Hoeveel liter water op 1 kilo spliterwten?

Wanneer je spliterwten graag wil laten weken dan kan je rekening houden met de volgende stappen: Was de peulvruchten. Vervolgens kunnen de spliterwten in een pan met ruim koud water. Wanneer je 1 kilo erwten wilt weken, houdt rekening met ongeveer met anderhalf tot twee liter water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smaakgenot.nl

Hoeveel spliterwten op een liter water?

Houd ongeveer 2 liter aan per 500 gram spliterwten. Hierna kun je de spliterwten er gelijk bij doen, het water hoeft nog niet te koken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beautychef.nl

Hoeveel liter snert voor 20 personen?

Erwtensoep is ideaal om in te vriezen en daarom maak ik altijd heel veel (oh, dat doe ik eigenlijk altijd). Vandaag (of eigenlijk gisteren) begon ik met het maken van 10 liter en in principe zou dat voldoende zijn voor 20 personen (want een normale portie is zo'n 500 milliliter per persoon).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culunair.nl

Waarom moet je spliterwten eerst wassen?

Spliterwten zijn halve erwten en laten (vooral aan het platte oppervlak) gemakkelijk eiwitten los. Als je spliterwten ongewassen kookt, ontstaat er veel schuim op het kookvocht. Door ze eerst goed te wassen in een zeef of vergiet, is de hoeveelheid schuim die ontstaat minder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op puurgezond.nl

Hoe krijg je de erwtensoep dikker?

Je kunt de soep gemakkelijk met een papje van aangemaakte maïzena binden. Wel even laten koken, anders werkt deze methode niet. Je kunt ook allesbinder gebruiken tegen een soep die te waterig is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodiesmagazine.nl

Zo maak je zelf erwtensoep

41 related questions found

Waarom blijft mijn erwtensoep dun?

Volgens Ineke Hoeksema zorg je dat je erwtensoep de goede dikte krijgt door je bouillon niet in één keer toe te voegen. ,,Wanneer je alles er in één keer in gooit kan je soep heel waterig worden. Als je het stap voor stap toevoegt, kun je zelf bepalen hoe dik de snert zal worden.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Waarom moet je erwtensoep afschuimen?

Heeft u geen schuimspaan, dan kunt u eventueel ook een diepe lepel gebruiken. Verwijder het schuim in elk geval tijdig, zodat de deeltjes niet in het gerecht zakken en ze geen vieze smaak achter laten. Zo gauw het witte schuim weg is kunt u eventueel weer nieuwe ingrediënten toevoegen, zoals groenten en kruiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Hoe lang duurt het voordat spliterwten gaar zijn?

Je hoeft spliterwten niet te weken, omdat het vliesje is verwijderd kun je de spliterwten meteen gebruiken. Alleen even wassen in een vergiet en koken in schoon water. Spliterwten kook je gemiddeld 1-2 uur op laag vuur met deksel op de pan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Hoelang duurt het voordat spliterwten gaar zijn?

Giet er zoveel water bij dat de erwten ongeveer 2-3 cm onder staan en breng aan de kook. Kook de erwten 30-35 minuten op laag vuur en roer regelmatig zodat ze niet aankoeken. Als de spliterwten gaar zijn maar nog wel de textuur van erwten hebben is de dahl klaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodandfriends.nl

Wat voor kruiden doe je in de erwtensoep?

Erwtensoep kruiden bestaan uit peper, koriander, ui en selderij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op naturalspices.nl

Hoeveel water heb je nodig voor 500 gram spliterwten?

Laat de spliterwten en het vlees met 2 liter water (op ca. 500 g spliterwten) aan de kook komen en laat dit minstens een uur zachtjes pruttelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op peulvruchten.nl

Hoeveel soepkommen uit 1 liter?

1 liter soep is genoeg voor 4 personen.

Zo weet je precies hoeveel je straks in elk bord schept. En een beetje extra soep maken kan nooit kwaad: een restje kun je makkelijk bewaren in de diepvriezer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Wat is verschil tussen erwtensoep en snert?

Het verschil tussen snert en erwtensoep is eigenlijk vrij simpel uit te leggen. In de kleine details vind je het antwoord. Het basisrecept is namelijk gelijk aan die van erwtensoep. Voeg varkensvlees, spek en botten toe aan de soep en je hebt (bijna) snert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodiesmagazine.nl

Hoeveel water per 100 gram spliterwten?

Spoel de erwten altijd eerst goed af. Doe de spliterwten dan in een bak met koud water. Reken per kilo erwten ongeveer 1,5 tot 2 liter water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groentegroente.nl

Wat is het verschil tussen spliterwten en groene erwten?

De groene spliterwt is het meest bekend door het gebruik in erwtensoep. De spliterwt wordt verkregen uit de gedroogde ronde, groene erwt. De zaadhuid wordt verwijderd, zo valt de erwt in twee helften uiteen. Zo'n erwt zonder vliesje is natuurlijk perfect voor (erwten)soep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Waarom erwtensoep snel afkoelen?

De bacteriën vormen sporen. Als de soep afkoelt, meestal als de soep op het aanrecht staat af te koelen omdat de soep nog te warm is om in de koelkast te zetten, of in te vriezen, ontwikkelen deze sporen zich tot bacteriën. Ze vermenigvuldigen zich snel, en daardoor kan de soep bederven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bloemkoolsoep.eu

Kun je erwtensoep warm in de koelkast zetten?

Even afkoelen

Volgens het Voedingscentrum moet je de maaltijd altijd even laten afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Hierdoor hoeft de koelkast minder hard te werken om het eten te koelen en worden de producten eromheen minder aangetast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Hoe gezond zijn spliterwten?

Waarom zijn spliterwten goed voor je gezondheid:

Ook zijn spliterwten erg vezelrijk, ze bevatten maar liefst 20,4 gram vezels per 100 gram. Het advies is om zo'n 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Spliterwten kunnen hier goed aan bijdragen dus! Spliterwten zijn bijzonder rijk aan thiamine (vitamine B1).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverseverleiding.nl

Wat zijn de beste spliterwten?

Er bestaan groene en gele spliterwten. Er zit geen verschil in de smaak. De gele soort wordt tijdens het weken steeds groener van kleur. De groene soort is beter als je echt wilt profiteren van een mooie groene kleur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sjeef.nl

Hoe moet je erwtensoep afkoelen?

Als je soep wilt bewaren na bereiding, laat hem dan snel afkoelen (zet de pan bijvoorbeeld in een bak koud water of ijs) en zet deze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Wat voor groente in erwtensoep?

Wat zijn erwtensoepgroenten? De erwtensoepgroenten die je bij ons online kunt kopen, bestaan uit prei, knolselderij, wortelen en selderie. Voor het bereiden van een liter stevige, authentieke Hollandse soep heb je ongeveer vierhonderd gram gedroogde erwtensoepgroenten nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op naturalspices.nl

Waarom Schenkel in de soep?

Schenkel bevat veel collageen, dat tijdens het garen overgaat in gelatine. Dat geeft soep een prettig mondgevoel. Het vette beenmerg geeft smaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zelfmaakrecepten.nl

Waarom moet je soep niet laten koken?

Laat een pan soep nooit koken, zo verliest hij zijn smaak. Laat een pan met soep zachtjes pruttelen op een zacht vuurtje. Als je de groenten toevoegt aan de soep, laat ze dan een paar minuten meebakken en voeg daarna pas de bouillon toe. Dit zorgt ervoor dat de groenten nog meer smaken afgeven aan de soep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkerensimpel.com

Hoe maak je een schuimende soep?

Klaren of 'clarifiëren'

Dat gebeurt door eiwitten toe te voegen waarin alle onzuiverheden zich ophopen. Daarna kun je het afschuimen, of in de juiste termen 'klaren' of 'clarifiëren' genoemd. Door het daarna door een fijne doek te gieten wordt het nog een keer extra gezeefd en ontstaat er een zeer heldere substantie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl