Kan je Zalando retouren?

Ongedragen artikelen kunnen kosteloos binnen 100 dagen aan ons worden geretourneerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zalando.nl

Kan je retouren bij Zalando?

Alle artikelen waarvan de factuur binnen de betalingstermijn is voldaan kunnen gedurende 100 dagen aan ons worden geretourneerd. Dit is mogelijk indien de artikelen ongedragen zijn, in originele staat en voorzien zijn van de originele labels. Het op een hygiënische manier passen van artikelen is uiteraard toegestaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zalando.nl

Is Zalando altijd gratis retour?

Je kunt ongedragen items gratis retourneren binnen 100 dagen. Als je ook Zalando items met standaardlevering wenst te retourneren, kun je deze in dezelfde verpakking terugsturen. Let op! De kosten voor de langeafstandslevering worden enkel in het geval van een volledige retourzending of annulering vergoed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zalando.nl

Wat gebeurt er met Zalando retouren?

Neem bijvoorbeeld Zalando: daar zeggen ze dat 97 procent terug de winkel ingaat, en volgens het bedrijf wordt slechts 0,05 procent van de retourzendingen vernietigd. De rest belandt in outlets of gaat via opkopers de wereld over.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op app.nos.nl

Hoe bestelling retourneren Zalando?

 1. Log in op je account op www.zalando-lounge.nl met je e-mailadres en wachtwoord.
 2. Je kunt al je bestellingen bekijken onder 'Bestellingen & retourzendingen'. Selecteer de juiste bestelling en klik op 'Artikel retourneren'. ...
 3. Breng daarna je retour in de originele verpakking met het originele label naar een DHL servicepunt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zalando-lounge.nl

GETEST: kan je vuile kledij terugsturen naar ZALANDO?

28 related questions found

Hoeveel kost retourneren Zalando?

Ongedragen artikelen kunnen kosteloos binnen 100 dagen aan ons worden geretourneerd. Kies voor een duurzamere manier van retourneren met Homerr - helemaal gratis!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zalando.nl

Kun je altijd retourneren?

Als u spijt hebt van uw aankoop kunt u het product soms ruilen of teruggeven. Als u het via internet kocht, hebt u wettelijk het recht om uw aankoop terug te sturen. Maar als u iets in een gewone winkel kocht, mag de verkoper kiezen of u het mag ruilen. Behalve als een product te snel kapot is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consuwijzer.nl

Wat kan ik niet retourneren Zalando?

Indien je het artikel wilt retourneren, zorg ervoor dat je het artikel niet vies maakt en in de originele staat en fabrieksverpakking naar ons terugstuurt. Enkel beauty items die ongeopend, ongebruikt en nog in de originele verpakking zitten, kunnen om hygiënische redenen worden terugbetaald en doorverkocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Kan je retouren?

Als je iets hebt besteld bij een webwinkel, heb je vanaf de dag van ontvangst 14 dagen bedenktijd. Binnen die tijd kun je, zonder te vertellen waarom je iets wilt retourneren, afzien van je koop. Wil je een product terugsturen? Gebruik dan het modelformulier herroeping.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Hoelang kan je retouren?

Omdat u het product van te voren niet goed kunt beoordelen, heeft u bij koop op afstand een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Binnen de termijn kunt u laten weten dat u het product wilt retourneren en u krijgt dan binnen 14 dagen uw geld terug, ook de bezorgkosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op das.nl

Wie moet verzendkosten betalen bij retour?

Als je een bestelling terugstuurt, hoort de webwinkel ook de eventueel betaalde bezorgkosten terug te betalen. Dat zijn de kosten voor de thuisbezorging van het artikel. Let op: Dit geldt alleen als je de hele bestelling terugstuurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Hoe lang duurt Zalando retour?

De verwerking van een retourzending kan tot aan 10 dagen duren voor Zalando items, en tot aan 14 dagen voor Partner items. Ook wanneer de tracking link aangeeft dat je retourzending al door ons is ontvangen, kan het zijn dat we deze tijd nodig hebben om je retourzending te verwerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zalando.nl

Kan Zalando retour met DHL?

Indien je een nieuw retourlabel nodig hebt, kun je deze gemakkelijk downloaden door je retourzending aan te melden. In de volgende stap kun je vervolgens kiezen of je je bestelling met DHL of PostNL wilt retourneren, en het nieuwe retourlabel downloaden als PDF-bestand en afdrukken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zalando.nl

Hoe om te gaan met retouren?

Je kunt je pakket op verschillende manieren retour sturen:
 1. Meegeven aan de bezorger. Zorg dat je een verzendlabel voor retour op je pakket hebt geplakt, en dat er geen andere labels zichtbaar zijn.
 2. Afgeven bij een PostNL-punt in jouw buurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op postnl.nl

Wat te doen met retouren?

7 tips om de kosten van retouren te verlagen
 1. Standaardwerkwijze. Maak een standaardwerkwijze waarop je retouren afhandelt. ...
 2. Bespaar op verzendkosten. ...
 3. Houd de klant op de hoogte. ...
 4. Maak retourneren makkelijk. ...
 5. Duidelijk retourbeleid. ...
 6. Gratis retourzending. ...
 7. Meer dan 14 dagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuiswinkel.org

Hoeveel dagen bedenktijd Zalando?

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zalando.nl

Welke producten kan je niet retourneren?

Zaken waarvan de webwinkel het retourneren door de klant mag weigeren: Maatwerk. Bederfelijke waar. Hygiënische producten of producten met gezondheidsrisico met verbroken verzegeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radar.avrotros.nl

Wat kan je niet retourneren?

Een aantal producten mogen uitgezonderd worden van retour, deze uitzonderingen zijn echter wettelijk vastgeld. Het gaat dan bijvoorbeeld om maatwerk of houdbare producten. Je mag echter niet zomaar andere producten uitzonderen van retour zoals aanbiedingen of speciaal voor de klant bestelde producten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op webwinkelkeur.nl

Hoeveel kost het om iets te retouren?

Webwinkel mag geen kosten in rekening brengen voor een retour. De consument heeft juist het recht om producten binnen 14 dagen retour te zenden. Dit moet kosteloos kunnen. Behalve dus potentieel de kosten voor het terugsturen zelf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op charlotteslaw.nl

Heb ik recht op retourneren?

Als u iets koopt op afstand, moet de verkoper u informeren over onder andere het product en de bedenktijd. In veel gevallen krijgt u een bedenktijd van 14 dagen waarbinnen u de koop ongedaan kunt maken. Dit geldt niet bij bijvoorbeeld de aankoop van een krant, reis of maatpak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan je kleding retourneren zonder label?

Bij kleding mag worden geëist dat de labels en aangehechte prijskaartjes er nog aan zitten. Voorwaarde hiervan is wel dat de labels niet in de weg zitten, want de consument moet de kleding wel goed kunnen passen. Zitten ze wel in de weg dan mag hij de labels gewoon verwijderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuiswinkel.org

Wat als retour niet wordt geaccepteerd?

Over het algemeen adviseren wij webwinkels in dit soort situaties om het artikel retour te nemen en eventueel waardevermindering toe te passen. Voor die waardevermindering moeten het product wel echt beschadigd zijn. Alleen het feit of je ze al dan niet gedragen hebt is daarbij niet voldoende.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op webwinkelkeur.nl

Kan je gratis retourneren?

Sommige consumenten verwachten dat het retour sturen van een bestelling altijd gratis is. Maar dit is zeker niet het geval. Gratis retourneren is een service, geen verplichting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kvk.nl

Kan een winkel retour weigeren?

Fysieke winkel: geen wettelijke eisen

Anders dan vaak gedacht wordt, bestaan er geen rechten op retour bij fysieke winkels. Hoewel bijna alle fysieke winkels de mogelijkheid aanbieden om een product te ruilen, zijn ze hier niet toe verplicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op legalbaas.nl

Kan je na 30 dagen nog retourneren?

De bedenktijd duurt standaard 14 kalenderdagen, tenzij de verkoper jou een langere termijn heeft gegund of jou niet of onvoldoende heeft geïnformeerd. In dat laatste geval geldt een herroepingstermijn van 12 maanden of begint de termijn van 14 dagen pas te lopen als de verkoper jou voldoende informatie geeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overeenkomsten.nl