Welke cultuur lijkt het meest op Nederland?

Denemarken lijkt zowel wat betreft land als cultuur veel op Nederland. Meer nog dan Zweden en Noorwegen. Het zijn beide nuchtere, egalitaire, sociaal democratische landen met gedeelde normen en waarden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.quora.com

Wat is de meest voorkomende cultuur in Nederland?

Het etnisch landschap in Nederland laat een grote verscheidenheid zien aan sociaal-culturele groepen. In totaal zijn er iets meer dan twee miljoen niet-westerse allochtonen, waarvan de vier grootste groepen van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse afkomst zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Welke Cultuurkenmerken kenmerken Nederland?

Het zijn met name culturele kenmerken die mensen benoemen als typerend voor Nederland: eerst en vooral de Nederlandse taal, maar ook nationale feestdagen, tradities en gewoonten, symbolen en iconen. Behalve deze elementen worden ook landschappelijke of omgevingskenmerken (zoals water) als karakteristiek gezien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scienceguide.nl

Wat hoort echt bij de Nederlandse cultuur?

Andere klassiekers zijn 'ezeltje prik', eierlopen, spijkerpoepen, blikgooien, zaklopen, sjoelen en stelten lopen. De stoelendans wordt als een typisch Nederlands spel gezien, maar wordt ook elders op de wereld beoefend. De oorsprong van de stoelendans zou uit het Midden-Oosten komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nederlandvoorbeginners.info

Wat vinden Amerikanen van Nederland?

De Nederlanders zijn eerlijk met kritiek. Soms zullen Amerikanen net doen alsof om een doel te bereiken, maar in het algemeen zijn de complimenten gemeend. De Nederlanders daar in tegen zullen eerlijk zijn om je te vertellen wat je fout hebt gedaan of zal moeten verbeteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verenigdestaten.info

Cultuur in Nederland

20 related questions found

Wat denken Italianen over Nederlanders?

Maar wat is de reputatie van Nederlandse vakantiegangers? Houd je vast. De Italianen over ons: 'Barbaren' "De meeste Italianen idealiseren Nederland als een liberaal land, waar alles goed is georganiseerd en iedereen werk heeft”, zegt Arthur Weststeijn, docent Italiaanse geschiedenis en auteur van Nederlanders in Rome.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op limburger.nl

Wat denken Fransen over Nederlanders?

Frankrijk. In Frankrijk staat de Nederlandse toerist zelfs bekend als ongemanierde holbewoner, vertelt correspondent Frank Renout: "Nederlanders zijn onbeschoft en onbeholpen, vinden de Fransen. Ze bestellen meteen het goedkoopste en het snelste."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nporadio1.nl

Welke cultuur lijkt op de Nederlandse cultuur?

Wat zijn enkele van de overeenkomsten? Denemarken lijkt zowel wat betreft land als cultuur veel op Nederland. Meer nog dan Zweden en Noorwegen. Het zijn beide nuchtere, egalitaire, sociaal democratische landen met gedeelde normen en waarden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.quora.com

Wat is opvallend aan de Nederlandse cultuur?

Belangrijke kenmerken voor wat volgens de ondervraagden 'typisch Nederlands' is, is onze taal en zijn symbolen en tradities. Onder dit laatste vallen de Nederlandse vlag, fietsen en nationale feest- en herdenkingsdagen als Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, pakjesavond en de Elfstedentocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Wat is oer Hollands eten?

Typisch Nederlands eten

Denk aan bitterballen, drop, haring, pindakaas, oesters, worstenbroodjes en natuurlijk poffertjes. Je merkt het al: naast typisch Nederlandse (hoofd)gerechten als stamppot en erwtensoep kennen we als Nederlanders ook veel typische Nederlandse lekkernijen en snacks.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eatertainment.nl

Waar staat Nederland bekend om in het buitenland?

Nederland staat bekend om zijn molens, tulpen, dijken, klompen, kaas en tolerantie. Nederland wordt vaak Holland genoemd, maar deze benaming omvat strikt genomen slechts twee van de twaalf provincies, namelijk Noord- en Zuid-Holland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Is er een Nederlandse cultuur?

De Nederlandse cultuur is door de eeuwen heen opgebouwd uit zeer vele exotische invloeden. Eigenlijk bestaat er geen Nederlandse cultuur. Zij is per definitie multicultureel. In de 17e en 18e eeuw kwamen grote groepen Hugenoten naar Nederland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Is Nederland een multicultureel land?

Nederland is een land met een heleboel verschillende culturen. Dat noem je een multiculturele samenleving (multi betekent 'veel'). Er wonen in ons land mensen uit maar liefst 190 verschillende landen. Al deze mensen hebben hun eigen eten, kleding, gewoonten, feesten en godsdiensten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op canonvannederland.nl

Welke afkomst is het meest in Nederland?

De grootste bevolkingsgroep zijn Nederlanders zonder migratieachtergrond. Zij vormen 74,8% van de bevolking. De grootste groep Nederlanders met een migratieachtergrond wordt nog steeds gevormd door personen (met een ouder) van Turkse herkomst. Zij vormen 2,4% van de bevolking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op republiekallochtonie.nl

Waar zijn de meeste Turken in Nederland?

Het merendeel van de Turkse immigranten woont in die gebieden waar in de jaren '60 en '70 arbeidsintensieve industrie geconcentreerd was, namelijk: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en de steden in Twente en Midden- Brabant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op republiekallochtonie.nl

Welke afkomsten zijn er in Nederland?

De vier grootste niet-westerse groepen in Nederland hebben een Turkse (397 duizend), Marokkaanse (386 duizend), Surinaamse (349 duizend) of Antilliaanse (151 duizend) achtergrond. Deze vier groepen groeiden de afgelopen jaren alleen nog door de geboorte van de tweede generatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Wat is niet typisch Nederlands?

Klompen komen niet uit Nederland, maar uit Frankrijk

Van hout kun je schoeisel maken, dat hebben niet alleen Nederlanders bedacht. De klomp is het type uitvinding dat niet één oorsprong heeft, omdat het zo voor de hand ligt, al zijn er sporen die naar Noord-Frankrijk wijzen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quest.nl

Wat is nou typisch Nederlands?

Hollandse Stroopwafels

Iets te eten is altijd populair, en stroopwafels zijn wereldwijd populair. Recent zijn er zelfs stroopwafel fabrieken geopend buiten Nederland. Wat al laat zien dat deze grote zoete koeken wereldwijd in de smaak vallen. Van stroopwafels in blik, tot typische toefzakjes met lekkere koeken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hollandwinkel.nl

Is drop iets typisch Nederlands?

Drop wordt gezien als 'typisch Nederlands', als een kenmerkende vorm voor Nederlandse identiteit. Maar waarom? Drop wordt ook elders gegeten, en de zoethoutplant Glycyrrhiza glabra, waarvan de wortels het zwarte snoepje zijn kenmerkende smaak geven, is geen inheemse plant in Noordwest-Europa.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl-lab.net

Hoe denken de Duitsers over Nederlanders?

„Veel Duitsers zijn slachtoffer van de clichés die Nederland bij promotieactiviteiten van zichzelf ophangt. Ze associëren Nederland met kaas, Frau Antje, tulpen en het koninklijk huis.'' „Nederland staat er verder om bekend dat het er daar zo locker, ontspannen aan toegaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Wat zijn drie Nederlandse tradities waar bijna iedereen aan meedoet?

Nederlandse tradities
 1. Pakjesavond en Sinterklaas. Een jaarlijks volksfeest, oorspronkelijk voor kinderen bedoeld, dat op 5 december wordt gevierd met pakjesavond. ...
 2. Koninginnedag en vrijmarkten. ...
 3. Stamppot eten. ...
 4. Fietscultuur. ...
 5. Beschuit met muisjes. ...
 6. Elfstedentocht. ...
 7. Carbidschieten. ...
 8. Zuinig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoeveel culturen hebben wij in Nederland?

In Nederland wonen momenteel 1,8 miljoen mensen die niet in Nederland geboren zijn. Ze vertegenwoordigen tweehonderd nationaliteiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gemeente.nu

Wat voor volk zijn Nederlanders?

Nederlanders (Nederlander, het Nederlandse volk) zijn de inwoners van Nederland. Zij zijn een Europees volk gaan vormen tussen 1579 en 1795, toen de Nederlandse staat ontstond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe ziet de Nederlander eruit?

Uit eigen onderzoek weet Quest dat de doorsnee Nederlander iets te dik is, licht getint en bruin haar en blauwe ogen heeft. Maar wie o wie komt er het dichtst in de buurt van deze doorsnee Nederlander? Dé gemiddelde Nederlandse man is 41 jaar oud, en heeft daarom al wat rimpels en is gemiddeld drie kilo te zwaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Waar houden Nederlanders van?

Andere typisch Nederlandse gewoontes en dingen
 • (Wind)molens.
 • Delfts blauw.
 • Klompen.
 • Sinterklaas.
 • Lange mensen.
 • Tulpen.
 • De draaiorgel.
 • Weilanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op travelalut.com