Hoe noem je iemand die bij de Douane werkt?

iemand die bij de douane werkt
Een douaneambtenaar of ook wel een douanier genoemd is iemand die toezicht houdt op de in- en uitvoer van goederen maar ook kijkt bij de doorvoer van goederen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woorden.org

Wat verdient een douanebeambte?

Minimum en maximum salaris voor Douane-inspecteurs en grensbewakers - van € 2.310 tot € 5.046 per maand - 2023. Het aanvangssalaris van een Douane-inspecteurs en grensbewakers bedraag meestal tussen de € 2.310 en € 3.162 bruto per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op loonwijzer.nl

Is Douane een ambtenaar?

Een douanier is een ambtenaar. In deze functie heb je naast een goed salaris dus recht op allerlei leuke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld extra vakantiedagen of korting op je verzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op youngcapital.nl

Wat zijn de werkzaamheden bij de Douane?

De Douane houdt toezicht op het EU-grensoverschrijdende goederenverkeer, heft en int invoerrechten en belastingen en handhaaft wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, economie, gezondheid en milieu. Daarnaast heffen en innen we in het binnenland accijnzen en verbruiksbelastingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe word ik een douanier?

Voor de instapfunctie van Medewerker van de Douane is een MBO opleiding in fiscale richting genoeg. Voor de hogere functies binnen de Douane gelden en hogere opleidingseisen. Er zijn ook gerichte douaneopleidingen te volgen, om je te specialiseren in het beroep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleberoepengids.nl

Maco Customs Service: Hoe werkt de douane

44 related questions found

Is de Douane gewapend?

Nederland. In Nederland is de dienst douane een onderdeel van het Ministerie van Financiën. Een deel van de douane is bewapend. Men draagt een Walther P99.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe lang duurt de opleiding Douane?

De declarant opleiding

Je neemt deel aan de Basis Opleiding Douane Declarant. Deze opleiding bestaat uit 6 dagen of 13 dagdelen en duurt ongeveer 3 maanden. De opleiding wordt afgesloten met een landelijk examen. Lees meer over de declarant opleiding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkcentralenederland.nl

Wat is een Douane agent?

Een douane-expediteur draagt zorg voor alle douaneformaliteiten bij de in- en uitvoer van goederen van/naar buiten de EU in opdracht van de verlader (verzender van de goederen). Een douane-expediteur beschikt over een vergunning om deze aangiftes uit te voeren in opdracht van derden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rotra.eu

Is het Douane of security?

Zowel security als de douane willen weten wat je in je bagage meeneemt. Het verschil is dat security zich vooral druk maakt om wat je mee aan boord neemt, terwijl de douane vooral interesse heeft in wat je in je koffer hebt als je aankomt op de luchthaven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schiphol.nl

Wie is de baas van de Douane?

Nanette van Schelven (1965) is sinds 2020 directeur-generaal Douane. “De Douane is de dienst aan de grens. We beschermen Nederland en Europa en zorgen ervoor dat eerlijke handel mogelijk is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overdedouane.nl

Is Douane politie?

Douane is een ambtenaar zoals de politie. De Marechaussee is onderdeel van Defensie en dus onze versie van de militaire politie. Beetje verwarrend: de Marechaussee heeft ook wel douane taken uitgevoerd. Paspoortcontrole gebeurt ook vaak door de Marechaussee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Wat kost een Douane opleiding?

De kosten van de basis opleiding douane declarant

De kosten voor de klassikale opleiding bedragen € 1571,00 (excl. BTW) en voor de online opleiding € 1356,00 (excl. BTW).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkcentralenederland.nl

Wat verdient een Douane op Schiphol?

Het gemiddelde salaris voor a medewerker douane (m/v) is € 3.368 per maand in Schiphol. 7 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 20 december 2022.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.indeed.com

Hoeveel krijg je betaalt als vuilnisman?

Toelichting salaris Vuilnisman – Het salaris van een Vuilnisophaler verschilt per werkgever en functiezwaarte, het begint bij €1.701 en loopt op tot €2.710 bruto per maand. Niet elke Vuilnisman of Vuilnisvrouw valt onder dezelfde CAO. Sommigen werken bij de gemeente en vallen onder de CAO gemeentes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Hoeveel verdien je als Douane declarant?

Wat voor salaris wordt geboden aan een douane declarant Schiphol of Rotterdam? Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris ligt tussen de € 2800,00 bruto per maand en de € 3900,00 bruto per maand. Een zeer ervaren declarant kan zelfs nog meer verdienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkcentralenederland.nl

Hoeveel betaald een vuilnisman?

Een Vuilnisman in Nederland verdient gemiddeld € 1.830 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.560 (laag) tot € 2.105 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkzoeken.nl

Wat mag de Douane niet?

Bepaalde goederen mag u vaak niet meenemen als u naar het buitenland reist. Denk aan (namaak)wapens, dieren, planten, dierlijke producten en eten. Ook gelden er regels voor producten die u uit het buitenland wil meenemen naar Nederland. Bijvoorbeeld nepartikelen en kunstvoorwerpen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat moet je eruit halen bij Douane?

Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.tix.nl

Wie controleert de Douane?

Deze 100%-controles worden uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee en de Douane vanuit de drie betrokken ministeries: het Ministerie van Veiligheid en Justitie (namens het Openbaar Ministerie), het Ministerie van Financiën (namens de Belastingdienst/Douane) en het Ministerie van Defensie (namens de Koninklijke ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op insideflyer.nl

Hoe word je Douane expediteur?

Om expediteur te worden, heb je minstens een mbo-diploma nodig in de logistieke hoek. Geschikte opleidingen zijn havenlogistiek/havenoperaties (niveau 2), logistiek supervisor (niveau 3) en manager transport en logistiek (niveau 4). Lees hier meer over de opleidingen die je nodig hebt om expediteur te worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op randstad.nl

Wat doe je als je expediteur bent?

Een expediteur vervoert de goederen niet zelf, dat doet de transporteur. De expediteur regelt wel een vervoerder voor u en sluit een vervoersovereenkomst af met de transporteur. Deze vervoersovereenkomst sluit de expediteur af op eigen naam of op uw naam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemersplein.kvk.nl

Wat doet Douane politie?

In sommige landen heeft de douane ook de grensbewaking tot taak of heeft de douane politiebevoegdheden. In andere landen is het een gespecialiseerd onderdeel van de belastingdienst en houdt zij zich enkel bezig met economische delicten en het innen van verschuldigde rechten, accijnzen en belastingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welk niveau is Douane?

De opleiding is te vergelijken met MBO niveau 2-3. Het is niet noodzakelijk dat u een vooropleiding en/of ervaring als assistent declarant heeft. De cursus Customs Consultant (CC) is voor declaranten. De opleiding is te vergelijken met MBO niveau 4.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op douaneopleidingen.nl

Hoe word je douanier op Schiphol?

De opleiding start met de zogenoemde 'onboarding', waarin je gedurende aantal werkdagen kennismaakt met de Douane. Voor sommige functies geldt dat je na de onboarding meteen aan het werk gaat en begeleid wordt op de werkplek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werken.douane.nl

Hoeveel mensen werken er bij de Douane?

De Nederlandse Douane (Customs Administration of The Netherlands) is vooral bekend van het controleren van reizigersbagage op Schiphol. Maar de ruim 6.000 medewerkers van de Douane doen veel meer dan alleen fysieke controles.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.linkedin.com