Kan je pillen meenemen in het vliegtuig?

De meeste medicijnen kun je zonder problemen meenemen in het vliegtuig, maar voor bepaalde medicijnen heb je een speciale verklaring nodig. Dit geldt voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen. Hieronder vallen bijvoorbeeld kalmeringsmiddelen, sterke pijnstillers en slaapmiddelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medapp.nl

Welke pillen mogen in handbagage?

Mogen medicijnen en babyvoeding mee? Medicijnen en dieetvoeding mogen mee in je handbagage. De verpakking mag groter zijn dan 100ml.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schiphol.nl

Kan je medicijnen meenemen in het vliegtuig?

Neemt u medicijnen mee? Dan moet u op verzoek een doktersrecept kunnen overhandigen of kunnen aantonen dat de medicijnen op naam staan. Voor de douanecontrole in het buitenland is het verstandig een Engelse versie van het doktersrecept mee te nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan je paracetamol meenemen in het vliegtuig?

Paracetamol, hoesttabletten en dergelijke kan je gewoon in je handbagage meenemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reisroutes.be

Welke medicijnen moet je aangeven bij de douane?

Bijvoorbeeld sterke pijnstillers, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen of medicijnen tegen ADHD? Dan heeft u bij de douane een medicijnverklaring nodig. Uw apotheker controleert graag of uw medicijn onder de Opiumwet valt. U kunt ook op de website van het CAK bekijken of uw medicijn op een van de lijsten staat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Slim je handbagage inpakken, sneller door de luchthaven security check

23 related questions found

Welke medicijnen niet in handbagage?

Voor handbagage in het vliegtuig gelden strenge eisen. Verpakkingen van vloeistoffen en gels mogen maximaal 100 ml bevatten. Alleen vloeibare medicijnen mogen in grotere verpakkingen zitten. Dan moet u wel kunnen aantonen dat die medicijnen op naam staan van u (of uw kind), bijvoorbeeld met een medicijnoverzicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op benu.nl

Welke medicijnen mogen niet mee in het vliegtuig?

De meeste medicijnen mag u meenemen naar Nederland, zolang u kunt aantonen dat ze voor eigen gebruik zijn. Houdt u zich hierbij aan de regels voor het meenemen van medicijnen. Medicijnen met een verdovende werking komen voor in de Opiumwet. Deze mag u alleen meenemen naar Nederland als u een officiële verklaring heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat moet je uit je tas halen bij de douane?

Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.tix.nl

Kunnen medicijnen in de koffer?

Mogen medicijnen in de koffer of in de handbagage? Receptmedicijnen voor dagelijks gebruik kunnen het beste in de handbagage worden meegenomen. Mocht een koffer kwijtraken, dan heeft u de medicijnen in elk geval bij de hand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheekobdam.nl

Kan ik ibuprofen meenemen in het vliegtuig?

Het meenemen van paracetamol of ibuprofen is dan geen probleem. Maar andere medicijnen, zoals slaappillen, ADHD-medicatie, kalmeringspillen of sterke pijnstillers, vallen onder de Opiumwet. Daardoor is het verboden om zulke middelen als toerist bij u te hebben of te gebruiken in het buitenland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rendement.nl

Wat mag er niet in de handbagage TUI Fly?

Het is vanwege veiligheidsvoorschriften niet toegestaan om losse lithium batterijen (bijvoorbeeld powerbanks of reservebatterijen) te vervoeren in de bagage die je laat inchecken. Neem ze mee in het persoonlijke item dat je mee aan boord mag nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tui.be

Kan ik Oxazepam meenemen in het vliegtuig?

Afhankelijk van het middel wat u gebruikt en het land waar u naartoe reist, kan het zijn dat u daar een verklaring voor nodig heeft. Medicijnen waarvoor verklaringen nodig kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld: Slaap- en kalmeringsmiddelen (bijvoorbeeld oxazepam);

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kompashuisartsen.nl

Wat niet meenemen in koffer?

Deze spullen mag u nooit in uw bagage stoppen
  • verdovende middelen (drugs), zoals hasj, cocaïne en heroïne.
  • wapens en munitie. Lees hier meer over bij Wapens en munitie.
  • beschermde dier- en plantsoorten. Ook geen producten die daarvan gemaakt zijn, zoals schoenen van krokodillenleer of ivoren sieraden en schelpen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Hoeveel contant geld mag ik meenemen in het vliegtuig?

Van bedragen tot en met € 9.999,99 per persoon hoeft u geen aangifte te doen. Het is niet belangrijk of u: dit bedrag in euro's of in andere valuta meeneemt. dit meeneemt in waardepapieren zoals aandelen of 'waardedragers' zoals goud en gouden munten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Kan paracetamol in ruimbagage?

Denk aan een reisapotheek met onder meer paracetamol, diarreeremmers, EHBO-artikelen en een insectenwerend middel. Stop alle medicijnen in de handbagage in plaats van in de ruimbagage.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omroepbrabant.nl

Welke medicijnen mogen niet mee naar het buitenland?

U kunt medicijnen die onder de Opiumwet vallen niet zomaar meenemen naar het buitenland. U heeft een Schengenverklaring nodig of een Engelstalige medische verklaring voor medicijnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Heb ik een medicijnpaspoort nodig?

Heb ik een medicijnverklaring nodig? Dat hangt af van het medicijn, het land waar u naar toe gaat en hoelang u reist. Vul de Medicijnen mee op reis-hulp in en u weet wat u moet doen. U vult hiervoor maximaal 3 vragen in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetcak.nl

Wat mag niet door de Douane?

Bepaalde goederen mag u vaak niet meenemen als u naar het buitenland reist. Denk aan (namaak)wapens, dieren, planten, dierlijke producten en eten. Ook gelden er regels voor producten die u uit het buitenland wil meenemen naar Nederland. Bijvoorbeeld nepartikelen en kunstvoorwerpen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe controleren ze handbagage?

Op een groot deel van Schiphol worden 3D CT-scans gebruikt om jouw handbagage te controleren. Via deze CT-scans kunnen securitymedewerkers de inhoud van je handbagage in 360 graden bekijken en op een scherm draaien voor een nauwkeurige inspectie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schiphol.nl

Wat mag de Douane aan je vragen?

Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schiphol.nl

Hoe zwaar mag je handbagage zijn in het vliegtuig?

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij mag je tussen de 5 en 14 kilo handbagage meenemen. Wil je geen risico nemen? Dan zit je bij 8 tot 10 kilo handbagage in de meeste gevallen veilig. De standaard maximale afmetingen van handbagage zijn 55x25x35 cm of 55x20x40 cm (lengte x breedte x hoogte).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlucht-vertraagd.nl

Hoeveel shampoo mee in vliegtuig ruimbagage?

Regels voor vloeistoffen in ruimbagage:

Je mag onbeperkt vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100 ml meenemen in je ruimbagage.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op transavia.com

Hoeveel oxazepam voor vliegen?

Antwoord van de apotheker

Gezien de lange werkingsduur moet één tablet voldoende zijn. Alcohol onthouding is alleen noodzakelijk tijdens de vlucht. Alcohol versterkt de sedatieve effecten van oxazepam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuis.nl

Is oxazepam legaal?

Je kunt oxazepam niet zomaar zelf kopen, want je hebt hiervoor een recept nodig van de huisarts. Oxazepam werkt rustgevend en ontspant de spieren. De arts kan oxazepam voorschrijven bij slapeloosheid, angst of spanningen en alcoholontwenning. Met het recept kun je oxazepam ophalen bij de apotheek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuis.nl

Is een oxazepam een opiaat?

Deze medicijnen zijn onder te verdelen in 2 hoofdgroepen. De opiaten (pijnstillers als morfine en oxycodon) en benzodiazepinen (rustgevende en angstremmende medicijnen, zoals valium, oxazepam en andere 'pammetjes').

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iriszorg.nl