Welke cv-ketel voor de toekomst?

1. Intergas Xtreme 36 CW5. De Intergas Xtreme 36 CW5 is de best geteste CW5 ketel van 2023, met een testscore van 7,9. De ketel levert veel warm water, zodat je dagelijks kunt genieten van een heerlijke stortdouche of het gebruik van een bad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cvtotaal.nl

Kan ik in 2023 nog een cv-ketel kopen?

Kun je in 2023 nog een CV-ketel kopen? Ja, je kunt in 2023 nog een CV-ketel kopen. Tot minstens 2026 zal het mogelijk zijn om een standaard CV-ketel te kopen. Na 2026 kan het zo zijn dat er extra eisen worden gesteld aan deze aankoop.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verbouwkosten.com

Kun je na 2026 nog een cv-ketel kopen?

We gaan daarom onze woningen in 2050 anders verwarmen. Het kabinet kondigde afgelopen voorjaar aan dat huishoudens vanaf 2026 geen nieuwe cv-ketel meer mogen kopen. Hoe je dan wel je woning verwarmt en wat dit verder voor jou betekent leggen we uit in dit artikel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hier.nu

Is het verstandig om een nieuwe cv-ketel te kopen?

Jouw route naar aardgasvrij

De wijk waar je woont is een belangrijk criterium in je overweging. Alle gemeenten zijn bezig met het maken van plannen voor een aardgasvrije leefomgeving en dit gaat wijk voor wijk. Als jouw wijk snel aan de beurt is, dan is het wellicht verstandig om geen nieuwe cv-ketel aan te schaffen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op duurzaamwonenplus.nl

Wat is op dit moment de beste cv-ketel?

Beste ketel verheugd Warmgarant

Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds Intergas. Dat de Intergas Xtreme 36 nu als beste Cv-ketel uit de test komt is voor ons een bevestiging dat wij een goede keuze hebben gemaakt". Warmgarant heeft ooit expres gekozen voor Intergas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op warmgarant.nl

3 Kooptips voor een nieuwe cv-ketel (Consumentenbond)

34 related questions found

Welke cv-ketel 2023?

Top 5 van de best geteste cv-ketels in 2023 door de consumentenbond:
  • Intergas Xtreme 36 CW5.
  • Intergas Xtreme 30 CW4.
  • Remeha Calenta 28C ACE CW4.
  • Remeha Tzerra Ace 28c CW4.
  • Vaillant ecoTEC Exclusive 25-36CF CW5.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energiewacht.nl

Wat is beter Intergas of Remeha?

Een cv-ketel van Intergas komt als Beste uit de Test. Een solide en momenteel iets goedkoper alternatief is een ketel van Remeha. NB.: Er kwamen meer cv-ketels als Beste uit de Test. We lichten hier de cv-ketel uit die het laagst geprijsd is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Hoe lang nog cv-ketel op gas?

De Rijksoverheid wil de CO2-uitstoot verminderen door over te stappen op duurzame energie. Daarom kunt u vanaf 2050 in principe niet meer koken op gas of stoken op aardgas. Dan kan dit alleen nog met duurzame installaties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan ik mijn cv-ketel vervangen door een warmtepomp?

De CV-ketel moet steeds meer baan maken voor duurzame alternatieven. Er zijn diverse organisaties die vanaf 2021 enkel nog energiezuinige systemen willen installeren, zoals een hybride warmtepomp. Met het vervangen van een CV-ketel door een warmtepomp kiest u voor een duurzame oplossing voor het opwekken van warmte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op warmtepompinfo.nl

Wat bespaard een nieuwe cv-ketel?

De nieuwste, zuinige hr-ketels zijn gemiddeld 10% zuiniger dan de oude ketels. Hierdoor verbruikt u minder energie en zo bespaart u op de energierekening. Door uw oude ketel te vervangen kunt u gemiddeld zo'n € 150,- tot € 200,- per jaar besparen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op feenstra.com

Wat kost een Hybrid ready cv-ketel?

De prijs van een hybride cv-ketel

Over het algemeen kun je voor een hybride systeem zonder cv-ketel rekenen op een prijs rond de € 4.700. Voor een hybride warmtepomp met nieuwe cv-ketel begint de prijs bij € 6.000. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt - als je woning geschikt is - rond de 10 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op engie.nl

Is het verstandig om een hybride warmtepomp te nemen?

Een voordeel van de hybride warmtepomp is in ieder geval dat deze ook goed werkt bij matig geïsoleerde huizen. En hoe beter uw huis geïsoleerd is, hoe efficiënter de installatie werkt. Daarom is het ook goed om te kijken of u uw woning nóg beter kunt isoleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gaslicht.com

Welk jaar warmtepomp verplicht?

Vanaf 2026 moet een cv-ketel (of andere gasverwarming) worden vervangen door een (hybride) warmtepomp als de verwarmingsinstallatie aan vervanging toe is. Dit besloot het kabinet vorig jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woonbond.nl

Wat is beter CW4 of CW5?

Heeft u naast uw douche ook een bad, dan is een CW4-ketel een betere optie. Hiermee kan uw bad in 8 minuten gevuld worden. En heeft u een stortdouche, dan is een CW4 of CW5-ketel meer geschikt. Een CW6-ketel is de beste optie als u twee badkamers heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op instalcenter.nl

Wat verandert er per 1 april 2023?

Op 1 april 2023 gaat de gasketelwet in. Deze wet houdt in dat alle bedrijven die met gasverbrandingsinstallaties werken, zoals geisers en CV-ketels, gecertificeerd moeten zijn. Dit roept bij veel bedrijven en monteurs vragen op: waarom komt die nieuwe wet er en wat verandert er allemaal?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voltalimburg.nl

Wat kost een nieuwe cv-ketel inclusief installatie?

De gemiddelde montagekosten liggen rond de €500,- tot €900,-. De kosten voor een nieuwe cv-ketel inclusief installatie liggen dus rond de €2.000,- tot €13.000,-, afhankelijk van het type ketel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cvketel-nu.nl

Is warmtepomp zuiniger dan cv-ketel?

Anders gezegd, een warmtepomp is 5,6 zuiniger dan een Cv-ketel op gas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klimaatexpert.com

Hoeveel subsidie krijg je voor een warmtepomp?

Subsidie warmtepomp

Zo moet de warmtepomp onderdeel zijn van een verwarmingstoestel. Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 500 en € 2.500.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat kost een nieuwe cv-ketel met warmtepomp?

Van een warmtepomp zonder nieuwe cv-ketel is de prijs zo'n € 4.700. Is je huidige cv-ketel aan vervanging toe, dan kun je voor een warmtepomp inclusief nieuwe cv-ketel rekenen op een prijs vanaf € 6.000. Installatie is bij deze prijzen inbegrepen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op engie.nl

Hoeveel minder gas met nieuwe cv-ketel?

Heb je nog geen hr-ketel, dan kun je met zo'n nieuwe ketel wel 30 procent besparen. Heb je al wel een hr-ketel en koop je een nieuwe, dan is een besparing van tien procent nog steeds goed mogelijk. “De nieuwe generatie cv-ketels haalt veel meer rendement uit een kuub gas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuws.deltaenergie.nl

Is mijn cv-ketel geschikt voor een hybride warmtepomp?

Ja, een hybride warmtepomp kan altijd. Hij werkt namelijk samen met je cv-ketel. De cv-ketel springt bij als het heel koud is buiten, of als je huis snel warm moet worden. Milieu Centraal raadt wel aan om bij een hybride warmtepomp te kijken naar de isolatie van je huis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Welke huizen hoeven geen warmtepomp?

De eis wordt verplicht voor eigenaren van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap en rijtjeshuizen. Uitzonderingen zijn woningen die aangesloten op een warmtenet, of dat binnen tien jaar zullen zijn. Appartementen en monumentale huizen zijn ook uitgezonderd van de eis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stadszaken.nl

Wat is de meest betrouwbare cv-ketel?

Een cv-ketel van Intergas komt als Beste uit de Test. Een model van Remeha is een goed alternatief en blinkt uit in zuinigheid bij het verwarmen van je woning. NB.: Er kwamen meer cv-ketels als Beste uit de Test.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Welke ketel is beter Vaillant of Intergas?

Een nieuwe update van de doorlopende cv-keteltest van de Consumentenbond: Vaillant mag sinds deze maand ook het predicaat Beste uit de test voeren. Het CW5-toestel ecoTEC Exclusive, scoort in de test net zo goed als de CW 4 en 5 versie van de Intergas Xtreme.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op installatie.nl

Welke cv-ketel gaat het langste mee?

Een basis of budget model cv-ketel zal eerder 10 jaar dan 15 jaar meegaan. Terwijl bijvoorbeeld een Intergas cv-ketel, een premium merk, al snel 15 jaar zal meegaan. Dit is ook terug te zien in de garantievoorwaarden van Intergas. Zo is er een 15 jaar lange garantie op de aluminium warmtewisselaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op technim.nl