Kun je op PIR platen lopen?

Bij het plaatsen van PIR isolatie voor het platte dak, kunnen dakdekkers met een gerust hart staan en wandelen op de PIR isolatieplaten zonder dat deze vervormen. Ook na de verwerking kunnen technische onderhoudsdiensten op het dak wandelen voor onderhoud aan zonnepanelen, airco en andere technische installaties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op enertherm.eu

Kun je iets ophangen aan PIR platen?

Om PIR spouwplaten te bevestigen gebruikt u spouwankers. Met deze spouwankers kunt u PIR platen op alle type binnenmuren monteren. Ons spouwankerssysteem zorgt voor een constructieve verankering tussen binnen- en buitenmuur en houdt de isolatiematerialen stevig op hun plaats.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Is PIR isolatie dampopen?

Isoleren van houtskeletbouw

De isolerende oplossingen van Kingspan zijn bij uitstek geschikt voor houtskeletbouwconstructies. De isolatieplaten -gemaakt van Resol of PIR- bevatten dampopen eigenschappen en zorgen er zo voor dat de houten constructie blijft ademen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kingspan.com

Hoe sterk is PIR?

PIR platen hebben namelijk een isolatiewaarde van 0,022-0,025W/mK. Dit maakt de platen geschikt voor veel verschillende toepassingen. Zo wordt PIR gebruikt voor het isoleren van platte daken, spouwmuren, zolderisolatie, maar ook als vloerisolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkoopisolatiemateriaal.nl

Kunnen PIR platen direct tegen dakbeschot?

PIR platen direct tegen dakbeschot plaatsen

Als u van binnenuit gaat isoleren, plaatst u de PIR dakisolatieplaten simpel tegen de binnenkant van het dakbeschot. U kunt kiezen voor schroeven of verlijmen en doordat de platen gemakkelijk op maat te maken zijn, is de klus nog snel geklaard ook!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op interexpress.nl

Dak isoleren met PIR platen | Klustips | GAMMA België

19 related questions found

Heb je folie nodig bij PIR platen?

Tijdens het productieproces van PIR platen worden er drijfgassen gebruikt waardoor er harde schuimstoffen met gesloten cellen in het materiaal ontstaan, wat vergelijkbaar is met PUR. PIR platen zijn licht, stevig en vaak voorzien van een dampdichte laag, waardoor je bij bevestiging geen dampscherm of folie nodig hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkoopisolatiemateriaal.nl

Kan PIR plaat tegen vocht?

Het antwoord hierop is: Ja, PIR platen zijn vochtbestendig. Omdat PIR is opgebouwd uit een gesloten cellenstructuur, kan het materiaal geen vocht opnemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Hoelang gaat PIR mee?

Vergeleken met andere materialen gaat EPS dus verreweg het langst mee. PIR isolatiemateriaal gaat bijvoorbeeld maar 50 jaar mee, terwijl glaswol, steenwol en purschuim een levensduur van 75 jaar hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isotech.nl

Kan PIR nat worden?

Voor- en nadelen PIR isolatieplaten

Vochtbestendig: het materiaal neemt geen vocht op en kan daarom prima in vochtige condities worden gebruikt (bv. platte daken, spouwmuren…). Geen dampscherm nodig: in veel gevallen zijn de platen reeds voorzien van een dampscherm en heb je dus geen apart dampscherm meer nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatie-info.nl

Kan PIR schimmelen?

PIR-isolatie is ook bestand tegen vocht, wat betekent dat het niet zal rotten of schimmelen. Een ander voordeel van drukvast isolatiemateriaal is dat het een lange levensduur heeft en geen onderhoud vereist. Het is ook brandveilig en kan worden gebruikt in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Hoe dik moeten PIR platen zijn?

PUR/PIR: één van de uitblinkers op isolerend vermogen. PUR-schuim of PIR-platen hoef je niet al te dik aan te brengen om warmte binnenshuis te houden. Een dikte van 11 centimeter volstaat vaak al. Voor een optimaal resultaat breng je tot 14 centimeter aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isotech.nl

Kan PIR direct tegen binnenmuur?

Met PIR spouwplaten bereikt u met een geringe dikte een bijzonder hoge isolatiewaarde. Wilt u de PIR platen gebruiken bij de renovatie van uw woning, dan kunt u er voor kiezen deze tegen de gevel aan te plaatsen, of juist tegen de binnenmuur aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Kunnen PIR platen tegen regen?

PIR platen kunnen goed tegen vocht, dus ook regen is geen enkel probleem. De vormvastheid van PIR isolatie is een goede eigenschap van dit isolatiemateriaal. Omdat het een sterke, geperste materiaalsoort is, is het drukvast en kunt u er gewoon op lopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Waarom aluminium op PIR platen?

Deze PIR platen zijn aan twee zijden bekleed met een aluminium cachering. Deze toplaag beschermt de PIR tegen vocht en zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Dit komt doordat aluminium reflecteert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Welke folie onder PIR platen?

Isoleren van een plat dak

Wordt gewerkt met isolatiemateriaal dat niet voorzien is van een gecoate aluminiumlaag dan moet gebruik gemaakt worden van een waterdampdichte plastic folie, zoals PE folie of beter Miofol 125 AV (rechtstreeks op het dakbeschot).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwbestel.nl

Wat kosten PIR platen per m2?

Isolatieplaten prijs

Voor PIR platen (600mm x 1200mm) betaal je tussen de 7 en 18 euro m2. XPS isolatiepanelen vallen tussen de prijscategorie van 12-16 euro per vierkante meter, afhankelijk van de dikte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatie-info.nl

Wat is beter steenwol of PIR?

De keuze tussen PIR-isolatie of steenwol

PIR is net zoals steenwol bruikbaar bij vrijwel alle toepassingen, dit maakt beiden erg veelzijdig. Verder heeft PIR vele voordelen ten opzichte van steenwol, zo is PIR veel lichter, heeft het een hogere isolatiewaarde, en is het veel gemakkelijker te verwerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Is PIR isolatie goed?

PIR isolatie heeft een hoge levensduur welke een positieve invloed heeft op uw woon- en leefomgeving. PIR isolatie heeft tevens een hoge beloopbaarheid, wat zeer gunstig is voor het aanbrengen en onderhouden van de isolatie van platte daken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op takkenkamp.com

Is PIR duur?

PIR is geen echt duur isolatiemateriaal, maar ze is ook niet goedkoop. Ze is bijvoorbeeld een behoorlijk stuk duurder in vergelijking met glaswol. Indien we de prijsopbouw van PIR isolatiemateriaal van naderbij gaan bekijken zien we dat deze voor het overgrote merendeel bestaat uit de arbeidskosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatieprijs.nl

Wat is het beste PIR of PUR?

PIR scoort op alle vlakken beter dan PUR. PIR-isolatieplaten hebben een hogere isolatiewaarde en een en grotere resistentie tegen vuur. Daarnaast is PIR-isolatie ook steviger en stabieler dan PUR-isolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwkampioen.be

Is PIR plaat drukvast?

Ja, PIR platen zijn drukvast. De platen zullen niet knappen of vervormen wanneer er overheen wordt gelopen. De druksterkte van een PIR plaat is echter niet zo hoog als die van XPS platen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Welke plaat kan tegen regen?

Een plaat die watervast verlijmd is krijgt meestal de aanduiding WBP mee. WBP staat voor Water Boiled Proof. Een WBP-plaat is geschikt voor exterieurwerk. Een van de meest bekende exterieur multiplex platen is de Okoume plaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intriplex.nl

Kan EPDM op PIR platen?

EPDM kunt u alleen aanbrengen op daarvoor geschikte PIR dakisolatieplaten. U kunt in onze webshop deze platen aanschaffen. De speciale laag op de platen zorgt voor een optimale hechting van de lijm. Onder de isolatieplaten dient een dampremmende folie aangebracht te worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vandorphout.nl