Wat voor merk is Rolex?

Rolex is een Zwitsers horlogemerk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is er speciaal aan een Rolex?

Rolex is een van de beroemdste horlogemerken ter wereld. Rolex-horloges staan bekend om hoge kwaliteit, duurzaamheid en exclusiviteit. Vanwege de hoge aanschafprijs worden Rolex-horloges wereldwijd gezien als een statussymbool. Het horlogemerk werd in 1905 opgericht door de Duitse zakenman en technicus Hans Wilsdorf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op precisionwatches.nl

Kan iedereen een Rolex kopen?

Rolex-horloges mogen alleen worden gekocht bij officiële Rolex-retailers, die bevoegd zijn om ze te verkopen en onderhouden. Met de vereiste vaardigheden, training, kennis en speciale apparatuur ter plaatse, kunnen zij de echtheid van elk onderdeel van uw Rolex garanderen en de betrouwbaarheid op lange termijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rolex.com

Waarom is een Rolex zo duur?

De horloges worden met de hand gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Al deze materialen worden door Rolex zelf geproduceerd, zelfs het smelten van het staal doet het merk zelf. Een Rolex is dus heel erg duur om te maken en garandeert altijd een hoge kwaliteit en lange levensduur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op manners.nl

Waarom is Rolex zo moeilijk te verkrijgen?

Rolex heeft te maken met dezelfde problemen als veel andere bedrijven: mondiale toeleveringsketens zijn ernstig verstoord geraakt tijdens de coronapandemie. Daardoor was het niet eerder zo moeilijk of kostbaar om een Rolex te verkrijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op businessinsider.nl

Rolex Watches Ultimate Buying Guide

38 related questions found

Kan je met een Rolex zwemmen?

Water, ook zeewater, vormt geen probleem voor een Rolex met een metalen band. Alle Rolex-polshorloges van het model Oyster Perpetual zijn waterdicht tot een diepte van minimaal 100 meter en het Perpetual 1908-model tot minimaal 50 meter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rolex.com

Wat is de meest gewilde Rolex?

Het zal niemand verbazen dat de talen modellen van de Rolex Cosmograph Daytona tot de meest gewilde horloges aller tijden behoren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watchmaster.com

Hoe duur is de goedkoopste Rolex?

Het goedkoopste Rolex-herenhorloge dat je bij ons kunt kopen kost €3.795, deze heeft een handopwindbaar uurwerk en geen automatisch uurwerk. De goedkoopste heren-Rolex met een automatisch uurwerk kost €3.895, dit is een Rolex Oyster Perpetual.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trophieswatches.com

Hoe lang gaat een Rolex mee?

Een Rolex gaat levenslang mee

Dankzij de hoge standaard van Rolex en de deskundigheid van de horlogemakers zal uw Rolex horloge jaren – zo niet uw leven lang meegaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juwelierjos.nl

Kan een Rolex dalen in waarde?

Rolex, een waardevast merk

Van zodra u het aankoopt en met trots rond uw pols doet, vermindert het al in waarde. Voor de meeste Rolex uurwerken geldt deze regel echter niet. De uurwerken van het merk met het kroontje behouden doorheen de tijd doorgaans immers goed hun waarde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orye-stevenart.be

Wie draagt er een Rolex?

Gedragen door beroemdheden

Het dragen van een Rolex is meer dan een horloge om je pols hebben. Het betekent dat je in zeer goed gezelschap bent. Veel bekende acteurs, topvoetballers en invloedrijke CEO's dragen hun Rolex met trots. Interessant is dat onze onbetwist favoriete Rolex-drager een fictief personage is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op catawiki.com

Is Zwitserland goedkoper om een Rolex te kopen?

De totaalprijs ligt, zelf in het legale geval, vele malen lager dan in Nederland, zo tussen de 2700 en 3000 euro en is zelfs veel goedkoper bij al onze grijze importeurs zoals sponsoren of Marly in Zwitserland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rolexforum.nl

Kan je een Rolex cash betalen?

Dure auto's niet langer contact afrekenen

Een dure auto contant afrekenen of een Rolex van tienduizenden euro's is er dan niet meer bij. Nu ligt de grens nog op 10.000 euro. Dat is ook de limiet die de Europese Commissie voor alle EU-landen wil invoeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deondernemer.nl

Wat kost een echte Rolex?

De catalogusprijzen van de meeste modellen varieren tussen 5.000 en 35.000 euro. Een Rolex Oyster Perpetual 31 kost ca. 5.000 euro, de kosten voor een Rolex Day-Date 40 bedragen ca. 35.000 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op chronext.nl

Waarom zou je een Rolex kopen?

Een Rolex kopen kan een van de snelste, meest winstgevende en ook veiligste investeringen ooit zijn. Dit merk is zeer populair als gebruiksvoorwerp, maar is ook een gewild prestige-object, en zijn populariteit neemt voortdurend toe. Dit komt ook tot uiting in de waarde van de horloges.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watchmaster.com

Hoe duur is de duurste Rolex?

Wat is de duurste Rolex? De duurste Rolex is Paul Newman's Rolex Daytona 6239 die op een veiling verkocht werd voor 17,8 miljoen dollar. Dit horloge heeft een zeer waardevol en betrouwbaar Valjoux 72 uurwerk. Maar wat dit horloge vooral zo waardevol maakt is het feit dat het door Paul Newman gedragen werd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watchxl.nl

Welk merk lijkt op Rolex?

Tudor is het kleinere broertje van Rolex. Beide merken zijn in handen van dezelfde eigenaar. De horloges zijn kwalitatief op veel fronten vergelijkbaar. Een groot voordeel van Tudor is dat de horloges betaalbaarder zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horlogemaat.nl

Hoe kan je zien of een Rolex echt is?

Een Rolex tikt namelijk met een veel hogere frequentie, wel tot 10 keer binnen een seconde. Een echte Rolex maakt een zacht en snel tikkend geluid. Let wel op dat er tegenwoordig ook imitatie Rolex horloges zijn met een automatisch uurwerk, met een zacht en snel tikkend geluid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijverkopendathorloge.nl

Kan je een Rolex verkopen zonder papieren?

Een vaak gestelde vraag is: Kan ik mijn horloge verkopen zonder papieren? Vaak raken de papieren kwijt of wordt een doos per ongeluk weggegooid. Het aanbieden van een horloge zonder papieren is geen probleem bij het Horlogewisselkantoor. Wel moet u er rekening mee houden dat de waarde kan dalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horlogewisselkantoor.nl

Is een Rolex in Dubai goedkoper?

Het klopt dat Dubai niet meer zo goedkoop is als een aantal jaren geleden. Toen loonde het nog om een rolex (of welk horloge dan ook) mee te nemen uit Dubai. Nu liggen de prijzen bij de rolexdealer (Saddiqi & Sons) iets lager dan bij de Nederlandse dealers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rolexforum.nl

Wat is het beste merk horloge?

Zelf hebben we ook enkele criteria toegevoegd waardoor we een top 10 voor luxe horlogemerken hebben gemaakt:
  • Patek Philippe. Op nummer 1 en het beste merk volgens eigen criteria. ...
  • Jaeger-LeCoultre. Een luxe merk sinds 1833. ...
  • Omega SA. ...
  • Rolex. ...
  • A Lange & Sohn. ...
  • Breitling. ...
  • Vacheron Constantin. ...
  • Blancpain.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horlogemerken.be

Wat is de duurste horloge ter wereld?

Patek Philippe Grandmaster Chime 6300

Het is dan ook niet gek dat hier een prijskaartje aanhangt van 31,19 miljoen euro. Hiermee is het horloge het duurste horloge ter wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dehorlogebandenspecialist.nl

Welke Rolex stijgt in waarde 2023?

Het is moeilijk te beslissen welke Rolex in 2023 de beste investering is, maar de Rolex Explorer is duidelijk een kanshebber. De Explorer en Explorer II zijn ontworpen als horloge voor ontdekkingsreizigers, avonturiers en mensen die in zware omstandigheden werken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newbondstreetpawnbrokers.com

Welke Rolex word niet meer gemaakt?

Rolex GMT-Master

Je kunt zowel voor een GMT-Master als een GMT-Master II kiezen. Waar de GMT-Master II nog gemaakt wordt, is de GMT-Master sinds 1999 niet meer in productie. Populaire en tijdloze modellen zijn de 5-cijferige Rolex 'Pepsi' of 'Coke'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wristler.eu

Hoe vaak Rolex service?

Als het gaat om onderhoud, maakt Rolex onderscheid tussen 'oude' en 'nieuwe' horloges. Voor nieuwe horloges, geproduceerd na juli 2015, wordt geadviseerd ééns in de 10 jaar een volledige servicebeurt te laten uitvoeren. Bij oudere horloges raadt het merk aan dit iedere 3 jaar te laten doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op interchrono.nl