Hoeveel mensen mag je maximaal vervoeren?

Om in een auto te rijden, heeft u rijbewijs B nodig. Met een rijbewijs B mag u maximaal 8 personen vervoeren, uzelf niet meegerekend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Welk rijbewijs voor 8 personen?

Wie een bus wil besturen met meer dan 8 zitplaatsen (exclusief de chauffeur), heeft een busrijbewijs nodig. Het D-rijbewijs is het 'gewone' busrijbewijs. Speciaal voor chauffeurs van kleinere bussen (maximaal 16 zitplaatsen) is er het D1-rijbewijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoeveel mensen mag je opgeven rijbewijs?

Begeleiderspas aanvragen

Mensen die jou willen begeleiden, melden zich aan als coach bij de RDW. Maximaal 5 mensen mogen zich aanmelden als jouw coach.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Hoeveel personen mag je vervoeren met voorlopig rijbewijs B?

Wie mag ik meenemen? Met dit voorlopig rijbewijs mag je nooit alleen rijden. Je moet altijd een van je vaste begeleiders of een erkende rijlesgever meenemen. Je mag geen andere passagiers meenemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watwat.be

Wat heb je nodig voor personenvervoer?

Je hebt een geldig rijbewijs B; Je bent in het bezit van een chauffeursdiploma; Indien je de chauffeurskaart wilt verlengen, heb je ook een Eigen Verklaring nodig van de CBR die aangeeft dat je nog steeds in staat bent om taxi te rijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op accloudant.nl

Aanhangwagen en Lading -CBR Auto Theorie examen 2020!

36 related questions found

Wat valt onder personenvervoer?

Vervoer van personen wordt personenvervoer genoemd. Dit kan zijn: particulier personenvervoer (auto, motor, fiets, boot, privéjet, kinderwagen) collectief personenvervoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoeveel mensen mag je vervoeren met rijbewijs C?

Dit rijbewijs geeft de bevoegdheid om voertuigen te besturen met een toegestane maximum massa (TMM) van meer dan 3.500 kg maar maximaal 7.500 kg. Met dit rijbewijs mag een voertuig bestuurd worden dat plaats biedt aan maximaal 8 personen (exclusief bestuurder).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op evofenedex.nl

Wat als je na 22u rijdt met voorlopig rijbewijs?

Een voorwaardelijk/voorlopig rijbewijs legt de houder ervan grenzen op. Zo mag u niet na 22 uur of in het weekend rijden. Doet u dat toch? Dan rijdt u rond zonder geldig rijbewijs en riskeert u een geldboete van 400 tot 4.000 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnboete.be

Wie mag begeleider zijn?

Een begeleider moet al minstens 8 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs B. Zijn of haar rijbewijs mag tenminste de laatste 3 jaar niet ingetrokken zijn. De begeleider volgde het vormingsmoment van 3 uur en kreeg een begeleidersattest.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op yuzzu.be

Wat als je M18 vervalt?

Wat als de geldigheid van mijn voorlopig rijbewijs (M18) is verstreken? Als de geldigheid van uw voorlopig rijbewijs M18 verstreken is, hebt u verschillende mogelijkheden: U kunt een praktisch examen afleggen, nadat u zes uur rijles hebt gevolgd bij een erkende rijschool.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mobilit.belgium.be

Hoeveel mensen in een busje?

Met een rijbewijs B mag je auto's en busjes besturen met een totaalgewicht van maximaal 3500 kg en met maximaal 8 zitplaatsen (exclusief die van de bestuurder). Als jij een busje voor 8 personen wilt huren, dan mag je dus gewoon rijden in dit busje met je rijbewijs B.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op adremlimburg.nl

Hoeveel Begeleiderspassen?

De pas zorgt ervoor dat je vanaf 17 jaar samen met je rijbewijs en je coach de weg op mag. Wie moet er begeleiderspas bij zich hebben? Alleen jij krijgt een begeleiderspas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 2todrive.nl

Hoeveel procent slaagt in 1 keer voor rijbewijs?

Landelijk is het percentage gemiddeld 50%. Kijk ook naar het gemiddelde slagingspercentage van de examenplaats waar je gaat afrijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Hoeveel mensen hebben een B rijbewijs?

Op 1 januari 2023 waren er ruim 11,5 miljoen mensen met een Nederlands autorijbewijs. Het aantal autorijbewijshouders is 4 procent hoger dan 5 jaar eerder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Wat mag je besturen met rijbewijs C zonder vakbekwaamheid?

Met een Vrachtauto rijbewijs C mag u een motorrijtuig besturen waarvan de toegestane maximummassa (zie deel 1A voertuigbewijs of kentekenbewijs deel I) meer dan 3500 kg bedraagt. Let op! Met een Vrachtauto rijbewijs C mag u géén beroepsmatig vervoer verrichten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Wat verandert er op 1 januari 2023 rijbewijs?

Sinds 1 januari 2023 kunt u het theorie-examen afleggen met audiotolk. U kunt kiezen uit Frans, Duits of Engels. U hoort de vragen en antwoordmogelijkheden eerst in het Nederlands en daarna in de taal die u gekozen hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Wat kost 20 uur rijles?

Eén uur kost gemiddeld 70 euro. 20 uur praktijklessen kosten dus ongeveer 1400 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watwat.be

Kunnen je ouders je leren rijden?

Leren rijden

Als ouder kan je je kind leren rijden via de formule voorlopig rijbewijs met begeleider. Als begeleider moet je minstens acht jaar een rijbewijs B hebben dat de voorbije drie jaar niet is ingetrokken. Ook belangrijk om te weten: Je moet een reglementair L-teken op de achterkant van je wagen aanbrengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dvv.be

Kan de politie zien of je je rijbewijs hebt gehaald?

Controles. Ook het Rijbewijzenregister wordt verbeterd. In deze door de RDW beheerde databank kunnen politie, OM en CBR onder meer controleren of iemand beschikt over een rijbewijs, of sprake is van een geschorst of ongeldig rijbewijs, of het rijbewijs is ingeleverd en zo ja, waar het zich bevindt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijschoolpro.nl

Hoe vaak mag je gepakt worden zonder rijbewijs?

Een eerste overtreding wordt met een geldboete afgedaan. Bij een tweede overtreding wordt de verdachte gedagvaard voor de Kantonrechter en wordt er een geldboete en 1 week hechtenis voorwaardelijk geëist. Bij een derde overtreding vordert de officier van justitie een hechtenis van twee weken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op advocaatverkeersrecht.nl

Kan je een boete krijgen als je je rijbewijs niet bij hebt?

U kunt een boete krijgen als u rijdt zonder dat u uw rijbewijs bij u heeft. Als u een motorvoertuig bestuurt, moet u uw rijbewijs laten zien als een politieagent daarom vraagt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is het verschil tussen C1 en C rijbewijs?

Om een vrachtwagen te besturen, heeft u een vrachtwagenrijbewijs (groot rijbewijs) nodig. Voor zwaardere vrachtwagens is dat rijbewijs C. Voor lichtere types is rijbewijs C1 voldoende.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat betekent een T op je rijbewijs?

Met een trekkerrijbewijs mag u op de openbare weg rijden met een tractor, trekker of motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS). Op eigen wegen, akkers en eigen terrein is het rijbewijs niet verplicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is het verschil tussen rijbewijs C en CE?

Met een rijbewijs C mag je voertuigen met een maximaal toegestane massa (MTM) van meer dan 7500 kg besturen. Met een rijbewijs CE mag je een aanhangwagen van meer dan 750 kg koppelen aan je vrachtwagen. Met een rijbewijs CE1 mag je een aanhangwagen van meer dan 750 kg koppelen aan je vrachtwagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op my-trucks.com