Kun je met de pil seks hebben zonder condoom?

De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Gebruik dus ook een condoom als je met een nieuwe partner vrijt. Doe een soa-test bij je huisarts voor je zonder condoom vrijt. De pil is niet geschikt als je ouder bent dan 35 en roker bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

Kan je als je aan de pil zit zonder condoom seks hebben?

De pil beschermt niet tegen SOA (geslachtsziekten). Om je te beschermen tegen SOA, moet je een condoom gebruiken bij het vrijen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nietofwelzwanger.nl

Hoe veilig is seks met de pil?

De combinatiepil beschermt je heel goed tegen zwangerschap. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de combinatiepil slikken, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als je de pil vergeet en niet op tijd slikt, heb je kans dat je toch zwanger wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kan je zwanger worden van voorvocht als je de pil slikt?

Voorvocht bevat in principe geen zaadcellen. Daarom zou je denken dat je geen risico loopt. Het risico zit in het feit dat een man tijdens de gehele vrijpartij toch wel iets van sperma kan loslaten voordat hij klaarkomt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mindkorrelatie.nl

Hoe veilig is terugtrekken?

Voorvocht kan een heel lage concentratie aan zaadcellen bevatten. De kans op zwangerschap is klein, maar het kan wel! Daarom is terugtrekken geen veilige methode om jezelf te beschermen tegen zwangerschap. Gebruik altijd een condoom of ander anticonceptiemiddel als je niet zwanger wil worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fara.be

In een relatie ZONDER DE PIL - Linda de Munck

19 related questions found

Wat voel je als je denkt dat je zwanger bent?

Symptomen zwangerschap en jouw lichaam

De eerste signalen van je zwangerschap zijn: gevoelige en opgezette borsten, tepels die groter en donkerder zijn, misselijkheid, vaak moeten plassen, trek in eten op vreemde momenten en sneller moe zijn. Het komt allemaal door nieuwe hormonen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baby-wereld.nl

Hoe lang moet je de pil slikken om zonder condoom seks te hebben?

De eerste 7 dagen is het nog onveilig: je moet dan geen seks hebben. Als je toch seks hebt, gebruik dan een condoom. Op een strip staan de dagen van de week. Bedenk welke dag van de week het is en slik de pil die bij die dag staat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdtwente.nl

Hoe lang moet je de pil nemen voor het veilig is?

Begint u de pil te slikken op de eerste dag van de menstruatie, dan bent u meteen tegen zwangerschap beschermd. Als u op een andere dag begint, werkt de pil nog niet meteen. Dit duurt dan 7 dagen. In deze 7 dagen moet u dan een extra voorbehoedmiddel gebruiken, zoals een condoom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat is betrouwbaarder pil of condoom?

Is een condoom een geschikt alternatief voor de pil? Het condoom beschermt je als enige voorbehoedsmiddel tegen de SOA's en zwangerschap. Het condoom kan dus een uitstekende aanvulling zijn op het gebruik van de pil of een andere anticonceptie als je geen vaste relatie hebt, of één van jullie (nog) een SOA heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wingmancondoms.com

Wat moet je doen als je geen condoom hebt?

Als je geen condoom hebt gebruikt of er ging iets mis met het condoom, dan kun je ook risico lopen op een soa. Tenzij je een vaste partner hebt en zeker weet dat je beiden geen soa hebt. Doe een soatest om zeker te weten of je geen soa hebt! Je kunt je op soa's laten testen en behandelen bij de huisarts of bij de GGD.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seksualiteit.nl

Hoe groot is de kans dat je zwanger bent zonder condoom?

Natuurlijke anticonceptiemethoden zijn minder betrouwbaar. De kans op zwangerschap is ongeveer 24%. Dat wil zeggen dat als 100 vrouwen gedurende 1 jaar natuurlijke anticonceptie gebruiken, er ongeveer 24 zwanger worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

Kan een arts zien of je seks hebt gehad?

Je kan aan het maagdenvlies niet zien of iemand seks heeft gehad. Ook een dokter kan dit niet zien. Zelfs als je vaak seks hebt gehad, kan het maagdenvlies nog intact zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jouwggd.nl

Hoe groot is de kans dat je de eerste keer zwanger raakt?

De kans om binnen 6 maanden zwanger te worden is bij 4 of meer keren seks per week ruim 80%, bij 1 tot 2 keer per week 32% en bij minder dan 1 keer per week 17%.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seksualiteit.nl

Wat is de meest veilige anticonceptie?

Het verschilt per voorbehoedmiddel hoe goed het zwangerschap voorkomt. Deze beschermen het beste tegen zwangerschap: het spiraaltje, de pil (combinatiepil), de minipil, de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring en de hormoonpleister.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat is de meest gezonde anticonceptie?

Condooms. Condooms zijn geweldig. Want als je ze gebruikt zoals ze bedoeld zijn, beschermen ze je betrouwbaar tegen een ongewenste zwangerschap, zónder te knoeien met je gezondheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanderpigge.nl

Kun je seks hebben in de stopweek?

Eigenlijk is het vreemd dat je in je stopweek opeens de bescherming van de pil niet meer nodig hebt. En toch kun je in de meeste gevallen gewoon zorgeloos seks hebben tijdens je pillenpauze. Dat komt doordat de anticonceptiepil hormonen bevat, die je eisprong remmen en innesteling van een bevruchte eicel voorkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Hoeveel procent beschermt de pil?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Hoe weet je dat de pil niet werkt?

De pil is niet of minder betrouwbaar als je ze vergeet of te laat inneemt, en in combinatie met sommige geneesmiddelen. Heb je moeten overgeven binnen de 2 uur na het innemen van je pil? Neem dan een nieuwe pil uit een reservestrip. Sint-Janskruid en sommige geneesmiddelen kunnen de werking van de pil verminderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

Kan je veilig seks hebben als je pil 1 dag niet hebt geslikt?

Neem de vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Je bent dan tegen zwangerschap beschermd. Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kun je na 1 dag weten of je zwanger bent?

Tijdens de eisprong komt een rijpe eicel vrij. Die eicel kan tot 24 uur na de eisprong bevrucht worden. Zaadcellen kunnen tot 5 dagen overleven in het lichaam van de vrouw. Je kan dus zwanger worden door een zaadcel die 5 dagen eerder in je vagina kwam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

Kan je het voelen als je bevrucht wordt?

Tijdens de innesteling van de bevruchte eicel kun je innestelingspijn ervaren. Dit is een de eerste symptomen van een zwangerschap. Deze pijn kan ook verward worden voor menstruatiekrampen of pijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libresse.nl

Kun je ongemerkt zwanger zijn?

De zwangerschapssymptomen die aantonen dat je zwanger bent kunnen per vrouw verschillen. Dit komt omdat elk lichaam en elke zwangerschap anders is. Meestal komen vrouwen erachter dat ze zwanger zijn als hun menstruatie uitblijft. Uit ervaring weten we dat vrouwen soms al eerder aan hun lijf merken dat ze zwanger zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenpraktijkmeander.nl

Hoe weet ik of ik vruchtbaar ben?

Per cyclus is de vrouw vruchtbaar van zo'n 2 à 3 dagen vóór de eisprong tot enkele uren erna. Je kunt dus het beste een paar keer vrijen in de dagen net voordat je ovuleert. Dit moment herken je soms aan symptomen zoals vollere borsten, ovulatiepijn of een hogere lichaamstemperatuur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zuiververloskundigen.nl

Hoeveel procent raakt meteen zwanger?

Van alle vrouwen die proberen zwanger te worden, is 30 procent binnen 3 maanden in verwachting, 70 procent binnen een half jaar en ruim 80 procent na een jaar. Na 2 jaar is 90 procent zwanger. Mocht je na een jaar nog niet zwanger zijn dan kan de huisarts je, als je dat wilt, doorverwijzen naar een gynaecoloog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op antoniusziekenhuis.nl

Hoe lang blijven liggen na seks om zwanger te worden?

Haar orgasme zorgt er dus voor dat de zaadcellen de juiste richting op geduwd worden. Blijf na het klaarkomen nog tien minuutjes liggen zodat het sperma er niet weer uitglijdt. Eenmaal in de eileiders aangekomen kunnen de cellen zo'n vijf dagen lang overleven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl