Welke benzine voor oude motoren?

Staat uw oldtimer dus langere tijd stil dan is het sowieso aan te raden om een premium benzine te tanken, met een zo laag mogelijk alcoholgehalte (Super 98, V-power, Excellium e.d.). Er zijn leveranciers die additieven voor E10 aanbieden, speciaal ontwikkeld om de schadelijke effecten op oldtimers tegen te gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dandyclassics.com

Wat is beter voor je motor 95 of 98?

Sommige mensen denken dat hun auto beter presteert als ze voor euro 98 kiezen, maar dat is een hardnekkige mythe. Je leest het goed: euro 98 tanken is niet noodzakelijk beter voor je motor. Als je motor gemaakt is om op euro 95 te functioneren, dan garandeert alleen euro 95 optimale prestaties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op suzuki.be

Is E5 beter voor de motor?

Als je motor niet geschikt is voor E10 moet je Superplus 98 (Super Sans Plomb 98) tanken. Ben je zuinig op je motor en wil je alleen het beste, zonder risico's, tank altijd E5 (98). Je motor loopt er beter en zuiniger op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tenkatemotoren.nl

Kan je Euro 95 en 98 door elkaar?

Ja, dat mag zeker. Benzines kun je in elke verhouding met elkaar mengen. Je motor moet wel geschikt zijn om deze verschillende benzines (met verschillend octaangetal) te verbranden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op services.totalenergies.nl

Wat doet E10 met je motor?

UPDATE: 02-10-2019

E10 bevat tot 10% duurzame bio-ethanol. Voor motoren met injectie is dit geen probleem, maar bij carburateurs kan dit grote gevolgen hebben. De Ethanol lost alle rubbers in de carburateur op waardoor een revisie noodzakelijk is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kommermotors.nl

IS E10 SAFE TO PUT IN YOUR CLASSIC CAR?| Down at the barns

42 related questions found

Is E10 benzine schadelijk voor moderne motoren?

Naast voor oudere motoren heeft E10 ofwel bio-ethanol over tijd ook effecten op moderne motoren. Zo kan het effect hebben op rubbers, je brandstofleidingen en zorgen voor roestvorming van metalen benzinetanks.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.motorkledingcenter.nl

Wat is beter om te tanken E5 of E10?

E10 is goedkoper en milieuvriendelijker dan E5, maar wegens de grotere hoeveelheid bio-ethanol niet voor alle auto's geschikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op movemove.com

Waarom is 98 tanken beter?

Automobilisten hebben dus goede redenen om te kiezen voor Euro 98 (E5) in plaats van Euro 95 (E10). Zo loopt over het algemeen je motor soepeler en zuiniger. Daarbij kunnen veel oudere auto's niet tegen de hoeveelheid ethanol in Euro 95. Niet als ze ermee rijden en niet als de auto voor langere tijd stilstaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoreview.nl

Waarom geen 95 tanken?

En een te hoog watergehalte in de brandstof kan er voor zorgen dat de alcohol met het water neerslaat en op de bodem van de tank nestelt. Dit mengsel is corrosief voor metalen, en dat wil je niet. Tank je dus Euro95 (E10) tankt maar weinig rijdt, kan dat slecht zijn voor de tank en/of brandstofsysteem van je auto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trackjackeurope.com

Waarom is E10 slecht voor de auto?

Bijna alle nieuwe modellen zijn wel geschikt voor E10. Bij oudere auto's kan het tanken van E10 echter voor problemen zorgen. De brandstof kan sommige onderdelen van de motor en de brandstoftoevoer aantasten. Een ander nadeel van E10 is dat het minder lang houdbaar is dan 'gewone' benzine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autobedrijfjanssen.com

Welke benzine moet er in mijn motor?

Welke brandstof kan ik tanken met mijn motorfiets? De meeste moderne (injectie) motorfietsen zijn geschikt voor het gebruik van E10. Echter adviseren wij persoonlijk nog altijd een E5 brandstof te tanken waar mogelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lemstramotoren.nl

Wat tanken met oude auto?

De keuze voor Euro 95 of Super 98 staat open voor discussie. Veel klassieke auto's lopen goed op 95, mits de ontsteking goed is afgesteld. Over het algemeen moet dit voor E95 wat later zijn, zodat er geen spontane verbranding optreedt. Super 98 heeft een hoger octaan gehalte en is voor veel klassiekers vaak beter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op valcars.nl

Is het erg als je E5 tankt?

Bij twijfel: E5 tanken

Tank dan voor de zekerheid E5-benzine. Alle motoren die op E10-benzine kunnen rijden, kunnen ook op E5-benzine rijden. Andersom is dit echter niet altijd het geval. Zo zit je met E5-benzine dus altijd goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autotrack.nl

Is V Power echt beter?

Betere efficiëntie

In vergelijking met andere brandstoffen heeft Shell V-Power Benzine bijvoorbeeld drie keer zoveel moleculen die reinigen en beschermen. Bovendien is de premium benzine drie keer actiever in het verminderen van wrijving, waardoor de efficiëntie van een motor groter wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autovisie.nl

Kun je altijd Euro 98 tanken?

Voorheen was de belangrijkste aanduiding het octaangetal (ook wel bekend als de klopvastheid van benzine). In Nederland was dit Euro 95 of Euro 98. Bijna alle benzineauto's kunnen met Euro 95 overweg, maar sommige oudere of sportieve auto's en motoren hebben brandstof met octaangetal 98 nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Waarom super plus tanken?

Benzine met een hoger octaangetal (bv. super plus 98) wordt aangeraden als de auto in omstandigheden komt waarbij de motor zwaar wordt belast. Dus bijvoorbeeld bij een snelle Autobahn rit of als er een caravan wordt getrokken in de bergen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Kun je met Euro 95 je motor beschadigen?

Euro 95 E10 beschadigt de motoren van geschikte voertuigen niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tango.nl

Welke benzine als je weinig rijdt?

Benning: "Als je van tevoren weet dat je een lange periode niet gaat rijden, dan is het slim om de auto vooraf met premiumbenzine van één van de grote merken af te tanken. In die brandstof zit in ons land in de meeste gevallen weinig of geen ethanol, ook al heet hij E5."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Wie heeft de beste benzine?

Is de benzine van de witte pomp slechter van kwaliteit? Witte pomp benzine is niet slechter. In de basis gebruiken alle merken dezelfde brandstof. Want alle aanbieders van zowel de bekende brandstofmerken als die van onbemande tankstations en witte pompen halen hun brandstof uit dezelfde regionale depots.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Welke autos moeten 98 tanken?

Euro98 benzine is beter bekend als de premium benzine. Alle auto's kunnen op euro98 rijden en sommige kunnen alleen hierop op rijden. Een goed voorbeeld hiervan zijn sportauto's, voor deze auto's wordt door de fabrikant voorgeschreven dat er euro98 getankt moet worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autohulpgids.nl

Waarom is 98 zoveel duurder dan 95?

E5 betekent dat er maximaal 5 procent ethanol in zit, maar in de praktijk zit er vaak géén ethanol in Euro 98. Dat octaangetal is dus de reden waarom je 98 wilt, maar ook de reden waarom het duur is. De prijzen van reguliere Euro 95-benzine zakken dus harder dan die van de premium brandstoffen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op topgear.nl

Is euro 95 hetzelfde als E10?

Met ingang van oktober 2019 is Euro 95 E5 vervangen door Euro 95 E10. Het percentage bio-ethanol in de benzine is vanaf die datum verhoogd van maximaal 5% naar maximaal 10%. De voornaamste reden voor de bijmenging van bio-ethanol is het verminderen van de CO₂-uitstoot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op shell.nl

Wat gebeurt er als je per ongeluk E10 getankt?

Heb ik na een keer tanken van E10 problemen? Nee, niet direct. Bio-ethanol verbrandt anders dan benzine en het laat een ander residu achter. Langer gebruik van E10 zou de motor anders op kunnen reageren, met name door de aantasting van Bio-ethanol op rubbers, keerringen en andere slijtage onderdelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knmv.nl

Wat is de beste premium benzine?

De E5 98-premiumbenzine wordt goed verkocht. Voor oldtimers die weinig rijden, is dit de beste benzine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fehac.nl

Welke auto's zijn niet geschikt voor E10?

In E10 benzine zit slechts 90% benzine en 10% Bio-ethanol. Eigenlijk verschilt dit niet veel met Euro 95 waar al een beetje bio-ethanol bijzit. Toch kan E10 benzine een groot verschil maken voor je auto. Als je auto ouder is dan het bouwjaar 2000, dan is je auto niet geschikt voor E10 benzine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autosiero.nl