Is Nachtwacht gestopt?

De presale is gestopt, maar er zijn nog tickets aan de deur! Nachtwacht is een collectief van dj's, vrienden en elektronische muziekliefhebbers die een kwalitatief hoogwaardige elektronische houseprogrammering willen bieden op locaties die passen bij het genre.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op muziekgieterij.nl

Is de Nachtwacht gestopt?

Hoofdrolspeelster stapt na 8 jaar uit populaire Studio 100-serie 'Nachtwacht' Na acht jaar verlaat actrice Céline Verbeeck (33) 'Nachtwacht', de populaire jeugdreeks waarin ze de elf Keelin speelde. Dat kondigde ze vanochtend zelf aan op Instagram, maar ze stelde de fans meteen gerust.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwsblad.be

Wie wordt de nieuwe Keelin?

Na 56 afleveringen, drie theatershows en drie films zal de Nachtwacht het voortaan zonder Céline Verbeeck als elf Keelin moeten doen. De actrice deelde het nieuws zelf op Instagram en bedankte haar fans en collega's voor de afgelopen jaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vfdb.be

Waar is Ella Nachtwacht?

Zij opereren vanuit de eeuwenoude herberg van Ella (Kristine Van Pellicom) en haar dochter Sacha (Luna Van Avermaet), die zich op het dorpsplein van Schemermeer bevindt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studio100.com

Waar kan ik de Nachtwacht kijken?

Nachtwacht gemist? Kijk het op TVblik!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tvblik.nl

De Nachtwacht wordt nagemaakt

44 related questions found

Wat is de waarde van De Nachtwacht?

Het schilderij werd bijna 400 jaar geleden gemaakt, in 1642. Toen was het ook al populair, maar hij is door de jaren heen steeds bekender geworden. Daardoor is de waarde flink gestegen. Het wordt geschat op wel 500 miljoen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schooltv.nl

Is De Nachtwacht compleet?

Rembrandts De Nachtwacht is weer compleet. Vier stroken van het doek werden bijna driehonderd jaar geleden afgesneden en zijn nooit meer teruggevonden. Nu zijn de verloren delen gereconstrueerd aan de hand van een kopie uit de 17de eeuw, en weer toegevoegd aan het schuttersstuk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Wat is er gebeurd met De Nachtwacht?

Verkleind. In 1715 werd het schilderij verplaatst naar de Kleine Krijgsraadkamer van het toenmalige stadhuis, het huidige Paleis op de Dam. Omdat het schilderij te groot was voor zijn nieuwe plek, tussen twee deuren, werd het werk verkleind.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksmuseum.nl

Waarom is De Nachtwacht aangevallen?

"De nachtwacht" die vandaag in het Rijksmuseum is te zien, is kleiner dan het doek dat Rembrandt in de 17e eeuw schildert. Bij de verhuizing naar het stadhuis op de Dam in 1715 blijkt het te groot voor de voorziene ruimte. Daarom snijdt men langs 3 zijden stroken af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Waarom stopt Keelin met Nachtwacht?

TVNa acht jaar heeft actrice Céline Verbeeck (33), die Keelin speelt in 'Nachtwacht', besloten om de poorten van Schemermeer voorgoed achter zich te sluiten. Ze wil zich focussen op nieuwe artistieke uitdagingen, maar stelt de fans wel meteen gerust. Dit betekent niét het einde van de populaire reeks.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Wat is de echte naam van Keelin Nachtwacht?

Céline Verbeeck (Antwerpen, 25 februari 1990) is een Vlaamse actrice.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wie vervangt Keelin Nachtwacht?

Sophie Janssens uit Willebroek zal Céline Verbeeck vervangen in de populaire serie 'Nachtwacht'. Dat kondigt Janssens aan op haar Instagram. Ze zal de rol van elf Keelin op haar nemen. “Ik kan niet wachten om alle magische nachtwacht avonturen te beleven”, klinkt het.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gva.be

Is De Nachtwacht afgesneden?

Het doek bleek te groot, maar de oplossing was simpel: aan alle zijden werd een stuk doek afgesneden. Niemand weet waar de afgesneden stukken zijn gebleven. En niemand heeft sindsdien de Nachtwacht meer gezien zoals Rembrandt het werk in 1642 had bedoeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geschiedenismagazine.nl

Is De Nachtwacht in restauratie?

Nu de onderzoeksfase van Operatie Nachtwacht is afgerond, is het project in een volgende fase terechtgekomen en kan daadwerkelijk worden gewerkt aan de restauratie. Als eerste werd het oude spieraam verwijderd, waarna het doek op een nieuw spanraam zal worden bevestigd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parool.nl

Hoe vaak is De Nachtwacht vernield?

Op 6 april 1990 werd het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht door een verwarde 31-jarige man uit Den Haag besmeurd met zwavelzuur. Het was niet de eerste keer dat het beroemde schilderij van Rembrandt van Rijn beschadigd raakte door menselijk toedoen: in 1911 en opnieuw in 1975 deden zich incidenten voor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op historiek.net

Wat is de waarde van de Mona Lisa?

Vandaag de dag wordt het schilderij geschat op een waarde van 0,7 miljard euro. Dat maakt de Mona Lisa tot het meest kostbare schilderij in de wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mynewart.nl

Wat is het duurste schilderij van de wereld?

Leonardo da Vinci's doek Salvator Mundi bracht in 2017 ruim 450 miljoen euro op – en daarmee werd het het duurste kunstwerk ooit. Op de lijst van duurste kunstwerken staan nog meer schilderijen van de allerberoemdste kunstenaars.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op historianet.nl

Wie is de eigenaar van De Nachtwacht?

Het is niet te koop of ooit te koop geweest. De schutterij die destijds de opdracht aan Rembrandt verstrekte, was een stedelijke instelling en De Nachtwacht is sindsdien eigendom van de gemeente Amsterdam, in eeuwigdurende bruikleen aan het Rijksmuseum.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is het duurste schilderij van Rembrandt?

Hij doelt op het bedrag dat de overheid vandaag neertelde voor een kunstwerk: de Vaandeldrager, een schilderij van Rembrandt. 150 miljoen euro is het hoogste bedrag dat de overheid ooit heeft betaald voor een enkel kunstwerk, stelt een woordvoerder van minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Cultuur).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Hoeveel is er van De Nachtwacht afgehaald?

Van De Nachtwacht (Rembrandt van Rijn, 1645) zijn tijdens een verhuizing in 1715 vier stroken afgesneden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kunstpuntgroningen.nl

Wat is het beroemdste schilderij van de wereld?

Leonardo Da Vinci – Mona Lisa

Het is waarschijnlijk het beroemdste schilderij in de hele wereld en uit alle kunsttijdperken. Da Vinci schilderde de Mona Lisa tussen 1503 en 1506 in Florence.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op paintingexpert.nl

Waar hangt de kopie van De Nachtwacht?

De Nachtwacht is weer compleet. De stukken die er in 1715 oneerbiedig van afgesneden werden, zijn gereconstrueerd door een computer die leerde schilderen als Rembrandt. Op het oog als vanouds hangt hij daar, aan het einde van de eregalerij in het Rijksmuseum.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Hoeveel geld kreeg Rembrandt voor De Nachtwacht?

1639 Rembrandt krijgt de opdracht voor De Nachtwacht. Hij koopt voor 13.000 gulden een huis aan de Amsterdamse Sint Anthoniesbreestraat (nu Museum Het Rembrandthuis). Hij mag het bedrag in delen afbetalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rembrandthuis.nl

Hoe groot is de originele Nachtwacht?

De Nachtwacht is het enige schuttersstuk van Rembrandt van Rijn en is geschilderd tussen 1639 en 1642. Rembrandt van Rijn was toen ongeveer 35 jaar oud. Het schilderij meet nu 363 x 438 cm, nadat het in 1715 verplaatst werd en er enkele stroken af werden gesneden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op muurmeesters.nl