Hoe PDF verkleinen zonder kwaliteitsverlies?

De online Acrobat-compressietool voor PDF's vindt het optimale evenwicht tussen de bestandsgrootte en de gewenste kwaliteit van de afbeeldingen, lettertypen en andere bestandsinhoud. Sleep gewoon een PDF naar de PDF-compressietool hierboven en Acrobat verkleint je PDF zonder kwaliteitsverlies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op adobe.com

Hoe maak je een PDF-bestand minder zwaar?

Optie om met één klik de bestandsgrootte van een PDF te verkleinen. Open een PDF-bestand in Acrobat. Kies Bestand > Bestand verkleinen of PDF comprimeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op helpx.adobe.com

Kan je een PDF-bestand kleiner maken?

Kies 'Archief' > 'Exporteer'. (Kies niet 'Exporteer als pdf'.) Klik op het venstermenu 'Quartz-filter' en kies 'Maak bestand kleiner'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.apple.com

Hoe kun je een bestand kleiner maken?

De makkelijkste oplossing: bestanden comprimeren

Het kan dan helpen om het bestand te verkleinen. Een handige tool hiervoor is 7-Zip, WinRAR of een ander 'inpakprogramma' een uitkomst. Met dit soort software maak je bestanden kleiner zodat ze alsnog via e-mail te verzenden zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trivision.nl

Hoe groot kan een PDF-bestand zijn?

Dit houdt in dat ook bestanden die kleiner zijn dan de limiet van 100 MB mogelijk niet worden geconverteerd als ze te complex zijn. De maximale bestandsgrootte voor het comprimeren van PDF is 500 MB.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op helpx.adobe.com

How To Compress PDF File Size Without Losing Quality - Full Guide

22 related questions found

Hoeveel MB is een PDF?

Opslaan als PDF

Kies “Opslaan als” en kies “PDF (*. pdf)” als bestandtype: Daarnaast kunt u kiezen of het pdf-bestand standaard, of mindst mogelijke bestandsgrootte moet krijgen: Met behulp van deze functie kan een bestand dat 20 MB groot is, gereduceert worden naar 5 MB (Standaard) of zelfs 1 MB (Minimale grootte).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op minuba.nl

Hoe groot PDF-bestand mailen?

We kunnen vaak maar 5 of 10 MB aan bestanden per keer via de mail sturen. Maar via WeTransfer kun je maar liefst 2 GB aan documenten, foto's, video's, presentaties en andere bestanden delen. Het maakt niet uit of het één heel groot bestand is of vele kleine, als het maar onder de 2 GB blijft. Dit is gratis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Hoe kun je bestanden comprimeren zonder gegevensverlies?

Zippen in Windows 10 via Delen

In Windows 10 selecteer je de bestanden en mappen die je wilt verkleinen en kies je bovenaan het tabblad Delen en vervolgens Comprimeren. Bij het zippen gaat geen informatie verloren, want deze bestandsindeling is 'lossless', zonder gegevensverlies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op id.nl

Welk bestand is beter te comprimeren?

Hoe hoger de compressie des te kleiner het bestand, en des te geringer de beeldkwaliteit. Het kwaliteitsverlies van JPEG valt niet veel op bij foto's, maar wel bij bijvoorbeeld grafieken, lijnen of letters. Voor dit soort afbeeldingen is de GIF- of PNG-compressie beter geschikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op informaticalessen.be

Hoe grote bestanden per mail versturen?

Veruit de bekendste dienst om grote bestanden mee te mailen is WeTransfer. Via de mail kun je vaak maar 10 MB aan documenten per keer verzenden. Bij WeTransfer is dat wel 2 GB! Deze dienst is er niet alleen als website voor je desktop, maar ook als mobiele app.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op t-mobile.nl

Is Small PDF veilig?

Is Smallpdf veilig om te gebruiken? Absoluut. Smallpdf is ISO 27001-gecertificeerd en voldoet aan de AVG en eIDAS en wordt geleverd met geavanceerde TLS-codering voor een veilige bestandsoverdracht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smallpdf.com

Wat is gecomprimeerd?

Het 'samendrukken' of 'inpakken' van bestanden. Gecomprimeerde bestanden nemen minder ruimte in, dat scheelt opslagruimte op de vaste schijf en komt de snelheid ten goede bij verzenden via e-mail. Gecomprimeerde bestanden moeten voor gebruik weer gedecomprimeerd of 'uitgepakt' worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Hoeveel DPI is mijn PDF?

1) Resolutie: Voor drukwerk is vooral een hoge resolutie vereist. Is deze niet voldoende, dan is de PDF niet geschikt voor drukwerk. Afbeeldingen in de PDF moeten een resolutie hebben van 300 dpi.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dotbydot.nl

Hoe maak je een document minder MB?

Dit is hoe het werkt:
  1. Klik in het bestand selectie venster bovenaan en selecteer de bestanden die u wilt comprimeren.
  2. Verander de compressie modus naar compressie zonder kwaliteitsverlies en start het comprimeren met de bijbehorende knop.
  3. Tot slot, sla de gecomprimeerde bestanden op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tools.pdf24.org

Kan je een PDF-bestand aanpassen?

Hoe PDF-bestanden te bewerken:

Open een bestand in Acrobat. Klik op “PDF bewerken” in het rechterdeelvenster. Gebruik de bewerkingstools van Acrobat: Voeg nieuwe tekst toe, bewerk tekst of werk de lettertypen bij met opties in de lijst met opmaakelementen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op adobe.com

Waarom kan ik een PDF-bestand niet bewerken?

Als je alleen een voorbeeld van een pdf kunt bekijken, kan het zijn dat je het bestand niet kunt bewerken omdat het machtigingsniveau op 'alleen-lezen' staat ingesteld. Een manier om dit te omzeilen is door de pdf van Adobe Acrobat naar een andere toepassing zoals Microsoft Word te exporteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op experience.dropbox.com

Wat is het verschil tussen comprimeren en zippen van bestanden?

Als een bestand werd gezipt, is het kleiner dan het oorspronkelijke bestand en dus sneller te versturen of downloaden. Met een zip-programma kan je de bestanden comprimeren (kleiner maken) en daarna weer uitpakken (in hun oorspronkelijke vorm herstellen).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onya.ucll.be

Waarom lukt comprimeren niet?

Als je bestanden of mappen niet kunt comprimeren, controleer je de ingestelde bevoegdheden voor de desbetreffende onderdelen. Als de bevoegdheden niet correct zijn, kun je bepaalde onderdelen mogelijk niet kopiëren, verplaatsen of overschrijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.apple.com

Hoe herken je een gecomprimeerd bestand?

Zip-bestanden hebben de bestandsextensie . zip. Daarnaast zijn ze in de Windows Verkenner te herkennen aan het pictogram voor de bestandsnaam: een map met ritssluiting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Hoe bestanden verkleinen om te mailen?

Bestanden comprimeren vóór verzending

Ga naar de map met het bestand dat u wilt verzenden. Selecteer een bestand. Als u meerdere bestanden wilt selecteren, houdt u Ctrl ingedrukt terwijl u op de bestanden klikt. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer Verzenden naar > Gecomprimeerde (gezipte) map.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.microsoft.com

Hoe zet je grote bestanden over?

Er zijn verschillende mogelijkheden om toch grotere bestanden te verzenden:
  1. Verdelen over meerdere e-mails.
  2. Bestanden comprimeren en daarna via e-mail versturen.
  3. Versturen via een speciale uploaddienst.
  4. Versturen via AirDrop (alleen voor Apple-apparaten)
  5. Opslaan in de cloud en delen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Hoe veilig is 7-zip?

Je maakt een versleuteld 7-Zip archief op bijna dezelfde manier als een gewoon zipje. Daarbij geldt dat er ook dezelfde mogelijkheden beschikbaar zijn. Je zit dus niet vast aan één bestand, maar je kan ook complete mappen met daarin flink wat bestanden versleutelen. En tegelijkertijd comprimeren, dubbele pret dus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op id.nl

Hoe groot mag een bestand zijn om te mailen?

Voor internet-e-mailaccount. zoals Outlook.com of Gmail, is de gecombineerde bestandsgrootte 20 mb (MB) en voor Exchange-accounts (zakelijke e-mail) is de standaardlimiet voor gecombineerde bestandsgrootte 10 MB.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.microsoft.com

Hoe groot mag een e-mail bijlage zijn?

Maximale grootte van bijlagen

Je kunt tot 25 MB aan bijlagen sturen. Als je meerdere bestanden hebt, mogen ze gezamenlijk niet groter dan 25 MB zijn. Als je bestand groter is dan 25 MB, voegt Gmail automatisch een Google Drive-link aan de e-mail toe en wordt het bestand niet opgenomen als bijlage.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.google.com

Is het gebruik van WeTransfer veilig?

Wij zijn ISO 27001-gecertificeerd. Je bestanden worden gecodeerd wanneer ze worden overgedragen (TLS) en wanneer ze worden opgeslagen (AES-256). Eens je bestanden veilig zijn opgeslagen, zijn ze alleen toegankelijk via de unieke snelkoppelingen die naar de afzender en ontvanger worden verstuurd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op help.wetransfer.com