Wat zijn de nadelen van tanden bleken?

Vaak ontstaan er irritaties binnen in je mond of krijg je opeens hele erge gevoelige tanden tijdens het drinken van warme of koude dranken. Ook zijn je kiezen na het bleken minder bestendig tegen tandplak als tanderosie. Nog erger is dat je op lange termijn ziektes aan over kunt houden die vrijwel niet te genezen zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartswereld.nl

Is het ongezond om je tanden te bleken?

Door je tanden te bleachen maak je het tandglazuur en tandbeen poreuzer. Hierdoor worden je tanden gevoeliger voor nieuwe verkleuringen. Het effect van het bleken is dus meestal maar tijdelijk. Als je je tanden vervolgens opnieuw bleekt, worden ze nog kwetsbaarder en kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op helan.be

Is tanden bleken bij de tandarts beter?

Tanden laten bleken bij de tandarts is de meest effectieve methode om de tanden witter te maken. Alleen bij tandartsen (zoals bij ons) mag u uw tanden laten bleken met 6% waterstofperoxide. Bleken met waterstofperoxide is de enige effectieve methode om uw tanden echt witter te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degebitskliniek.nl

Wat kan er misgaan bij tanden bleken?

Met bleken kan er namelijk nogal wat mis gaan: Ten eerste is bleken lang niet altijd voor iedereen de beste oplossing. Ten tweede moet je echt een gedegen opleiding hebben gehad om te kunnen bleken zonder te schaden. Ten derde kan het resultaat in eerst prachtig lijken en na een hele korte periode al teruglopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondclinic.nl

Is tanden bleken het waard?

"Die zijn voor de show, er is geen wetenschappelijk bewijs dat die werken, en het wordt zelfs afgeraden ze te gebruiken." Meerdere wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen dat. De Europese Raad voor Tandartsen zegt hierover: "De lampen hebben geen bewezen voordelen voor het bleken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Wel of niet je TANDEN BLEKEN? | De waarheid over WITTE TANDEN

38 related questions found

Hoe lang gaat tanden bleken mee?

Wanneer de behandeling goed wordt uitgevoerd dan blijven de tanden na het bleken gedurende 2 tot 2,5 jaar mooi wit. Dit is ook een beetje afhankelijk van de eet- en drinkgewoonten. Rook je? Dan blijft het effect veel minder lang aanhouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsmondain.nl

Hoelang blijft tanden wit na bleken?

Doorgaans blijft het effect van gebleekte tanden één tot twee jaar zichtbaar. Dit is echter sterk afhankelijk van uw eet- en drinkgewoontes en of u rookt. Het drinken van veel koffie, thee en wijn en het roken van sigaretten heeft een negatief effect op de kleur van de tanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsutrecht.nl

Hoe komen Amerikanen aan witte tanden?

Wat doen Amerikanen om tanden wit te krijgen? In de Verenigde Staten is de jacht op witte tanden een hype. Amerikanen laten hun gebit door de tandarts bleken, of doen het zelf met een 'home bleaching kit', een mondstuk met peroxide-gel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Hoe vaak per jaar tanden bleken?

Wanneer je alleen de oppervlakkige glazuurlaag bleekt, zoals thuis of in een bleeksalon, dan blijft het resultaat maximaal enkele weken zichtbaar. Dat betekent dat je 5 tot 8 keer per jaar je tanden moet bleken om de witte kleur te behouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondzorgoost.nl

Hoe krijg ik gele tanden weer wit?

Regelmatige, professionele tandreiniging helpt de tanden op natuurlijke wijze wit te houden. Daarbij verwijdert de mondhygiënist oppervlakkige verkleuringen die de tanden geel doen lijken. U kunt de resultaten van de tandreiniging kracht bijzetten met een dieptereinigingstandpasta. Vraag uw tandarts om advies hierover.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijngezondetanden.com

Hoe krijg je witte tanden zonder te bleken?

Tips voor witte tanden
  1. Goed poetsen.
  2. Stop met roken.
  3. Let op koffie en wijn!
  4. Bezoek tandarts en mondhygiënist regelmatig.
  5. Drink water na iedere maaltijd.
  6. Optisch wittere tanden.
  7. Tanden bleken bij de tandarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandenborstel.com

Hoeveel sessies nodig tanden bleken?

Hoe wit je tanden worden en hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt dus af van hoe wit jouw tandbeen is en hoeveel aanslag je op jouw tanden hebt. De meeste klanten die voor de eerste keer komen bleken, kiezen voor de behandeling van 4 tot 5 keer twintig minuten om het beste resultaat te bereiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op melkkliniek.nl

Heeft tanden bleken zin?

Hoewel je tanden na zo'n behandeling enige tijd witter kunnen zijn, heeft het gebruik van zo'n lamp geen zin. Tandarts Erik-Jan Muts legt in Stax&Toine uit hoe het zit. In deze zaken, maar ook in tandartspraktijken, wordt vaak gebruikgemaakt van blauw licht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nporadio1.nl

Wat is de beste tandpasta voor wittere tanden?

Er is wel 1 product dat uitblinkt: Aquafresh Whitening intense white. 6 van de 30 proefpersonen kregen wittere tanden, en dat is een stuk beter dan de rest. Daarnaast is deze tandpasta ook nog eens niet duur. Aan de meeste whitening tandpasta's wordt een optische witmaker toegevoegd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Welke kleur tanden is normaal?

De kleur en de dikte van het tandbeen zijn vooral bepalend voor de kleur. Het glazuur van tanden en kiezen is nagenoeg doorzichtig, maar geeft een witte gloed aan de tanden. Hoektanden hebben een dikkere laag tandbeen dan de overige tanden en zijn daarom vaak geler. Je tanden worden donkerder naarmate je ouder wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartspraktijk.amsterdam

Wat doet baking soda met je tanden?

Tandenpoetsen met baking soda is een andere veelgebruikte methode. Het neutraliseert de zuren in de mond waardoor het een reinigend effect heeft. Daarnaast schuurt het poeder lichtjes zodat de grauwe aanslag wordt weggepoetst. Het is wel verstandig om dit baking soda maximaal één keer per twee weken te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newpharma.nl

Hoe kun je zelf je tanden witter maken?

Een bleeklepel is een soort bitje dat je thuis vult met bleekgel (carbamide peroxide). Uiteraard krijg je ook de instructies hiervoor mee naar huis. Voor een goed resultaat moet de bleeklepel drie tot zes uur per dag om je tanden zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraagdetandarts.nl

Wat kost tanden bleachen?

Hoeveel kost een bleaching

De kostprijs van een bleekbehandeling hangt af van verschillende factoren, houd rekening met een kostprijs rond de 360 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsen14.be

Hoe lang duurt pijn na tanden bleken?

Over het algemeen hebben patiënten weinig tot geen last van gevoeligheid tijdens of na een bleekbehandeling. Bij de enkele patiënt die toch gevoeligheid ervaart, wordt die gevoeligheid veroorzaakt doordat de waterstofperoxide de tandzenuw stimuleert. In bijna alle gevallen verdwijnt de pijn na maximaal 1 á 2 dagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsbossers.tandartsennet.nl

Kan iedereen zijn tanden laten bleken?

Kunnen alle tanden en kiezen worden gebleekt? Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings (een schildje van porselein of composiet), kronen en bruggen niet mee. Een bleekbehandeling voor die tanden of kiezen heeft dus geen zin. Bezoek daarom uw tandarts of mondhygiënist vóórdat u uw tanden laat bleken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mhasalmere.nl

Hoe komen bekende Nederlanders aan witte tanden?

Maar hoe krijgen al die sterren het voor elkaar om hun tanden zo wit te krijgen? Zij maken gebruik van cosmetische tandheelkunde. Denk niet dat reality TV deelnemers en influencers wittere tanden hebben dan u zonder verzorging. Iedereen krijgt na verloop van tijd te maken met een minder stralende glimlach.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op white-care.com

Hoeveel nachten tanden bleken resultaat?

Aangeraden wordt een bleekprocedure van 5 dagen waarbij de lepels gedurende 1 – 1,5 uur. per dag worden ingehouden. Het resultaat is pas echt goed zichtbaar na een week of twee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsaanhetij.nl

Wat maakt je tanden geel?

Als je glazuur minder dik wordt, wordt het tandbeen eronder steeds zichtbaarder, waardoor je tanden geel lijken. Naarmate mensen ouder worden, wordt hun glazuur meestal dunner, maar de zuren uit voeding en drinken kunnen ervoor zorgen dat glazuur voortijdig veroudert en je tanden geel laten lijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op prodent.nl

Is gele tanden gezond?

Gele of lichtgele tanden bevatten meer glazuur; de beschermlaag die je gebit niet kan missen. Glazuur voorkomt namelijk tanderosie, waardoor je tanden minder snel afbreken. Tandglazuur is het hardste deel van je lichaam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onvz.nl