vooral ABN AMRO, ING en Rabobank springen er negatief uit. Veel van hun klanten geven hier een onvoldoende voor: 57% (ABN AMRO), 57% (ING) en 53% (Rabobank). Alle banken scoren een stuk slechter op dit aspect dan vorig jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Is de ING een goede bank?

57% beveelt ING Bank aan. ING Bank scoort gemiddeld een 7,4. Dit is het gemiddelde cijfer uit 225 reviews. Daarvan hebben 214 klanten ook nog een toelichting gegeven over ING Bank door middel van een review.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Wat als ABN AMRO omvalt?

Uw geld op rekeningen bij ABN AMRO wordt wettelijk beschermd door de Nederlandse Depositogarantie, van 1 cent tot € 100.000. Deze bescherming geldt per persoon en is van toepassing op het totale bedrag dat u op uw rekeningen heeft staan bij ABN AMRO Bank N.V. Daar hoeft u niets voor te doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abnamro.nl

Wat is de beste bank om een rekening te openen?

Bankieren is voor veel mensen het goedkoopst met SNS Basis. SNS Compleet, de betaalrekening van de ASN Bank en het Rabobank BasisPakket zijn ook vaak voordelig. Of dat voor jou ook geldt, hangt bijvoorbeeld af van of je een creditcard wilt. En of je vaak buiten eurolanden reist.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Hoeveel rekeningen mag je hebben bij een bank?

Mag je meerdere bankrekeningen hebben? Je mag zoveel spaar- of betaalrekeningen openen als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen meerdere spaarrekeningen bij één bank te openen. Ook kun je je spaargeld spreiden over verschillende spaarbanken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rente.nl

Wat gebeurt er met je spaargeld als de banken omvallen?

In het huidige systeem keert DNB uit aan de rekeninghouders die hun deposito's tot een maximum vergoed krijgen. Daarna worden de kosten achteraf omgeslagen over de deelnemende banken. Het depositogarantiestelsel garandeert bepaalde tegoeden van rekeninghouders van een bank die haar verplichtingen niet meer kan nakomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Waar is mijn spaargeld veilig?

Het Nederlandse depositogarantiestelsel geeft een dekking voor uw spaargeld van maximaal € 100.000 per persoon, per bank. Wie meer spaargeld bij een bank heeft staan dan deze maximale dekking, loopt risico als de spaarbank onverhoopt failliet zou gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanspaarbankveranderen.nl

Kan de Rabobank omvallen?

Als je een rekening hebt die wordt beschermd door de Nederlandse Depositogarantie, dan krijg je van ons het Informatieblad Depositogarantiestelsel. Hier lees je onder andere welke garantie je kunt verwachten als Rabobank failliet gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Zal contant geld ooit verdwijnen?

Gaat contant geld binnenkort verdwijnen? Nee. Contant geld blijft voorlopig het standaard betaalmiddel. Contant geld vertegenwoordigt waarde, kan betrouwbaar op echtheid worden gecontroleerd en van vervalsingen worden onderscheiden en er is geen tussenkomst van derden nodig om betalingen te verwerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ecb.europa.eu

Kan je nog leven zonder een bank?

Zonder betaalrekening kunt u geen inkomsten als loon, pensioen, uitkering en/of toeslagen ontvangen, geen geld opnemen bij de geldautomaat, niet pinnen bij verkooppunten en geen rekeningen betalen. Kortom, zonder betaalrekening is het onmogelijk om aan het hedendaagse betalingsverkeer deel te nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op basisbankrekening.nl

Hebben banken nog toekomst?

Volgens diverse onderzoeken kunnen banken nog flinke stappen zetten in het centraal stellen en beter bedienen van de klant. Ook de maatschappelijke rol van banken komt vandaag de dag steeds meer onder een vergrootglas te liggen. In de uitzending bespreken de experts hoe banken hiermee kunnen omgaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banken.nl