Wie is de eigenaar van de Rabobank?

Lidmaatschap. Rabobank is een coöperatie: we hebben dus geen aandeelhouders, maar leden. Inmiddels al ruim 2 miljoen. Zo staan we als bank dicht bij alle Nederlanders.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Waar hoort Rabobank bij?

Rabobank is een coöperatieve bank en heeft daarom leden in plaats van aandeelhouders. De klanten van de lokale banken (onderdeel van Rabobank in Nederland) kunnen lid worden van Rabobank en krijgen daardoor zeggenschap.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.com

Wie is directeur Rabobank?

Erik Versnel, directeur Coöperatieve Rabobank, geeft leiding aan Rabobank Amsterdam. Samen met zijn team ontwikkelt hij het beleid van de bank en is hij er verantwoordelijk voor dat klanten en leden centraal blijven staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Is Rabobank een Nederlandse bank?

In 2006, is Rabobank in 42 landen vertegenwoordigd. Zo ontwikkelt de organisatie zich van een puur Nederlandse bank tot een internationale financiële dienstverlener, met een focus op de food- en agrisector.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Wat zijn de 5 grootste banken?

De vijf grootste banken – ING, Rabobank, ABN AMRO, BNG Bank en NWB Bank – hebben al jarenlang gezamenlijk meer dan 90% van de totale assets in hun bezit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banken.nl

Mensen maken samen de Rabobank | de geschiedenis van de bank

40 related questions found

Welke bank in Nederland heeft het meeste geld?

Met een balanstotaal van €887 miljard is ING de grootste bank van Nederland en ook met de nodige voorsprong.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banken.nl

Wat is de veiligste bank van Nederland?

BNG Bank staat in de top 3 van 's werelds veiligste banken, zoals gepubliceerd door het internationale financiële magazine 'Global Finance'. Net als in voorgaande jaren wordt BNG Bank beschouwd als de veiligste bank van Nederland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bngbank.nl

Welke bank kan niet omvallen?

Uw geld op rekeningen bij Nederlandse banken wordt wettelijk beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Mocht een bank failliet gaan, dan zorgt De Nederlandsche Bank (DNB) dat u uw geld terugkrijgt. Van 1 cent tot maximaal € 100.000 per persoon, per bank. Gegarandeerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dnb.nl

Is Rabobank een betrouwbare bank?

63% beveelt Rabobank aan. Rabobank scoort gemiddeld een 7,7. Dit is het gemiddelde cijfer uit 176 reviews. Daarvan hebben 162 klanten ook nog een toelichting gegeven over Rabobank door middel van een review.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Wat verdient een directeur bij Rabobank?

Het gemiddelde salaris bij Rabobank varieert vanaf ongeveer € 45.000 per jaar voor een Business Manager (m/v) tot ongeveer € 135.000 per jaar voor een Algemeen Directeur (m/v).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.indeed.com

Welke bedrijven vallen onder Rabobank?

Dochters en deelnemingen
  • BPD. BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is een gebiedsontwikkelaar die nieuwbouw-leefomgevingen realiseert in Nederland en Duitsland. ...
  • DLL. DLL is de zogeheten 'vendor finance'-dochter van Rabobank. ...
  • Freo. ...
  • Obvion. ...
  • Rabo Vastgoedgroep. ...
  • Vista Hypotheken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Wat verdient de CEO van Rabobank?

Deze hebben inmiddels met de benoeming ingestemd, meldt Rabobank. Draijer gaat een vast salaris ontvangen van 980.000 euro op jaarbasis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op boerenbusiness.nl

Hoe onderscheid Rabobank zich van andere banken?

Maar wat maakt Rabobank écht anders dan andere banken? Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. Dat betekent dat we de winst niet met aandeelhouders hoeven te delen. In plaats daarvan bepalen we samen met onze leden hoe en waar we een deel van die winst in de maatschappij investeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Heeft de Rabobank aandelen?

Deze certificaten zijn gewoon verhandelbaar voor beleggers via Euronext Amsterdam. De Rabobank heeft geen 'normale' beursnotering, want er zijn geen aandelen beschikbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lynx.nl

Welke bank is eerlijk?

Wil je weten hoe jouw bank scoort op onderwerpen als dierenwelzijn, klimaatverandering en mensenrechten? Kijk dan op de Eerlijke Bankwijzer. Er zijn 2 duurzame banken die er met kop en schouders bovenuit steken: De Volksbank (hieronder vallen ASN, SNS en Regiobank) en Triodos.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieudefensie.nl

Welke bank gebruiken rijke mensen?

Private banks vechten om de gunsten van de schatrijke cliënten. ABN Amro staat op nummer 1, met een beheerd vermogen van 91 miljard euro. Op nummer 2 staat de Rabobank en op 3 ING. Daarnaast zijn nog tientallen private banks en vermogensbeheerders actief op deze lucratieve markt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Welke banken staan er slecht voor?

Vooral ABN AMRO, ING en Rabobank springen er negatief uit. Veel van hun klanten geven hier een onvoldoende voor: 57% (ABN AMRO), 57% (ING) en 53% (Rabobank). Alle banken scoren een stuk slechter op dit aspect dan vorig jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wat is de rijkste bank?

Met een balanstotaal van €951 miljard steekt ING als grootste bank van ons land met kop en schouders uit boven de overige banken. Rabobank eindigt met een balanstotaal van €640 miljard ook dit jaar op de tweede plek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banken.nl

Welke bank is van de staat?

De overheid heeft in 2008 de Nederlandse tak van Fortis/ABN AMRO overgenomen. In 2013 werd ook SNS REAAL genationaliseerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is de beste bank ter wereld?

BNP Paribas zet zich in voor een echt duurzame economie en loopt daarmee wereldwijd voorop. Dat is het oordeel van Euromoney, een toonaangevend vakblad voor de financiële sector.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnpparibas.nl

Welke bank geeft 2% rente?

Nadat eerder buitenlandse beleggingsplatformen en een Spaanse bank tijdelijk meer dan 2% spaarrente boden, biedt nu ook de eerste Nederlandse bank dit rentetarief. Online bank Bunq betaalt vanaf woensdag 2,01% rente aan zijn spaarders over tegoeden tot €100.000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op telegraaf.nl

Hoeveel geld heeft een gemiddelde Nederlander op zijn bank?

Hoeveel spaart het gemiddelde Nederlandse huishouden? Een gemiddeld Nederlands huishouden had aan het begin van 2022 ongeveer € 50.000 aan spaargeld. Dit klinkt als een flinke som. Toch had 20% van de huishoudens in 2012 nog helemaal geen buffer en 20% een te kleine buffer voor hun salaris en leefomstandigheden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op raisin.nl