Welke isolatie kan tegen water?

Wie met glaswol isoleert, kan alvast gerust zijn, want glaswolisolatie is waterafstotend. De vezels van minerale wol werken ongeveer als de veren van een eend: hun oppervlakte is zo klein dat ze geen watermoleculen kunnen opnemen en ze zelfs afstoten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isover.be

Kan isolatie tegen vocht?

Isolatie helpt niet alleen de temperatuur in je woning constant te houden, maar kan ook vochtproblemen helpen voorkomen. Een isolatielaag vormt een extra buffer tegen insijpelend vocht en voorkomt ook koudebruggen en de condensproblemen die daarmee gepaard gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aquatec-vochtbestrijding.be

Wat kan beter tegen vocht glaswol of steenwol?

Een verschil tussen glaswol en steenwol is bijvoorbeeld dat steenwol iets beter tegen vocht kan dan glaswol. Glaswol verliest namelijk een deel van zijn isolatiewaarde als het vochtig is geweest. Glaswol wordt daarom ook voornamelijk binnenshuis gebruikt voor muren, schuine daken of onder houten vloeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sleiderink.nl

Kan Rockwool tegen water?

ROCKWOOL isolatiematerialen zijn waterafstotend, niet-hygroscopisch en niet-capillair. Dankzij de combinatie van eigenschappen vormt het geen voedingsbodem voor bacteriën en krijgt schimmelvorming geen kans.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Kan isolatie tegen regen?

Antwoord. Isolatie kan inderdaad nogal wat weersomstandigheden verdragen, normaal is dat geen probleem. Het is wel zo dat kunststoffen niet zo goed tegen zonlicht kunnen. Ze verkleuren nogal makkelijk en bepaalde stoffen worden door zonlicht afgebroken (o.a. weekmakers en dergelijke).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Muurisolatie

38 related questions found

Welke isolatie mag nat worden?

Wie met glaswol isoleert, kan alvast gerust zijn, want glaswolisolatie is waterafstotend. De vezels van minerale wol werken ongeveer als de veren van een eend: hun oppervlakte is zo klein dat ze geen watermoleculen kunnen opnemen en ze zelfs afstoten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isover.be

Wat als steenwol nat wordt?

De meeste isolatiematerialen zullen hun isolatievermogen verliezen wanneer ze nat worden. Het is daarom noodzakelijk om het materiaal te vervangen als het niet voldoende kan drogen. Krijgt u de isolatielaag wél volledig droog, dan is een vervanging niet nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soprema.be

Kan rotswol tegen water?

Rotswol isolatiemateriaal is niet alleen dampopen en waterafstotend, maar ook kiemvrij en anorganisch. Dankzij al deze eigenschappen vormt rotswol geen voedingsbodem voor bacteriën en schimmelvorming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Kan polystyreen tegen water?

Polystyreen zit in producten omdat het goedkoop is, goed tegen water kan en lang meegaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waarzitwatin.nl

Kan minerale wol tegen water?

Minerale wol zoals glaswol en rotswol nemen geen vocht op en zijn hierdoor beschermd tegen schimmels en bacteriën. De materialen blijven hun doeltreffende isolerende werking behouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolteam.be

Kan spouwmuurisolatie nat worden?

Oude spouwmuurisolatie: Verwijderen en vervangen

Bij vochtige spouwmuren, waarbij de isolatie nat geworden is en op de muren schimmel aanwezig is, is het noodzakelijk de oude spouwmuurisolatie te verwijderen. De spouwmuur schoonmaken zorgt er voor dat er weer een goede basis is voor spouwmuur isolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatiespecialist.nl

Wat isoleert beter ROCKWOOL of glaswol?

De lambda waardes van beide wolsoorten liggen tussen de 0,031 en 0,040, wat overigens een prima score is en betekent dat glaswol en steenwol alle twee goede isolatiematerialen voor warmte isolatie zijn. Toch geldt over het algemeen dat glaswol net wat beter isoleert dan steenwol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Kan isolatie schimmelen?

Het vocht uit de lucht komt op die plekken en er ontstaan makkelijk schimmelplekken. Ook als je een hele ruimte of een hele muur niet isoleert, kunnen daar makkelijker schimmels ontstaan. Tips om je huis goed te isoleren, vind je op verbeterjehuis.nl.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdleefomgeving.nl

Wat zijn de nadelen van isolatie?

Nadelen woningisolatie
  • speciebaarden.
  • opgehoopte valspecie.
  • verzakt isolatiemateriaal.
  • andere vervuiling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isocoat-isolatie.nl

Waarom niet dubbel isoleren?

Het isoleren van een dak met twee lagen heeft geen extra voordelen ten opzichte van het isoleren met één laag. Bovendien kan het leiden tot gezondheidsrisico's, lekkage en meer kosten. Daarom is het niet aan te raden om een dak dubbel te isoleren. Als je je dak wilt isoleren, kies dan voor het isoleren met één laag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keromat.nl

Welke isolatie helpt het meest?

Het is het beste om te isoleren met minerale wol en vervolgens met glaswol. Akoestisch gezien isoleren PUR en EPS slechter dan isoleren met minerale wol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verbouwkosten.com

Is EPS waterdicht?

EPS (geëxpandeerd polystyreen) is van zichzelf niet waterdicht, maar heeft ook geen capillaire werking. Dat wil zeggen dat deze isolatie het water niet opzuigt en er alleen water zou kunnen binnendringen door druk van buitenaf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vandersanden.com

Kan piepschuim nat worden?

De bekendste eigenschap van Tempex, of piepschuim, is de kracht massa verhouding. Hoewel het materiaal enorm licht is, is het ook enorm sterk. Daarnaast is het waterafstotend, blijft het drijven, kan het zowel trek als druk krachten aan, is het super isolerend en kan het gemakkelijk in vorm worden aangepast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwbestel.nl

Hoe lang gaat polystyreen mee?

Het gaat tot wel 75 jaar mee en is tot zo'n 7 keer te recyclen met behoud van kwaliteit. Hierdoor is EPS effectief 525 jaar volwaardig inzetbaar. EPS is als gerecycled product volwaardig inzetbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kingspan.com

Wat is het verschil tussen glaswol en ROCKWOOL?

Verschil glaswol en rotswol

Het verschil tussen glaswol en rotswol (ook wel steenwol genoemd) zit in eerste instantie in de basis. Bij glaswol zijn dat gerecycleerde glasscherven, gecombineerd met zand, kalk en andere natuurlijke grondstoffen. Bij rotswol is dat vulkanisch gesteente (basalt).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op afwerkingshop.be

Hoe lang gaat rotswol mee?

ROCKWOOL rotswol heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 75 jaar. Het isolatiemateriaal behoudt zijn uitstekende isolerende werking en de kwaliteit blijft constant hoog gedurende de gehele levensduur van een gebouw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Wat is het verschil tussen minerale wol en glaswol?

Steenwol of glaswol verschil

Allereerst is het gemaakt van verschillende materialen. Glaswol bestaat met name uit glas en zand, terwijl steenwol gemaakt is van basaltsteen en diabaas. De keuze is afhankelijk van de isolatievorm, want de isolatiewaarde is ongeveer gelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nederlandisoleert.nl

Is steenwol goede isolatie?

De isolatiewaarde van steenwol is in vergelijking met andere isolatiematerialen relatief goed. Het heeft een lambdawaarde tussen 0,032 en 0,040 W/mK. Het scoort evengoed als glaswol, maar de lambdawaarde ligt wel hoger dan bij PIR of PUR-isolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatie-info.nl

Is steenwol een goede isolatie?

In vergelijking met vele andere materialen is de isolatiewaarde van steenwol erg goed. De waarde is vergelijkbaar met glaswol. En dankzij de brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen is dit isolatiemateriaal dan ook ideaal voor woningisolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nederlandisoleert.nl

Hoeveel isoleert steenwol?

De isolatiewaarde van steenwol is relatief goed, want het heeft een lambdawaarde tussen de 0,033 en 0,040. Dankzij de poreuze en ademende structuur van steenwol kan waterdamp bovendien moeiteloos een weg naar buiten vinden. Dit zorgt voor een comfortabele en gezonde woonomgeving.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatiemateriaal.nl