Hoe waterdicht is 10000?

Vanaf 10.000 mm waterkolom (1 bar) worden stoffen als 'erg waterdicht' beschouwd. Als je in ons assortiment waterdichte kleding kijkt, zie je dat bijna alle kleding met een (ademend) membraan deze waarde haalt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bever.nl

Hoe waterdicht is 10.000 mm?

Een product met een waterdichtheid van 10.000 mm Schmerber of meer beschermt de gebruiker tegen stormweer of 1,8 m regen in 4 uur (ook houden deze jassen de druk van de schouderbanden van een backpack tegen wanneer het regent).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op decathlon.nl

Wat betekent waterproof 10000 mm?

De 'K' is een afkorting van het Griekse woord 'kilo', dat 'duizend' betekent. Een jas met een 10K waterdichtheid heeft dus een waterdichtheid van 10.000 mm. Dit getal geeft aan hoe waterdicht je ski- en snowboardkleding is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op protest.eu

Is 5.000 mm waterproof goed?

5.000 - 15.000 mm: De stof is waterdicht en is bestand tegen de meeste vormen van druk tijdens een flinke regenbui. 15.000 - 30.000 mm: De stof is volledig waterdicht. Een zware regenbui of natte sneeuw is geen probleem en zelfs bij ondiepe onderdompeling blijf je droog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Hoe waterdicht is Gore-Tex?

Het GORE-TEX is volledig waterdicht, terwijl andere technologieën vaak waterafstotend zijn. Het is daarom belangrijk om je kleding af te stellen op je doel. Doe je een duurloop in koude temperaturen met kans op regen, dan is GORE-TEX kleding ideaal. Bij warmere omstandigheden voldoet een waterafstotend materiaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op all4running.nl

Wat is het verschil tussen waterdicht en waterafstotend? | Bever

36 related questions found

Is 3000 mm waterdicht?

2000 – 3000 mm: Waterdicht, maar bij zware buien kan er echter water naar binnen sijpelen. 3000 – 5000 mm: Volledig waterdicht. De tas blijft zelfs bij hevige regenbuien droog. 5000 – 8000 mm of meer: Extreem waterdicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gabbag.nl

Wat is een goede waterdichtheid?

Over het algemeen wordt een waterkolom vanaf 1.000 mm als waterdicht aangemerkt. Echter komt u al snel aan een hogere druk wanneer u op uw knieën in het gras zit of wanneer u met een rugzak op loopt. In deze gevallen kunt u beter kiezen voor een stof met een hogere waterkolom van minimaal 10.000 mm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwerfkei.nl

Kan je zwemmen met IP68?

IP68: volledig waterdicht

Is je smartphone IP68 waterdicht, dan kan deze voor een onbepaalde tijd ondergedompeld blijven. Je hebt dus alle tijd om je smartphone te vinden als hij in het zwembad valt. IP68 is getest tot 3 meter diep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coolblue.nl

Wat is beter waterafstotend of waterdicht?

Het is de hoeveelheid water (in mm per cm2) die op de stof kan staan voordat het materiaal doorlekt. Bij een waterkolom vanaf 1.000 mm (1 meter dus) wordt het als waterdicht aangemerkt. Daaronder, dus bij een waterkolom van 0 tot 1.000 mm, mag de stof als waterafstotend aangeduid worden, maar niet als waterdicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radar.avrotros.nl

Wat is 10 ATM waterdicht?

10 ATM - 100 meter - 10 bar

Heeft je uurwerk een waterdichtheid van 10 ATM? Dan kan je probleemloos de meeste watersporten beoefenen. Bijvoobeeld zwemmen, zeilen en snorkelen in ondiep water. Voor diepzeeduiken en duiken met perslucht zijn ze ongeschikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op janmaes.be

Wat betekent 10 bar waterdicht?

100 meters/ 10 ATM/ 10 BAR

Geschikt om mee te zwemmen en snorkelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horloge.nl

Hoeveel ATM is waterdicht?

Waterdichtheid ATM certificering

3 ATM: spatwaterdicht, hou je om in de regen. 5 ATM: waterdicht, hou je om tijdens zwemmen en douchen. 10 ATM: hou je om tijdens snorkelen en watersporten met hoge snelheden. 20 ATM: hou je om tijdens duiken tot 30 meter diepte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coolblue.nl

Hoe weet je of je jas waterdicht is?

Volgens de Europese norm genaamd EN 343: 2003 is een product zoals een regenjas of een andere waterdichte jas met een waterkolom van 800 mm "waterdicht, klasse 2" en met een waterkolom van 1300 mm "waterdicht, klasse 3." Tussen deze twee aantallen wordt een jas dus waterdicht genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jas.nl

Welke jas is echt waterdicht?

Jassen van polyester zijn wind- en waterdicht. Dat heeft vooral te maken met de coating. Waterdruppels blijven niet op het materiaal vastzitten. Een polyester jas heeft meestal lassen en tapes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jas.nl

Hoe waterdicht is spatwaterdicht?

4 staat voor spatwaterdicht, er is geen schade als het besproeid wordt met 10 liter per minuut. 5 staat voor sproeidicht, er is geen schade als het bespoten wordt met 12,5 liter per minuut. 6 staat voor waterbestendig en er is geen waterindringing als het bespoten wordt met 100 liter per minuut.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ledshop-groenovatie.com

Kun je met IP67 zwemmen?

Wat betekent IP-X7 of IP67? Met een smartwatch met IP-X7 of IP67 kun je niet zwemmen of douchen. Je loopt dan echt de kans dat hij kapot gaat. Laat je hem een keer in een emmer water vallen, dan is er niets aan de hand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Kan je zwemmen met IPX7?

IPX7-rating betekent dat het toestel waterbestendig is bij onderdompeling in zoet water op een diepte van 1 meter, gedurende maximaal 30 minuten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op samsung.com

Kun je met 5 ATM zwemmen?

Horloges met een waterdichtheid tot: - 3 ATM biedt bescherming tegen spatwater. - 5 ATM biedt bescherming bij douchen en zwemmen, mits er geen grote temperatuurverschillen optreden. - 10 ATM zijn geschikt voor de meeste vormen van watersport in ondiep water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op siebeljuweliers.nl

Is een regenjas waterdicht?

Regenjas. Met een regenjas weet je zeker dat je droog blijft. Deze jas is volledig waterdicht zodat jij bij elke bui droog blijft. Tegenwoordig combineren regenjassen functionaliteit, techniek en een modieuze pasvorm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bever.nl

Hoe waterdicht is DryVent?

DryVent 2 L

De laag aan de binnenkant bestaat uit een DryVent-PU-coating met microporiën, die de waterdamp snel naar buiten afvoert en regen betrouwbaar buiten houdt. Het resultaat is een absoluut waterdicht materiaal met een waterkolom van 25.000 mm, dat zich kenmerkt door een hoog draagcomfort.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bergfreunde.nl

Is winddicht ook waterdicht?

Winddicht, ademend, niet-waterdicht

Dit is vaak de beste oplossing voor guur, maar droog weer. Het ademend vermogen van zo'n jas is namelijk beter dan van een waterdichte jas. In deze categorie vallen jacks van bijvoorbeeld: Winddicht fleece en softshells.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wat betekent waterkolom 4000?

Als een tentdoek een waterkolom van 4.000 mm heeft, wil dat eigenlijk zeggen dat het doek pas water doorlaat wanneer er een druk op het doek komt te staan die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van vier meter hoogte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baxrecreatieshop.nl

Hoeveel bar is 10 meter waterkolom?

10 meter waterkolom veroorzaakt dus een druk van ongeveer 1 bar en dat is 100 kPa.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikibooks.org

Hoe waterdicht is een Waxjas?

Waxjassen lijken op regenjassen, maar zijn gemaakt van gewaxt katoen. Gewaxt katoen is katoen geïmpregneerd met een paraffine of natuurlijke bijenwas gebaseerde was, geweven in of aangebracht op het doek. Hierdoor is de stof waterafstotend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bdstore.com