Wat betekent code 80 op je rijbewijs A?

Wanneer rijles en rijexamen zware motor (categorie A)?
Een zware motor heeft een motorvermogen van 35 kW of meer. U mag rijexamen op een zware motor doen als u 21 bent. U behaalt dan een rijbewijs A met de aantekening code 80. U mag dan de eerste 2 jaar alleen op zware motoren met 3 wielen rijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat mag je rijden met Code 80?

Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je mogelijk code 80 op je rijbewijs. Dit hangt ervan af of je al in het bezit bent van het A2-rijbewijs en hoe lang je dat al hebt. Met code 80 mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Hoeveel kW mag je met A2 Code 80?

Eerder starten met motorrijbewijs A

De code 80 betekent dat je op motoren mag rijden die in de categorie A1 en A2 vallen en als toevoeging op motorrijtuigen met drie wielen die zwaarder zijn dan 15 kW. Dit laatste mag het het huidige A2-rijbewijs niet!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vbuuren.nl

Wat is rijbewijs A A1 A2?

A1: maximaal 125 cc en maximaal vermogen van 11kw, vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1kw per kg massa. A2: vermogen van ten hoogste 35kw, vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,2kw per kg massa. A: onbeperkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijschoolblad.nl

Hoeveel cc met rijbewijs A Code 80?

Maximaal 125 cc, maximaal vermogen van 11 kW en maximaal 0,1 kW per kilo ledig gewicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwsmotor.nl

Rijvaardigheid manoeuvres rijbewijs cat. A

19 related questions found

Wat kun je met rijbewijs A?

Je kan je theoretische examen voor rijbewijs A afleggen als je minstens 17 jaar en 9 maanden bent. Het theorie-examen is specifiek op motorrijders gericht en bestaat uit 50 realistische vragen. Daarvan moet je minstens 41 vragen juist hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vab.be

Hoe hard mag je met een A2 motor?

Met deze motor reden we namelijk het liefst over kronkelige buitenwegen met een maximumsnelheid van gemiddeld 80 km/h. Daar komt de A2-koning het best tot zijn recht. De motor is licht (190 kg rijklaar) en heeft vermogen altijd beschikbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op motorfans.nl

Welke motor mag je rijden met een autorijbewijs?

Heb je je autorijbewijs gehaald voor 1 januari 1989, dan mag je gewoon met alle motoren rijden. Voor alle latere rijbewijzen B tot 1 mei 2011 mag je met alle tweewielers uit categorie A1 rijden: motoren met minder dan 11 kW en 125 cc en een gewicht/vermogen van maximum 0,1 kW/kg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op qualitybikes.be

Hoeveel cc mag een A klasse?

De bromfietsen van klasse A zijn alle voertuigen met twee of drie wielen met een cilinderinhoud van maximaal 50 cc of een elektrische motor waarvan de maximumsnelheid 25 km/u is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belgium.be

Wie mag met een 125cc rijden?

Heb je je autorijbewijs gehaald voor 1 januari 1989, dan mag je gewoon met alle motoren rijden. Voor alle latere rijbewijzen B tot 1 mei 2011 mag je met alle tweewielers uit categorie A1 rijden: motoren met minder dan 11 kW en 125 cc en een gewicht/vermogen van maximum 0,1 kW/kg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op qualitybikes.be

Hoe hard kan je met 35kW?

Deze motor is tot 35kW en heeft een maximum snelheid van ongeveer 165 km/u. Je hebt al een redelijke motor onder je zitten waar je goed mee uit de voeten kan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op motorrijschoolstaart.nl

Wat is Code 78 op rijbewijs?

Met code 78 op uw rijbewijs mag u alleen met een automaat rijden. U krijgt deze code op uw rijbewijs als u zelf heeft gekozen om het praktijkexamen met een auto of motor met automatisch schakelsysteem te doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Wat is code 100 op rijbewijs?

Als u na het besluit van uw Gezondheidsverklaring code 100 op uw rijbewijs krijgt, mag u alleen rijden voor privégebruik. Woon-werkverkeer valt onder privégebruik. Heeft u uw rijbewijs toch nodig voor uw werk? Vraag dan code 101 aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Wat is Code 96 op rijbewijs?

Hebt u een rijbewijs B + code 96? Dan mag u een voertuig categorie B besturen met een aanhangwagen of oplegger met een maximaal toegelaten massa van meer dan 750 kg, op voorwaarde dat de maximaal toegelaten massa van dit samenstel niet meer dan 4.250 kg bedraagt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mobilit.belgium.be

Welk rijbewijs heb je nodig voor 80cc?

U heeft een bromfietsrijbewijs nodig om op een bromfiets, scooter, speedpedelec, snorfiets of brommobiel te mogen rijden. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijgt u het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Welk rijbewijs voor 600cc motor?

Rijbewijs A, vanaf 24 jaar of 22 jaar indien je reeds 2 jaar een rijbewijs A2 hebt: onbeperkt vermogen. ……. Normen voor het examenvoertuig: minimum 600cc en vermogen van minimum 40 Kw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijschoolah.be

Wat is code 80?

U mag rijexamen op een zware motor doen als u 21 bent. U behaalt dan een rijbewijs A met de aantekening code 80. U mag dan de eerste 2 jaar alleen op zware motoren met 3 wielen rijden. Na 2 jaar vervalt de aantekening code 80 en mag u op alle zware motoren rijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe hard mag je na 7 uur op de A2?

De maximumsnelheid op de A2 Amsterdam - Utrecht vice versa (v.v.) is 100 km/h. De enige uitzondering daarop is tussen Vinkeveen en Maarssen v.v. Daar geldt tussen zeven uur 's avonds en zes uur 's ochtends een maximumsnelheid van 130 km/h.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vzr.nl

Welke motoren vallen onder A2?

A2 motoren

A2 is de middelste categorie van motorrijbewijzen in Nederland. Het gaat hierbij om de middelzware motoren. Met dit rijbewijs mag er gereden worden op motoren met een maximaal vermogen van 35 kilowatt, dit staat ongeveer gelijk aan 48 pk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op motorcityamsterdam.nl

Hoeveel vermogen is 35kW?

A2-wetgeving (35kW) Met het 35kW / A2-rijbewijs mag een motorrijder rijden op een motor met maximaal 35kW vermogen, waarbij in acht genomen moet worden dat naast dit vermogen, het vermogen per kilo niet meer dan 0,20kW mag zijn. Een motor van 175kg en 35kW voldoet hier precies aan (35kW:0,2kW/kg=175kg).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startersmotor.nl

Welk rijbewijs heb je nodig voor een Harley Davidson?

Met een A2 motorrijbewijs is de keuze in motoren groot. Voorbeelden van motoren waar je met je A2 motorrijbewijs kunt rijden zijn de Harley Davidson 883 Roadster, de BMW F 800 GS Adventure of de in 2021 op de markt gebrachte Triumph Trident 660 Je kunt ook kiezen voor een zwaardere motorscooter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op motoshare.eu

Hoe snel gaat een 125cc motor?

Toch is een 125 cc in normale situaties niet traag te noemen. De topsnelheid ligt meestal tussen 110 en 120 km/h, voldoende voor een stuk autosnelweg. De rest van het wegennet is vaak beperkt tot 30, 50 en 70 km/h, terwijl je op grote stukken ring vaak niet sneller dan 90 km/h mag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vroom.be