Wie is de eigenaar van SHEIN?

Chris Xu, de oprichter en miljardair achter het bedrijf, is voornamelijk eigenaar van SHEIN.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fourweekmba.com

Waar komt het merk Shein vandaan?

Shein is een Chinees bedrijf dat in 2008 is opgericht en gefocust is op online detailhandel. Tot 2021 hadden veel mensen nog niet van ze gehoord, maar in dat jaar werden ze het grootste online modebedrijf ter wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elle.com

Is Shein het zelfde als AliExpress?

Ook word er op meerdere sites gesproken over 'het chineese merk SHEIN'. Nog mooier is dat SHEIN dus eigen producten verkoopt op AliExpress maar ook producten doorverkoopt die dus helemaal niet uit hun fabriek komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pinkbudget.nl

Is Shein eerlijk?

"Shein en bijvoorbeeld ook Alibaba verwijzen naar een eigen gedragscode, maar in de praktijk zijn de arbeidsomstandigheden vaak heel erg slecht. Dit zijn bedrijven die niet samenwerken met in de industrie bekende partijen die fabrieken controleren. Dan krijg je zulke uitwassen."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Hoeveel winst maakt Shein?

Volgens de Financial Times vermeldde het document verder dat het in 2022 een winst van ongeveer 700 miljoen dollar (657,4 miljoen euro) had behaald, een daling ten opzichte van de 1,1 miljard dollar (1 miljard euro) die het in 2021 had gezien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fashionunited.nl

Noodkreten SHEIN-werknemers in KLEDINGLABEL?

27 related questions found

Hoe kan het dat SHEIN zo goedkoop is?

De modegigant werd de afgelopen vier jaar groot via apps als TikTok en Instagram. Daar proberen ze via advertenties en influencers vooral tieners, twintigers en dertigers te overtuigen om te kopen. Klanten die veel kopen, kunnen punten sparen, waardoor ze nog eens korting krijgen op de al lage prijzen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Heeft SHEIN goede kleding?

Kwaliteit kleding SHEIN

De trui voelt gewoon meteen aan als hele slechte kwaliteit. Het zwarte stof is ontzettend dun en je kijkt er dwars doorheen. Het panterprintje is van hele dikke en stugge stof gemaakt waardoor de trui heel raar zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op byaranka.nl

Doet SHEIN mee aan kinderarbeid?

Shein ontkent zelf ten zeerste gebruik te maken van (kinder)arbeid in slechte omstandigheden, maar is tegelijkertijd niet heel transparant over hun productieketen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op linda.nl

Waar ligt winkel SHEIN?

SHEIN begon in 2008 als een 'kleine groep gepassioneerde, modebewuste mensen' uit het Amerikaanse New Jersey, zo schrijft het bedrijf op zijn website. De webshop heeft naast het hoofdkantoor in de VS ook vestigingen in China en België.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radar.avrotros.nl

Doet H&M aan kinderarbeid?

Een verbod op dwangarbeid en kinderarbeid

We hanteren een zero-tolerance beleid voor zowel dwangarbeid als kinderarbeid. Alle leveranciers die voor ons werken, moeten ons strikte beleid ter bestrijding van dwangarbeid en kinderarbeid ondertekenen en naleven. In 2020 hebben we 0 gevallen van kinderarbeid vastgesteld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op www2.hm.com

Heeft SHEIN een winkel in Nederland?

Al in meerdere steden zoals, Amsterdam en Zoetermeer, kun je kleding van online modewinkel Shein kopen en nu ook in Den Haag. In het voormalige pand van Jeans Centre, aan Spuistraat 11, kun je nu kleding van onder andere Shein en Scamm kopen. SHEIN is een populair kledingmerk onder vooral jonge modeliefhebbers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op indebuurt.nl

Hoe zeg je SHEIN in het Nederlands?

Het antwoord luidt als volgt: “Je moet het uitspreken als SHE-in.” Shine is fout, shin is nog fouter en met shayn kom je al helemaal niet in de buurt. She-in is de enige juiste benaming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tagmag.news

Kan je bij SHEIN gratis terug sturen?

Retourneer met ons DHL of Mondial Relay retourlabel: Het eerste retourlabel is gratis bij uw retourzending voor elke bestelling vanaf 22/3/2021. Elk extra retouretiket voor dezelfde bestelling kost € 4,50, wat van je terugbetaling wordt afgetrokken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.shein.com

Hoe heette SHEIN eerst?

Het gerucht gaat dat Shein (spreek uit: She-In, oorspronkelijk heette het bedrijf She Inside) een beursgang plant met een waardering van omgerekend 38 miljard euro, zo weet OMR. Het bedrijf verkoopt alleen items van zijn eigen merk, tegen zeer betaalbare prijzen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op twinklemagazine.nl

Is SHEIN van China?

Shein, dat in 2008 in China werd opgericht, weet snel een toppositie te veroveren in de wereldwijde fast fashion industrie, door jonge, sociale media-bewuste consumenten laag geprijsde collecties aan te bieden die snel veranderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fashionunited.nl

Hoeveel is 1 SHEIN punt waard?

Elke 100 punten = $1. Tot en met 70% van het totaalbedrag van je bestelling kan je met punten betalen. Dit is enkel geldig op de producten. Verzendkosten, verzekering en belastingen zijn hiervan uitgesloten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.shein.com

Hoelang duurt SHEIN naar Nederland?

De levertijd van je SHEIN-bestellingen kan 2 tot 30 dagen duren, maar kan variëren afhankelijk van je locatie en de verzendmethode die je hebt gekozen. Als het op SHEIN aankomt, heb je de mogelijkheid om te kiezen uit Economy Shipping, Standard Shipping of Express Shipping.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ship24.com

Hoe zijn de maten van SHEIN?

Niet alleen qua kleding en stijlen, maar ook wat maten betreft. Je hoeft vaak niet per se een maatje groter te pakken, maar let wel op. Kies wél een grotere maat als: – Het gaat om kledingstukken die meestal wel klein uitvallen, zoals blazers en items van een stof die niet meerekt, zoals denim zonder stretch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op matteandshimmer.nl

Is de Primark kinderarbeid?

Kinderarbeid wordt absoluut niet getolereerd in de gehele toeleveringsketen van Primark; dit is onaanvaardbaar. Dit staat duidelijk omschreven in de Gedragscode van Primark, die is gebaseerd op de normen van het Ethical Trading Initiative (ETI) en de International Labour Organisation (ILO).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op corporate.primark.com

Hoe lang duurt de levering van SHEIN?

Hoelang bestelling SHEIN? De geschatte levertijd bedraagt maximaal 10 werkdagen na verzending, welke tot 7 werkdagen na de bestelling plaatsvindt. In totaal zouden de artikelen vanaf het moment van bestellen dus binnen 17 werkdagen bezorgd moeten zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Doet de Zara mee aan kinderarbeid?

Honderdduizenden Oeigoeren zitten vast in 'heropvoedingskampen' en komen terecht op katoenplantages en -spinnerijen. En deze dwangarbeid wordt ingezet voor grote merken als Adidas, Tommy Hilfiger en Zara, en zelfs Patagonia.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oneworld.nl

Hoeveel kost het om een pakketje terug te sturen naar China?

Hoge retourneerkosten. De retourneerkosten lijken het grootste probleem te vormen. Zo betaal je bij PostNL minimaal €29,30 om je pakket met Track & Trace te versturen naar China en ten minste €11 zonder Track & Trace. Bij DHL betaal je minimaal €24 om post naar China te versturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radar.avrotros.nl

Waar blijft mijn pakket van SHEIN?

HOE KAN IK VOLGEN | SHEIN Nederland. Volg uw bestelling met een paar klikken. In “Mijn Bestellingen”, kunt u een overzicht van uw bestelgeschiedenis en hun status zien. Als UW bestelling is “verzonden”, selecteert u “Volgen” om de huidige status van uw pakket te checken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.shein.com

Hoe stuur je kleding terug?

Je kunt je pakket op verschillende manieren retour sturen:
  1. Meegeven aan de bezorger. Zorg dat je een verzendlabel voor retour op je pakket hebt geplakt, en dat er geen andere labels zichtbaar zijn.
  2. Afgeven bij een PostNL-punt in jouw buurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op postnl.nl