Wat is het salaris van een dokter?

Het startsalaris ligt rond de €5800,- bruto per maand. Het gemiddelde salaris van een huisarts in loondienst komt uit op ongeveer € 6900,- bruto per maand. Wanneer je meer dan tien jaar ervaring hebt, zal het salaris stijgen naar zo'n € 8000,- bruto per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkenbijartsenzorg.nl

Wat verdient een huisarts netto?

Netto heeft een dokter dus zo'n 16 à 18 euro per uur, het maandtotaal komt daardoor gemiddeld op zo'n 3.200 euro netto. Niet weinig, maar er komt wel enorm veel verantwoordelijkheid en expertise bij de job kijken, en – niet te vergeten - er kruipen wel wat arbeidsuren in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jobat.be

Hoeveel krijg je als dokter per maand?

Het aanvangssalaris van een Huisartsen bedraag meestal tussen de € 2.816 en € 4.185 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 3.374 en € 4.994 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op loonwijzer.be

Wat voor arts verdient het meest?

De best betaalde specialismen zijn anesthesiologie, gynaecologie, kindergeneeskunde, interne geneeskunde en psychiatrie, met meer dan een ton per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medischcontact.nl

Wat verdient een arts in het ziekenhuis?

Als fulltime basisarts verdien je gemiddeld tussen de 3.892 en 5.115 euro bruto per maand. Per jaar is dat 54.036 euro bruto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op randstad.nl

#Eerlijk: Hoeveel verdien je per maand?

31 related questions found

Wat is het salaris van een hartchirurg?

Cardiothoracaal chirurg salaris

Net als alle andere medisch specialisten verdient een thorax chirurg, die net zijn opleiding heeft afgerond jaarlijks ongeveer €70.000,- bruto. Aan de hand van ervaring en meerdere operaties kan dit bedrag oplopen tot een jaarsalaris van ongeveer €130.000,- bruto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tmi.nl

Wat verdien je Als spoedarts?

Over het algemeen is de cao ziekenhuizen hier van toepassing. In de meeste ziekenhuizen is de functie ingedeeld in fwg 75 en bedraagt het salaris, afhankelijk van werkervaring, minimaal 5.347 euro en maximaal 8.128 euro bruto per maand. Tijdens je opleiding heb je een salaris tussen de 3.622 euro en 4.662 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bkv.jobs

Wat kost een dokter per uur?

Nieuwe tarieven

Het oude, niet gedifferentieerde tarief zou zonder herijking € 87,67 per uur zijn. Vanaf 1 januari 2023 kan een huisarts een maximumvergoeding ontvangen van € 100,84 in de avond. In de nacht wordt dit maximumtarief € 131,87, in het weekend € 116,36 en op een feestdag € 131,87.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nza.nl

Wat verdien je als oogarts?

Salaris oogarts

Als oogarts val je onder de arbeidsvoorwaarden medisch specialisten (AMS). Dit betekent dat je een 45-urige werkweek hebt. Het oogarts salaris ligt gemiddeld tussen de €5.833,- en €10.833,- bruto per maand. Als ANIOS oogheelkunde is het salaris gemiddeld €3.664,- en €5.504 bruto per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tmi.nl

Wat is het uurloon van een huisarts?

Uit onderzoek van Loonwijzer blijkt dat in de zorg vooral medisch specialisten en huisartsen een relatief hoog salaris verdienen, tussen de 28 en 31 euro mediaan per uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op loonwijzer.nl

Wat is de salaris van een advocaat?

Gebaseerd op 194 salarissen Het gemiddelde advocaat salaris in Nederland is € 61.803 per jaar of € 31,69 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 50.400 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 77.500 per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Wat is het salaris van een gynaecoloog?

Als beginnend gynaecoloog kun je in 2023 denken aan een salaris van ongeveer € 3.600 bruto per maand. Als je al lang in het vak zit en bijvoorbeeld in dienst bent bij een ziekenhuis, kan dit oplopen tot zo'n € 10.900 bruto per maand. Als zelfstandig gynaecoloog bepaal je zelf je uurtarief.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op career.jobbird.com

Wat is het salaris van een psychiater?

Het salaris (loon) van een psychiater is gebaseerd op de ams-schaal van de cao ggz. Als psychiater kun je rekenen op een salaris tussen de 5.833 en 10.833 euro per maand. Het precieze salaris hangt af van de ervaring, leeftijd en de werkgever. Als zelfstandig psychiater bepaal je zelf je uurtarief.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bkv.jobs

Wat is het salaris van een cardioloog?

Als AIOS cardiologie ligt het salaris doorgaans tussen de 2.835 euro en 3.670 euro bruto per maand. Als beginnend cardioloog in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je per jaar een brutosalaris van ongeveer 70.000 euro. Dit kan oplopen tot zo'n 130.000 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bkv.jobs

Wat is het salaris van een verpleegkundige?

Wat verdient een verpleegkundige? Een beginnend verpleegkundige met een mbo-diploma verdient gemiddeld tussen de € 1.840, – en € 1.980, – bruto per maand. Het salaris van een ervaren verpleegkundige is tussen de € 3.055, – en € 3.155, – bruto per maand. De arbeidsvoorwaarden liggen vast in de cao.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op threewise.nl

Hoeveel verdien je per maand als psycholoog?

Je vraagt je misschien af: wat verdient een psycholoog? Als beginnend psycholoog in een zorg- of welzijnsinstelling kun je rekenen op een bruto salaris van €3.070,- en €3.265,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris liggen tussen de €4.705,- en €6.345,-.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op youchooz.nl

Wat verdien je Als orthoptist?

Het aanvangssalaris van een Optometristen en orthoptisten bedraag meestal tussen de € 1.746 en € 2.258 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.169 en € 2.855 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op loonwijzer.nl

Hoeveel verdient een opticien netto?

Een opticien verdient ongeveer tussen de € 1450 (laag) en € 2150 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als opticien een netto salaris verdient van tussen de €1362.08 (laag) en € 1895.17 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hoebeginik.nl

Kan je oogarts worden met HBO?

In Nederland worden optometristen opgeleid aan de Hogeschool Utrecht. De opleiding Optometrie is een 4-jarige hbo-opleiding. Naast het opdoen van theoretische kennis is er tijdens de opleiding veel aandacht voor de praktijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op optometrie.nl

Hoeveel patienten ziet een huisarts op een dag?

Het aantal spreekuurcontacten ligt met 28 per dag rond het gemiddelde van alle landen, maar het aantal visites aan huis van gemiddeld 12 per week is internationaal gezien aan de hoge kant. De consulten van Nederlandse huisartsen (gemiddeld 11 minuten) zijn kort ten opzichte van die in andere landen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nivel.nl

Hoeveel geld krijgt een huisarts voor een griepprik?

„Uw bijdrage is van groot belang geweest”, liet de minister van volksgezondheid de medici weten. Maar de rekening van zeker 100 miljoen euro voor het prikken bij de huisartsen moet nog komen. Klink betaalt de dokter zo'n 8 euro per injectie. Een huisarts kan met zijn assistente in een uur 150 personen vaccineren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Wat is de best betaalde chirurg?

Welke chirurg verdient het meest? 1. Plastisch chirurg (420.000 euro) – Dit geldt vooral als je de directeur of eigenaar van een kliniek bent. Maar ook in loondienst kun je als plastisch chirurg een mooi salaris kunt verdienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Wie verdient het meest in het ziekenhuis?

Onbetwist op nummer 1 staan de medisch specialisten met een startsalaris van ca. € 7.000. Dat salaris kan in de jaren daarna oplopen tot duizenden euro's per maand extra. Maar omdat medisch specialisten (cardioloog, anesthesist, klinisch psycholoog, neuroloog, patholoog etc.)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cvster.nl

Wat verdient een tandarts per jaar?

Hoeveel verdient een tandarts? Het salaris van een tandarts is bruto ongeveer € 98.000,- per jaar. Als je in dienstverband werkt, verdien je als beginnend tandarts ongeveer € 4.050,- tot € 6.580,- bruto per maand. Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op youchooz.nl

Hoeveel verdient een hersenchirurg per maand?

Het salaris van een Chirurg is afhankelijk van de specialisatie en de werkplek. Binnen het ziekenhuis ligt het salaris ongeveer tussen de €7054 en €12572 bruto per maand. Buiten het ziekenhuis, zoals een privé kliniek. kan dit nog aardig oplopen tot € 400.000 per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleberoepengids.nl