Welke merken doen mee aan kinderarbeid?

Lage lonen en lange werktijden blijken een belangrijke rol te spelen bij de beslissing van ouders om hun kinderen van school te halen en uit werken te sturen. Veel internationale kledingmerken, waaronder H&M, C&A, Esprit, Marks & Spencer, GAP, VF Corporation en Kmart Australia, dragen bij aan deze situatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stopkinderarbeid.nl

Welke merken zijn kinderarbeid vrij?

Onder meer Zeeman, HEMA en Wehkamp hebben het 'Convenant Duurzame Kleding & Textiel ondertekend. Onder eerlijke kleding wordt verstaan: een leefbaar loon voor arbeiders, een veilige en gezonde werkplek, vrijheid van vakvereniging, geen gedwongen arbeid en kinderarbeid en geen discriminatie op de werkvloer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetkanwel.nl

Welke producten kinderarbeid?

61 Procent denkt na over kinderarbeid bij het kopen van kleding, gevolgd door chocolade (46 procent) en koffie (38 procent). Consumenten letten het minst op kinderarbeid bij de aanschaf van mobiele telefoons (28 procent).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Doet Tommy Hilfiger aan kinderarbeid?

Honderdduizenden Oeigoeren zitten vast in 'heropvoedingskampen' en komen terecht op katoenplantages en -spinnerijen. En deze dwangarbeid wordt ingezet voor grote merken als Adidas, Tommy Hilfiger en Zara, en zelfs Patagonia.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oneworld.nl

Doet C&A aan kinderarbeid?

Zowel C&A als Primark zijn klant bij het bedrijf, maar beide fashion retailers stellen nooit aanwijzingen te hebben gevonden voor kinderarbeid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op retailtrends.nl

Waarom blijven we T-shirts van 2 euro kopen?

16 related questions found

Doet Zeeman aan kinderarbeid?

Wij geloven in een duurzame samenwerking.

Onze voorwaarden zijn duidelijk: geen kinderarbeid, veilige werkplekken, normale werkweken en eerlijke lonen. We bezoeken onze fabrieken regelmatig om de productieketen te controleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zeeman.com

Doet de H&M aan kinderarbeid?

We hanteren een zerotolerance-aanpak voor zowel dwangarbeid als kinderarbeid. Alle leveranciers die voor ons werken, moeten ons strikte beleid ter bestrijding van dwangarbeid en kinderarbeid ondertekenen en naleven. In 2020 hebben we 0 gevallen van kinderarbeid vastgesteld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op www2.hm.com

Waar wordt de kleding van C&A gemaakt?

C&A heeft een deel van de productie van spijkerbroeken teruggehaald uit lagelonenlanden in Azië. De broeken worden net over de grens bij Venlo in een deels gerobotiseerde fabriek gemaakt. Het is volgens het Nederlands-Duitse bedrijf het begin van het terughalen van kledingproductie naar Europa.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nporadio1.nl

Is Only kinderarbeid?

Daarbij halen ze via hetzelfde onderzoek nét geen voldoende voor allerlei regels als het gebruik van biologisch katoen, de arbeidsomstandigheden, kinderarbeid, het gebruik van zandstralen, uitbannen van giftige stoffen en het beperken van de CO2-emissies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bedrock.nl

Welke kleding wordt niet in China gemaakt?

Kleding van onder andere Nike en Tommy Hilfiger wordt nog steeds gemaakt door Oeigoerse dwangarbeiders. De Nederlandse bedrijven C&A, Tommy Hilfiger, Nike en Calvin Klein importeren en verkopen nog altijd kleding die gemaakt is door dwangarbeiders in Chinese concentratiekampen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radar.avrotros.nl

Doet de Primark aan kinderarbeid?

Kinderarbeid wordt absoluut niet getolereerd in de gehele toeleveringsketen van Primark; dit is onaanvaardbaar. Dit staat duidelijk omschreven in de Gedragscode van Primark, die is gebaseerd op de normen van het Ethical Trading Initiative (ETI) en de International Labour Organisation (ILO).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op corporate.primark.com

Wat zijn voorbeelden van kinderarbeid?

Ze werken vooral in steengroeven en in de kledingindustrie. Turkije: In Turkije werken bijna 900.000 kinderen, dit is bijna 6% van het totaal aantal kinderen tussen de 6 en 17 jaar in het land. Daarnaast werken veel Syrische kinderen die gevlucht zijn naar Turkije op de katoenvelden en in kleine winkels.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unicef.nl

Waar is kinderarbeid in de kledingindustrie?

In kledingfabrieken en weverijen in hoog risicolanden als India, Bangladesh, China, Thailand, Pakistan en Turkije gaat het niet altijd direct over kinderarbeid, maar worden kinderen toch geraakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unicef.nl

Doet scotch en soda aan kinderarbeid?

Nederlandse kledingmerken als C&A, Coolcat, G-Star, MEXX en Scotch & Soda liggen onder vuur in verband met de arbeidsomstandigheden van textielarbeiders in India, waar ze hun kleding laten maken. Geen enkele fabrieksarbeider verdient een leefbaar loon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Welk kledingmerk is eerlijk?

De merken die hieronder genoemd worden, worden soms ook verkocht in Nederlandse kledingwinkels die alleen eerlijke en duurzame merken verkopen.
  • Armedangels.
  • Nudie Jeans (Ook een fysieke winkel in Amsterdam)
  • Kings of Indigo.
  • People Tree.
  • Goat Organic Apparel.
  • Yunit-studio.com (unisex)
  • Colorfulstandard.nl (unisex)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tearfund.nl

Hoe duurzaam is de Zara?

WE WERKEN AAN EEN CIRCULAIR ECONOMISCH MODEL WAARBIJ WE DE LEVENSDUUR VAN ONZE PRODUCTEN KUNNEN VERLENGEN VIA REPARATIEPROGRAMMA'S, WEDERVERKOOP EN DONATIE VAN GEBRUIKTE KLEDING. HET NAKOMEN VAN ONZE DUURZAAMHEIDSBELOFTES IS EEN UITDAGING DIE WE NIET ALLEEN KUNNEN AANPAKKEN.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zara.com

Is Nike kinderarbeid?

Een onderzoek heeft aangetoond dat er kinderarbeid plaatsvindt in de productieketen van Nike. In de jaren die volgen komen er af en toe berichten aan het licht van mensenrechtenproblematiek in de kledingketen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degroenestrik.nl

Doet Adidas aan kinderarbeid?

Onze duurzaamheidsonderzoekers over Adidas

Dat bleek onder meer uit een verbod op kinderarbeid, dwangarbeid en discriminatie in fabrieken op Chinese -, Vietnamese en Indonesische bodem. In 2021 liet Adidas zien dat het dit beleid ook in de praktijk uitoefent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op asnbank.nl

Waar is nog steeds kinderarbeid?

In Azië, en met name India, komt kinderarbeid het meeste voor. In veel landen in Afrika werkt bijna een derde van de kinderen (Unicef, 2019). De meeste kindarbeiders, 112 miljoen, werken in de landbouw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op miva.nl

Wat is de afkorting van C&A?

C&A is na zes generaties nog steeds familiebezit en blijft zich aanpassen en innoveren, net zoals het deed toen de broers Clemens en August Brenninkmeijer (de C en A in de naam van het bedrijf) in 1841 hun naam vestigden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op c-and-a.com

Wie is de eigenaar van C&A?

C&A is eigendom van de in Zug (Zwitserland) gevestigde Cofra Holding AG. Deze Zwitserse holdingmaatschappij is eigendom van de Nederlandse familie Brenninkmeijer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Is de C&A duurzaam?

Toegenomen gebruik van duurzamer katoen, van 53% in 2016 naar 96% in 2020 – de retailer heeft bijna de doelstelling van 100% bereikt. In 2020 gebruikte C&A 68% meer duurzame grondstoffen, waarmee het haar doel niet alleen bereikte, maar met 1% overschreed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op duurzaam-ondernemen.nl

Is H&M kinderarbeid vrij?

We hanteren een zero-tolerance beleid voor zowel dwangarbeid als kinderarbeid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op www2.hm.com

Welke merken zijn niet duurzaam?

Dit zijn onder meer Hugo Boss, Ralph Lauren en Max Mara. Die laatste twee geven dan ook geen enkele openheid over hun productieproces en beleid. ACNE, McGregor en Tommy Hilfiger lichten hun beleid voor arbeidsomstandigheden redelijk toe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op retailtrends.nl

Waar haalt H&M katoen vandaan?

AMSTERDAM - Kleding van Hennes & Mauritz wordt gemaakt van katoen die is geplukt door onderbetaalde kinderen uit Oezbekistan. Die beschuldiging komt van het Zweedse actualiteitenprogramma Agenda. H&M zou kleding betrekken van Aziatische leveranciers die katoen kopen in Oezbekistan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parool.nl