Is lavendel een kamerplant?

Lavendel is een natuurlijke luchtverfrisser voor in huis én een prachtige kamerplant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat is de beste plek voor lavendel?

Lavendel staat het liefst op een zonnige en open plaats in je tuin. Zowel in je border als in een pot doet de lavendelplant het erg goed! Bij het planten van meerdere lavendelplanten moet je rekening houden dat je tussen de planten ongeveer 15 tot 20 cm ruimte houdt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pokon.nl

Waar kan lavendel niet tegen?

Plant lavendel nooit in bemeste tuinaarde. Bemeste tuinaarde is namelijk dodelijk voor de plant. Lavendel bemesten is sterk af te raden, de plant kan hiervan doodgaan. De plant bloeit het beste in kalkrijke grond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verschoor-groenprojecten.nl

Is lavendel een vaste plant?

Lavendel is een gemakkelijke vaste plant afkomstig uit het Middellandse Zeegebied.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tuinflora.com

Kan lavendel in de volle zon?

Wat zon betreft is de volle zon de meest ideale standplaats voor jouw Lavendel. Maar halfschaduw of een schaduw standplaats is ook geen enkel probleem. Wel moet je rekening houden met het feit dat jouw Lavendel minder uitbloeit zoals die dat wel doet in de volle zon. Ook zal de Lavendel minder bloemen bevatten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bomenenzo.nl

Growing Lavender Indoors: Top Tips!! - Lavender World

35 related questions found

Welke maand moet je lavendel snoeien?

Voor lavendel geldt dat je twee keer per jaar snoeit, en dit: Voor de bloei: in het voorjaar, na de winter (maart-april). Opgelet, het mag niet meer vriezen! Na de bloei: in het najaar, in september.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groenvanbijons.be

Wat gebeurt er als je lavendel niet snoeit?

Niet gesnoeide lavendel zal snel verwilderen en de groei zal zich verplaatsen van de binnenzijde van de plant naar de buitenzijde. De plant groeit dan enkel nog aan de toppen terwijl de rest van de twijgen sterk gaat verhouten en kaal wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pelckmans.net

Kan je lavendel overhouden?

Heb je een Lavendel 'hidcote' (Lavandula angustifolia) in de tuin staan die je het liefst jarenlang in bloei zou willen zien? Dat kan, want deze plant is winterhard en kan vrijwel elke winter overleven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoe moet je lavendel verzorgen?

Planten en verzorgen

Verder heeft de plant nauwelijks verzorging nodig. Lavendel hoef je geen mest en ook geen water te geven. Geef alleen lavendel in pot af en toe water en planten in de volle grond alleen bij aanhoudend extreem warm en droog weer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deoosteinde.nl

Waarom gaat mijn lavendel dood?

De meeste optimale planttijd is zo rond oktober, wanneer de bodem van uw tuin nog lekker warm is. Plaats lavendel bij voorkeur op een zonnig plekje in uw tuin, in zanderige grond die het water goed doorlaat. Gebruik nooit bemeste tuinaarde als bodem. Daar gaat lavendel van dood.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op briellaerd.nl

Is lavendel een of meerjarig?

Lavendel is een sterk geurend, struikachtig kruid. De planten houden van een kalkrijke grond. Lavendel is meerjarig en gaat vanaf het tweede jaar bloeien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bolster.nl

Kun je lavendel terugsnoeien?

Wanneer en hoe lavendel snoeien

De hoofdsnoei valt eind maart/begin april nog voordat lavendel gaat groeien. Knip terug tot boven jonge scheutjes. Snoei de plant niet helemaal kaal, of te ver in het oude hout, u loopt dan het risico dat de takken niet meer uitlopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op directplant.nl

Kan lavendel tegen veel regen?

Tuinier je in potten onder de blote lucht (dus niet onder een afdak) dan kan lavendel snel te nat staan door alle regen die in de pot blijft hangen. Zorg ervoor dat teveel aan water goed weg kan door bijvoorbeeld een laagje hydrokorrels onderin de pot te stoppen en/of de potgrond te mengen met een paar handjes zand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sprinklr.co

Wat combineert goed met lavendel?

Lavendel is prima te combineren met rozen of met andere planten uit het Middellandse Zeegebied, zoals Santolina. Vanwege het wintergroene blad ook goed in de border toe te passen of als opvulling van (buxus)vakken. Op de juiste plek is een haagje van lavendel te maken, bijvoorbeeld in de kruidentuin.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op directplant.nl

Waarom hangt mijn lavendel slap?

Is het héél warm, dan gaan sommige planten (bijvoorbeeld Lavendel) slap hangen, terwijl ze niet te droog zijn. Dit komt gelukkig vanzelf weer goed! Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar de verzorging van een specifieke plant?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kwekerij-halsema.nl

Hoe lang blijft lavendel bloeien?

De heerlijk geurende plant is al tijden een populaire plant om meerdere redenen. Naast de heerlijke geur en de mooie paarse kleur, trekt de lavendel vlinders aan. Daarnaast bloeit de plant lang, van juni tot ver in de nazomer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tuinplant.nl

Wat doe je met lavendel in de winter?

Bij de eerste lichte vorst worden lavendelplanten in de tuin bedekt met sprokkelhout. Als alternatief kan een vorstbeschermingsvlies of een jutezak worden gebruikt. Het afdekmateriaal moet luchtdoorlatend zijn, want wordt het in de winter warm, kan de lavendel schimmelinfecties ontwikkelen bij opgestuwde lucht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baldur-nederland.nl

Hoe ziet lavendel er in de winter uit?

De uitgebloeide bloemen worden samen met een klein topstukje verwijderd. Het effect hiervan is dat de lavendel voor de winter nieuwe topjes gaat maken. Zo ziet je lavendel er de hele winter fris en groen uit. Tip: van de uitgebloeide bloemen kun je geurzakjes maken voor in de linnenkast of op het toilet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tuinweb.nl

Is lavendel altijd winterhard?

Welke soort lavendel is winterhard? Van alle lavendelsoorten past echte lavendel (Lavandula angustifolia), ook wel gewone lavendel, het best bij ons klimaat. Deze soort is goed winterhard en verdraagt nattigheid het best.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op buitenleven.nl

Kan je lavendel stekken?

Je kunt het beste lavendel stekken tussen juni en augustus. De stek heeft dan nog genoeg tijd om voor de winterrust te wortelen. Daarvoor heeft hij ongeveer twee maanden nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gardenersworldmagazine.nl

Welke maand lavendel planten?

Je kan lavendel het hele jaar door planten. Wanneer je ze in de lente plant, kan je ze in de zomer al bewonderen. Wanneer je ze in droge zomermaanden plant, moet je ze goed bewateren. In de herfst is het meestal vochtig genoeg en moet je ze niet bewateren wanneer je ze dan aanplant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horta.org

Kun je lavendel verplaatsen?

Als je je oudere lavendelplanten op een andere plek in je tuin wilt zetten, kun je dit het beste doen in het voorjaar of najaar. Als je dit in de zomer zou doen, vraag je wel heel veel van de plant: én een nieuw plekje én de zomerdroogte trotseren. Het voorjaar is de meeste praktische tijd om lavendel te verplaatsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op budgetplant.nl

Hoe voorkom je dat lavendel Verhout?

Het voorkomen dat lavendel verhout is vrij simpel. Zorg dat je zowel in het voorjaar als het najaar de lavendel snoeit. Doe je dit niet dan zullen er van het hart van de plant geen jonge scheuten groeien waardoor deze van onder gaat verhouten en uit elkaar zal vallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vandurengroenservice.nl

Kan lavendel kapot gaan?

Een probleem met lavendel is dat hij bij de veel mensen na een paar jaar te lang, en onderin te houterig wordt. Gevolg? na een paar jaar wordt de plant (of planten) vervangen door nieuwe die na een paar jaar wederom aan de beurt zijn om gerooid te worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tuinhulp.com