Wat is de god van de Regen?

Indra (Sanskriet: इन्द्र m.) is in de Indiase oudheid een deva die al in de Rig-Veda genoemd wordt als de god van oorlog, de hemel, onweer en regen. Indra is geboren uit de hemel en aarde en scheidde deze voorgoed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is de god van de regen in het hindoeïsme?

Varuna (Devanagari:वरुण, IAST:varuṇa letterlijk: alles omhullende hemel) is in de Indiase mythologie een Aditya (oude god) van de hemel, van regen en van de oceaan van melk, evenals een god van de wet en van de onderwereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wie is de god van het onweer?

Donar, ook wel Thor genoemd, was de god van het onweer. Hij stond erom bekend dat hij reuzen doodsloeg met zijn magische hamer. Door daarmee te gooien maakt hij de bliksem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemwever.kro-ncrv.nl

Wie is de god van het water?

Poseidon is de god van de zeeën en de wateren, maar ook van de paarden en de aardbevingen. Vandaar dat er zowel aan de kust als in het binnenland heiligdommen aan hem zijn opgedragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksmuseum.nl

Wat voor god is Thor?

Superheld Thor komt voort uit de Noorse mythologie. Hij is de god van de donder en de bliksem en woont in de godenwereld Asgaard. Thors kracht en uithoudingsvermogen zijn groter dan van de meesten van zijn supermenselijke ras.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op madametussauds.com

Noach: 'Ken je dit verhaal' (van cd Kom aan boord) HQ videoclip

21 related questions found

Wat is de sterkste god?

Zijn rol was echter nog een stuk breder dan dat. Thor gold namelijk ook als de sterkste vechter onder de goden, die Asgaard beschermde tegen de aanvallende reuzen. Deze god was vrij populair onder de Germanen en Vikingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op archeologieonline.nl

Wat voor god is Loki?

Loki (ook Looki, Loke, Lopt of Loptr) is de god van chaos en leugens uit de Noordse mythologie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is de god van de dood?

God van de dood in de Griekse mythologie: Thanatus. Zoon van Nyx (godin van de nacht) en Erebus (god van het duister). Thanatus heeft een tweelingbroer: Hypnos (god van de slaap).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op historiek.net

Wie is de god van de zon?

Het stelt de zonnegod Apollo voor, een Griekse god die ook door de Romeinen werd vereerd. Apollo was de zoon van Leto en oppergod Zeus en de tweelingbroer van Artemis, godin van de jacht (haar Romeinse naam was Diana).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rmo.nl

Wie is de god van de oorlog?

Ares was de god van de oorlog en het geweld. Hij was een zoon van Zeus en Hera. Bijna altijd was hij op stap met Eris, zijn zus en godin van de tweedracht. Ares vond vechten heerlijk en probeerde op allerlei manieren een oorlog uit te lokken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rmo.nl

Hoeveel goden zijn er in totaal?

Er zijn talloze goden, elk met hun eigen complexe persoonlijkheid. In de Vedische geschriften worden 33 goden vermeld, maar elders wordt het aantal goden beschreven als '330 miljoen', met andere woorden: 'oneindig'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op historianet.nl

Wat doet de god Shiva?

Shiva is een van de belangrijkste goden van het hindoeïsme. In het Indiase denken is de god Brahma de schepper, Vishnu de onderhouder en Shiva de vernietiger van de schepping. In sommige gedaanten is Shiva een 'algod' die alle functies vervult.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksmuseum.nl

Welke dag is van Krishna?

Krishna Janmashtami is een van de belangrijkste hindoe feestdagen, waarbij de geboorte van Shri Krishna, de achtste avatar (incarnatie) van Shri Vishnu, wordt gevierd. Krishna Janmashtami valt op de Ashtami (achtste dag) van de donkere helft van de maand Bhadrapada.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnhindoeisme.nl

Wie is de god van het licht?

Apollo - De Griekse Mythologie

Apollo is de zoon van Zeus en Leto en de tweelingbroer van Artemis. Apollo is de God van het licht, de muziek, de dichtkunst en de spiritualiteit, ook van de landbouw en de vee kudden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grieksegids.nl

Wat is de god van de maan?

Selene (Oudgrieks: Σελήνη) is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij is de maangodin en een zuster van Eos en Helios. Ze wordt vaak vereenzelvigd met Artemis, de eeuwige maagd, omdat de maan volgens de Grieken een vrouwelijk en maagdelijk symbool was.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wie is de god van de natuur?

Pan - Παν Volgens de Griekse mythologie was Pan de god van de bossen, velden, heuvels, vee en de wilde natuur. Hij is een zoon van Hermes en de nimf Penelope. Pan wordt afgebeeld als een man met de poten en hoorns van een bok en zijn bovenlijf is menselijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grieksegids.nl

Wie is de god van het geld?

' De Mammon – een woord dat de betekenis in zich draagt van geld, zekerheid, vermogen – maakt namelijk aanspraak op de goddelijke troon. Het is een afgod. Een onrechtvaardige zelfs, volgens Jezus, een die verblindend werkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groene.nl

Wie is de mooiste godin?

Helena (Helene) is in de Griekse mythologie een beeldschone vrouw. Haar vader is de oppergod Zeus en ze groeit op aan het hof van haar stiefvader Tyndareus, de koning van Sparta. Ze wordt gezien als de mooiste vrouw uit de oudheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op historiek.net

Waar is Odin de god van?

Odin in de Noordse mythologie

Odin is de god van de wijsheid, strijd en dood. Wijsheid verkreeg hij door zijn ene oog aan de reus Mimer op te offeren en hij voedde zijn wijsheid verder door negen dagen aan de wereldboom Yggdrasil te hangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fruamundsen.nl

Waar is Demeter de god van?

Godin van groei en vruchtbaarheid. Een product dat afkomstig is uit de biodynamische landbouw draagt het Demeter-keurmerk, genoemd naar een godin uit de Griekse oudheid: de godin van groei en vruchtbaarheid. In de beeldende kunst van de oudheid wordt Demeter vaak afgebeeld met korenaren in de hand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stichtingdemeter.nl

Wie is Freya?

Freya, ook wel Frea of Freyja genoemd, is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Freya was mooi en machtig (zo'n vrouw wordt frova genoemd). Ze was tegelijk ook een vechtersbaas. Van tijd tot tijd streed ze mee in een of andere veldslag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trukado.nl

Wie is de mooiste god?

Eros werd beschouwd als de mooiste god, omdat hij bij de mens de mooiste gevoelens liet ontstaan. Eros verzachtte sinds onheuglijke tijden de meest ongenaakbare karakters, maakte het leven mooier en gaf er zin aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grieksegids.be

Welke god draagt de wereld?

Atlas (Oudgrieks: Ἄτλας - « de drager », van τλάω / tláô, « dragen, ondersteunen ») is een figuur uit de Griekse mythologie. Atlas draagt volgens de legende als straf het hemelgewelf op zijn schouders en wordt in verband gebracht met het Atlasgebergte, Atlantis en de Atlantische Oceaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wie waren de eerste goden?

Het begin. Uit de grote Chaos ontstonden Gaea (aarde) en Uranus (hemel) die haar omringde. Toen de aarde (Gaea) zich verenigde met de hemel (Uranus) vormden zij het eerste godenpaar. Uit deze vereniging werden (o.a.) de zes mannelijke en zes vrouwelijke Titanen geboren en de Cyclopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grieksegids.nl