Kan je Mentos eten met een beugel?

Als je niet voorzichtig bent kunnen de slotjes los gaan en de dunne draden kunnen breken of verbuigen. Je moet daarom hard en kleverig voedsel vermijden. Kauwgom, noten, toffees, drop, mentos, Haribo-snoep, en vergelijkbare zaken mag je niet eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthodontistenmeppel.nl

Wat voor snoep kan je eten met een beugel?

Geen kleverige dingen eten. Denk hierbij aan toffees, winegums, kauwgom met suiker, dropjes, enzovoort. Suikervrije kauwgom mag je wel nemen. Je mag maximaal 1 keer per dag snoepen als je een beugel hebt!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthodontist-denhelder.nl

Kan je nootjes eten met een beugel?

Tijdens de behandeling is het wel van belang om een aantal producten te laten staan. Denk hierbij aan toffees en kauwgom. Deze producten blijven plakken aan de beugel en de resten zijn lastig te verwijderen. Ook hard voedsel, zoals noten, kun je beter niet eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthocenter.nl

Wat mag je absoluut niet eten met een beugel?

Bijt niet op harde dingen zoals nootjes, lolly's, zuurtjes, etc. Eet geen kleverige dingen, zoals toffees, winegums, kauwgum en drop. Met een beugel mag je nog maar één keer per dag snoepen. Drink geen koolzuurhoudende dranken en drankjes met veel suiker erin, zoals Cola, Fanta, Fristi en Sprite.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthocenter.nl

Kan je Doritos eten met een beugel?

Blijf ook uit de buurt van harde, krokante snacks. Deze snacks, inclusief popcorn, noten en hard snoep, kunnen de beugel breken of ervoor zorgen dat deze minder goed werkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oralb.nl

BEUGEL ERIN 😬 EN ERUIT!😁 - TOPDOKS SPECIALISME

39 related questions found

Kan je appel eten met beugel?

Met een beugel kan je gezonde snacks, zoals fruit goed eten. Een appel mag je alleen niet afhappen, maar als je de appel in stukjes snijdt, is het geen probleem. Ander fruit, zoals aardbeien, banaan, kiwi zijn ook gezonde snacks die je met een beugel prima kan eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthofleur.nl

Kan je Stroopwafels eten met een beugel?

Eet geen plakkerig voedsel (kauwgom, drop, stroopwafels etc). Flossen kan niet maar je moet wel goed blijven poetsen. Bandjes – bandjes zijn een onderdeel van je vaste beugel, buitenboord beugel, etc. Ze worden geschoven om je kiezen en vastgezet met speciale fluoride-bevattende lijm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthodontia.nl

Wat eten eerste dag beugel?

Aangezien je tanden gevoelig zijn na het plaatsen van een beugel, kun je de eerste dagen het best zacht voedsel eten en koude dranken drinken. Daarbij kun je denken aan smoothies, aardappelpuree, soep, yoghurt en ijs. Het voordeel van koude dranken is dat ze je mond een beetje verdoven waardoor je minder ongemak voelt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthodontist-denhaag.nl

Wat is zacht om te eten?

Zachte voeding is makkelijk te kauwen en door te slikken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een omelet, vis of macaroni. Vloeibare voeding kunt u drinken. Denk hierbij aan melkproducten, soep of een smoothie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radboudumc.nl

Kun je kauwgom eten met een beugel?

Ook kauwgum kauwen met een beugel raden wij af. De kauwgum trekt en duwt tegen de draadjes van de beugel en daar houdt de beugel niet van. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld winegums of kleverige drop. Maar ook harde etenswaren zijn niet verstandig; snijd een knapperige appel liever in stukjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthobeijerland.nl

Kun je popcorn eten met een beugel?

Waar de beugel vaak een keer stuk van gaat, is het eten van harde, taaie, kleverige dingen zoals snoepjes, dropjes, toffees, chocoladerepen, zuurtjes en bijvoorbeeld (ongepopte) popcorn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthodenti.nl

Wat mag je eten met blokjes?

Met een blokjes/slotjes beugel moet je opletten met harde dingen. Zuurballen, lolly's, pepermuntjes en dergelijke kun je niet meer eten. Deze zijn echt te hard, waardoor de lijmverbinding breekt en je blokje losraakt. Harde dingen als een appel, stokbrood en rauwe wortel kun je wel eten, maar niet meer afhappen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthodontistzwolle.nl

Doet blokjes eraf halen pijn?

Doet het pijn als een vaste beugel eruit wordt gehaald? Nee, daar voel je bijna niets van. Bij het eruit halen van een vaste beugel worden met een speciale tang de metalen plaatjes die op de tanden zitten een klein beetje verbogen De lijm laat dan meteen los. Meestal is een vaste beugel eruit voor je er erg in hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthodontistbreda.nl

Hoe kauwen met beugel?

Snij het voedsel in kleine stukjes. Het bijten van voedsel op de manier die je gewend bent na een leven lang eten op deze manier kan ervoor zorgen dat de beugels van jouw tanden komen of breken. Een manier om dit te voorkomen is door je eten in kleine stukjes te snijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op comfortho.nl

Wat kun je eten als je niet kunt kauwen?

Gebruik zacht, goed rijp fruit. Kies bijvoorbeeld peer, perzik, sinaasappel, banaan, kiwi, aardbeien of fruit uit blik. Als variatie kunt u ook tomatensap, groentesap, bietensap of wortelsap gebruiken. Gebruik voor de warme maaltijd alleen producten die na het koken zacht zijn, waarop u dus weinig hoeft te kauwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nijsmellinghe.nl

Welk eten vult snel?

Voedingsmiddelen die je volgens de experts het beste kunt eten voor een vol gevoel
 • volkorenproducten zoals volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst.
 • groenten.
 • fruit.
 • peulvruchten, zoals bruine bonen, kikkererwten en linzen.
 • noten.
 • vlees.
 • vis.
 • melk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Wat te eten als je niet kan slikken?

Adviezen voor voedsel
 • Vermijd korrelig of droog eten, pudding of soep met vulling (vruchtjes, vermicelli, balletjes).
 • Gebruik appelmoes, vla of yoghurt om medicijnen in te nemen in plaats van met water. ...
 • Snijd de korsten van brood en gebruik smeerbaar beleg. ...
 • Snijd het eten klein, maar niet al te fijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgvoorbeter.nl

Hoe lang duurt pijn na beugel?

De meeste patiënten zijn na ongeveer een maand volledig aan hun beugel gewend. Na zes maanden, en vaak zelfs sneller, merken ze al niet eens meer dat ze een beugel in hebben. Maar het kan voorkomen dat je tanden ineens pijn beginnen te doen. Dat is normaal en gaat als het goed is snel weer over.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oralb.nl

Hoe lang duurt Beugelpijn?

Meestal duurt het een paar dagen voordat je gebit gewend is geraakt aan de beugel. Daarna verdwijnt de pijn vanzelf. Het kan voorkomen dat je last hebt van wondjes in je mond door de beugel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthospecialist.nl

Kan je brood eten met beugel?

Het is belangrijk om in deze periode je gebit zoveel mogelijk te beschermen. Eet de eerste 2 dagen dus alleen zacht voedsel (brood zonder korstjes, soep, enz.). Ook kan de beugel in het begin blaartjes veroorzaken op de binnenkant van je lippen en wangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ortho-barendrecht.nl

Kan je pasta eten met een beugel?

De eerste dagen nadat je beugel is geplaatst, maar ook als je beugel net is bijgesteld, kunnen je tanden en kiezen wat gevoelig zijn. Dit komt doordat de beugel zijn werk doet. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken. We adviseren je om de eerste dagen zacht voedsel te eten, zoals soep, yoghurt en pasta.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthocenter.nl

Hoe moet je je tanden poetsen met een beugel?

Reinig je beugel: Zorgvuldig reinigen langs de draden en pinnen. Poets elk draad: Beweeg van boven naar onder, langs je bovenste en onderste tanden. Poets je tanden: Tandartsen bevelen aan om je tanden tweemaal daags twee minuten te poetsen. Zo zorg je ervoor dat je elk kwadrant van je gebit 30 seconden poetst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oralb.nl

Hoelang beugel voor 1 scheve tand?

Gemiddeld 18 maanden, afhankelijk van de ernst van de tandstand en beet en de medewerking van de patiënt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthodontist-admiraal.be

Wat is de pijnlijkste beugel?

De Hyrax is een vaste beugel. Dat wil zeggen dat je de beugel niet uit kan doen. De eerste week nadat de beugel geplaatst is kunnen je tanden en kiezen wat gevoelig zijn. Tijdens de eerste weken waarin de schroeven worden aangedraaid kun je druk en soms pijn voelen onder je ogen en rond je neus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthovelp.nl

Hoe lang duurt het voordat je tanden recht staan met een beugel?

Al na 3 maanden staan jouw tanden recht. Het kaakbot moet dan nog hard en sterk genoeg worden om de tanden en kiezen op hun plaats te houden. Dit duurt ook ongeveer 3 maanden. Aan het einde van de beugelbehandeling krijg je een draadspalk achter jouw tanden om het mooie resultaat vast te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beugel.nu